Gospodărire Urbană a început curăţenia în cimitire

Gospodărire Urbană a început curăţenia în cimitire

Mormintele sunt pregătite pentru Sărbătorile Pascale Iulia Kelt
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)
2 comentarii

Ca în fiecare primăvară, societatea Gospodărire Urbană a început lucrările de salubrizare şi de întreţinere specifice sezonului în cimitirele pe care le are în administrare.

Serviciul Cimitire a demarat acţiuni de amenajare şi de curăţare a aleilor, de toaletare a arbuştilor şi  de îngrijire a vegetaţiei  din cimitirele “Eternitatea”, “Sf. Lazăr” şi “Ştefan cel Mare”, acţiuni care trebuie susţinute şi de către cetăţenii care deţin locuri de veci, prin îngrijirea, sădirea şi udarea florilor de pe suprafaţa lor, sau prin repararea monumentelor funerare care ar putea reprezenta un pericol pentru siguranţa persoanelor care intră în cimitire. De asemenea, Administraţia Cimitirelor asigură zilnic adunarea şi colectarea deşeurilor şi are în plan erbicidarea solului, în vederea combaterii buruienilor care se răspândesc agresiv pe perioada verii, îngreunând accesul către morminte.

Programul erbicidării este unul la care directorul Gospodărie Urbană, Bogdan Ardean, ţine foarte mult şi pe care doreşte să îl finalizeze până la sosirea Sărbătorilor Pascale, după cum a declarat: “Avem un program de curăţenie de primăvară, care se face în toate cimitirele, scoatem tot ce înseamnă mizerie. Avem, însă, tot felul de probleme cu concesionarii, care vin şi îşi fac într-adevăr curat la locul de veci, dar lasă resturile vegetale şi resturile menajere peste tot. Se naşte, astfel,  o luptă continuă cu strângerea acestor deşeuri. Eu îmi doresc să pot să văd gardul din orice punct al cimitirului. Adică, să fie curat. Începând de luni, intru şi încep să erbicidez tot ceea ce înseamnă buruiană de pe alei, pentru că vrem să stârpim şi să încercăm să arate la un moment dat curat. Toate lucrurile acestea sunt stabilite. Este un program pe care eu l-am cerut la cimitire şi ţin neapărat să se respecte şi să se termine această curăţenie de primăvară până la Paşti”.

Cimitirului “Eternitatea” a fost dat în folosinţă în anul 1880, având o suprafaţă de 21,21 hectare. Deschiderea oficială a cimitirului “Sf. Lazăr" a avut loc la data de 29.11.1997, având o suprafaţă de 340,000 metri pătraţi, iar cimitirul “Ştefan cel Mare” are o suprafaţă de 11 hectare.

Citit 3165 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Aprilie 2019 00:07

2 comentarii

 • postat de Elena Marți, 02 Aprilie 2019 11:36 92.87.95.*** Link la comentariu
  1
  9

  Dar de Cimitirul Catusa ati uitat? Sau nu se pune pentru ca e cimitir parohial ?

  Raportează
 • postat de allview3d Marți, 02 Aprilie 2019 08:26 109.100.26.*** Link la comentariu
  1
  34

  Să nu se rupă cu atâta muncă.... Stau pe telefoane ascunși printre morminte... Aduceți ajutoare de la cei care sunt asistați de primărie și cara mâncare cu taxiul sau mașini de lux de la cantina de ajutor social

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.