Evaluaţi acest articol
(18 voturi)
9 comentarii

Un toboşar, un acordeonist, un chitarist şi un contrabasist plasaţi pe Faleza Inferioară îi îndeamnă pe gălăţeni să arunce deşeurile în pubele, nu pe jos! Coşurile de gunoi deghizate în muzicanţi sunt soluţia inedită găsită de Ecosal pentru a avea o Faleză mai curată.

Instalaţii de artă naivă, aşa ar putea fi numite coşurile de gunoi nou apărute pe Faleza Inferioară a Dunării. Noi am remarcat doar toboşarul, însă am aflat, de la directorul Serviciului Public Ecosal, Mirela Furtună, că există patru asemenea „instrumentişti” ecologici: un contrabasist la Faleza Copiilor, un toboşar şi un acordeonist în zona scărilor monumentale de la Elice, şi un chitarist la „Malnaş”. Prezenţa lor reprezintă o soluţie de moment pentru colectarea deşeurilor în această perioadă de trafic intens în zona de promenadă. 

Coşurile portocalii de gunoi, fiind de capacitate mică, sunt mai mereu suprapline, şi cu deşeuri în jur, chiar dacă angajaţii Ecosal vin să le golească dimineaţa şi după-amiaza. Nu odată s-au primit sesizări din partea cetăţenilor nemulţumiţi de priveliştea coşurilor de gunoi care dau pe-afară de mizerie. Aşa că, până la implementarea unei soluţii estetice pe termen lung, cum ar fi punctele gospodăreşti îngropate, s-a apelat la această variantă: „Dacă s-ar fi instalat doar pubelele, probabil că imaginea ar fi fost neplăcută. Până va fi implementat un sistem unitar şi estetic de colectare a deşeurilor, soluţie care necesită timp, am zis să facem şi haios şi util. Domnul Vasile Taşcă, colegul nostru de la Salubrizare, avea astfel de coşuri în cadrul secţiei noastre pentru a înfrumuseţa locul, şi a venit cu ideea asta”, ne-a explicat managerul Ecosal.

Foto galerie: Anca Melinte

Citit 3559 ori Ultima modificare Marți, 09 Aprilie 2019 15:08

9 comentarii

 • postat de cetatean Miercuri, 10 Aprilie 2019 23:47 82.78.249.*** Link la comentariu
  0
  0

  Din poze se vede ce lipseste ..cosuri de gunoi dar cum suntem puturosi punem pubele...pe cand masini de gunoi pe categori, parcate sa se incadreze in peisaj .
  Civilizatie...in piata mare alergi dupa un cos de gunoi, in Mazepa pe str. Brailei, P Traian, cateva, de la Potcoava, pe Faleza Superioara mai gasesti poate unul plin.......ca in poze.
  si asta doar ”in buricul targului”, daca mergi prea mult...nu mai vezi decat gunoiul

  Raportează
 • postat de Bre , nea Primare : Duminică, 07 Aprilie 2019 12:32 82.102.20.*** Link la comentariu
  0
  10

  ti-a dat Marius Stan , Primarie noua , iar tu nu esti in stare sa pui odata in functiune niste WC-uri , noi pentru care s-a dat o caruta de bani !
  Nu v-ati putut abtine sa nu mai tufliti o noua carciuma plutitoare , exact in locul unde galatenii puteau sa stea pe banca , mai aproape de apa si sa admire Dunarea.
  RUSINEEE !!!

  Raportează
 • postat de 1 Duminică, 07 Aprilie 2019 08:26 84.243.108.*** Link la comentariu
  2
  7

  Omul sfinteste locul. Multumim celui care s-a gandit sa ofere o solutie inedita.

  Raportează
 • postat de C Sâmbătă, 06 Aprilie 2019 12:41 86.124.203.*** Link la comentariu
  4
  7

  Foarte inteligent amplasate direct pe pista de biciclete. Inca un motiv in plus de cearta cu acei chiori care nu vad ca dau din copite pe unde NU trebuie.

  Raportează
 • postat de Andrei Sâmbătă, 06 Aprilie 2019 11:42 5.13.224.*** Link la comentariu
  5
  5

  Pedro28 ești ,,jalnic" și ,,patetic". Cei ca tine, cârcotași, le place doar să critice, nimic nu le convine dar nici nu fac nimic constructiv. Falsitate, răutate și prostie. Felicitări Ecosal!

  Raportează
 • postat de dan Sâmbătă, 06 Aprilie 2019 09:15 86.127.211.*** Link la comentariu
  5
  23

  Bravo , o implementare cu simt artistic a ideii de curatenie care sa sensibilizeze in primul rand pe cei cu caracter si copiii , apoi si altii le vor urma exemplul si calea spre civilizatie.

  Raportează
 • postat de Galatean Sâmbătă, 06 Aprilie 2019 08:04 78.96.81.*** Link la comentariu
  3
  25

  Pune-ti cosuri si toalete cu chipurile politicienilor galateni si o sa vedeti ca multi cetateni, mai ales dintre cei ce care aveau obiceiul sa arunce gunoiul aiurea sau sa faca pana de tufis fara jena, vor folosi aceste accesorii stand la coada!

  Ecosal-ul va trebui sa intervina de mai multe ori pe zi pentru golire, iar in wechend, sa faca permanenta.

  Ar fi o metoda benefica orasului scapand de gunoaie la propriu si la figurat!

  Raportează
 • postat de Faleza Sâmbătă, 06 Aprilie 2019 07:40 5.13.217.*** Link la comentariu
  6
  18

  Daca se va amplasa si un WC ar fii minunat , aici autoritatile a uitat de nevoile oamenilor , deoarece pe toata lungimea falezei nu gasesti asa ceva , sau venim cu pampersi de acasa?

  Raportează
 • postat de Pedro28 Sâmbătă, 06 Aprilie 2019 06:31 109.166.217.*** Link la comentariu
  13
  9

  Jalnic , patetic si urat .. Doar de atat sunt in stare astia de la Ecosal ? E zona de promenada in ceapa ma-sii .. Serios ? Detest chestiile astea din plastic . O sa zic o chestie de care s-a cam saturat lumea si anume ca " in afara " asa ceva se mascheaza intr-o incinta precum sunt si panourile electrice pe alocuri ( sau erau ) in custi netransparente din material plastic sau orice altceva , cu usi culisante ca sa poata fi scoase pentru golire , iar apoi , educatie sociala ca sunt foarte multi prosti care se plimba noaptea cu " mertzan-ul " si strica tot ce e nou in oras . Ca in Bucuresti dealtfel .

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.