Instalaţii de artă pentru deşeuri. Containere deghizate în muzicanţi, pe Faleza Dunării din Galați (FOTO)
Foto: Iulia Kelt

Instalaţii de artă pentru deşeuri. Containere deghizate în muzicanţi, pe Faleza Dunării din Galați (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Un toboşar, un acordeonist, un chitarist şi un contrabasist plasaţi pe Faleza Inferioară îi îndeamnă pe gălăţeni să arunce deşeurile în pubele, nu pe jos! Coşurile de gunoi deghizate în muzicanţi sunt soluţia inedită găsită de Ecosal pentru a avea o Faleză mai curată.

Instalaţii de artă naivă, aşa ar putea fi numite coşurile de gunoi nou apărute pe Faleza Inferioară a Dunării. Noi am remarcat doar toboşarul, însă am aflat, de la directorul Serviciului Public Ecosal, Mirela Furtună, că există patru asemenea „instrumentişti” ecologici: un contrabasist la Faleza Copiilor, un toboşar şi un acordeonist în zona scărilor monumentale de la Elice, şi un chitarist la „Malnaş”. Prezenţa lor reprezintă o soluţie de moment pentru colectarea deşeurilor în această perioadă de trafic intens în zona de promenadă. 

Coşurile portocalii de gunoi, fiind de capacitate mică, sunt mai mereu suprapline, şi cu deşeuri în jur, chiar dacă angajaţii Ecosal vin să le golească dimineaţa şi după-amiaza. Nu odată s-au primit sesizări din partea cetăţenilor nemulţumiţi de priveliştea coşurilor de gunoi care dau pe-afară de mizerie. Aşa că, până la implementarea unei soluţii estetice pe termen lung, cum ar fi punctele gospodăreşti îngropate, s-a apelat la această variantă: „Dacă s-ar fi instalat doar pubelele, probabil că imaginea ar fi fost neplăcută. Până va fi implementat un sistem unitar şi estetic de colectare a deşeurilor, soluţie care necesită timp, am zis să facem şi haios şi util. Domnul Vasile Taşcă, colegul nostru de la Salubrizare, avea astfel de coşuri în cadrul secţiei noastre pentru a înfrumuseţa locul, şi a venit cu ideea asta”, ne-a explicat managerul Ecosal.

Foto galerie: Anca Melinte

Citit 4239 ori Ultima modificare Marți, 09 Aprilie 2019 15:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.