”Undă verde” pentru lucrările la DJ 251 A, între Corod şi Drăguşeni
Foto: Ovidiu Amălinei

”Undă verde” pentru lucrările la DJ 251 A, între Corod şi Drăguşeni
Proiectul CJ Galaţi de modernizare a drumurilor judeţene a fost lansat marți, 2 aprilie 2019
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Proiectul de reabilitare şi modernizare a drumului judeţean dintre localităţile Corod şi Drăguşeni (DJ 251 A) a fost lansat marţi, 2 aprilie 2019, la sediul Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi. În total, este vorba de o investiţie în valoare de aproape 39 milioane de lei, finanţarea fiind asigurată din fonduri europene, în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020.

Reabilitarea DJ 251A este parte a unui plan mai amplu de reabilitare a drumurilor din judeţ. Mai exact, „Reabilitarea și modernizarea infrastructurii de transport regional între localitățile Corod – Drăgușeni” este unul dintre cele şase proiecte a căror finanţare a fost câştigată de CJ Galaţi prin Programul Operaţional Regional, prin axa de investiţii derulată în cadrul SUERD, menită să sprijine creşterea mobilităţii între reţele secundare de transport şi cele din reţeaua principală TEN-T. În cazul de faţă, DJ251 A va asigura legătura dintre localităţile Corod şi Drăguşeni cu drumul european E85, dar şi cu alte drumuri judeţene din Galaţi. Reabilitarea acestui drum va asigura inclusiv o rută alternativă mai bună şi mai sigură pentru cei ce călătoresc între Bârlad şi Tecuci.

„DJ 251 A este un drum foarte important pentru judeţul Galaţi, foarte utilizat, dar care aştepta de mai bine de 30 de ani să fie reabilitat. Prin acest proiect vom rezolva problemele ce apăreau în trafic între cele două localităţi, Corod şi Drăguşeni. Va fi un proiect modern, ce va presupune reabilitarea completă a 16 km de drum judeţean - se va consolida fundaţia drumului, se va lărgi partea carosabilă acolo unde este nevoie, vor fi reconstruite două poduri şi două podeţe şi vor fi reabilitate şase poduri. În plus, vor fi amenajate şi cinci staţii de transport public de persoane”, a precizat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

Din valoarea totală a proiectului, de 38,93 milioane de lei, asistenţa financiară nerambursabilă este de 38,14 milioane de lei, iar cofinanţarea CJ Galaţi este de aproape 800.000 lei. Licitaţia pentru proiectarea şi execuţia lucrării a fost adjudecată de asocierea formată din firmele Tancrad SRL, Citadina 98 SA, Lemacons SRL, Add Global Design SRL şi SC Global Service Proiect SRL. Potrivit datelor furnizate de CJ Galaţi, constructorii vor intra la lucru cel târziu până la sfârşitul lunii iunie. Conform proiectului, drumul ar urma să fie gata până la sfârşitul anului 2020, dar n-ar fi exclus ca lucrările să fie încheiate mai devreme decât termenul stabilit prin contract.

Citit 2766 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Aprilie 2019 01:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.