După strada Brăilei, altă arteră importantă închisă traficului. Tasarea a afectat carosabilul şi linia de tramvai (HARTĂ)
Foto: Iulia Kelt

După strada Brăilei, altă arteră importantă închisă traficului. Tasarea a afectat carosabilul şi linia de tramvai (HARTĂ)
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

În sfârşit, autorităţile au decis să intervină pe strada Basarabiei înainte ca tasarea care a afectat puternic carosabilul, linia de tramvai şi trotuarele să se transforme într-o uriaşă surpare.

Printr-un comunicat de presă, Primăria municipiului Galaţi anunţă că, începând de luni, 8 aprilie 2019, traficul rutier va fi închis pe strada Basarabiei, pe tronsonul cuprins între strada Poșta Veche și strada Anul Revoluției 1848, întrucât SC Apă Canal SA va demara lucrările pentru remedierea accidentului de teren.

„Pentru siguranța participanților la trafic și buna desfășurare a lucrărilor, traseele de tramvai 7 și 44 vor fi suspendate pe toată perioada intervenției”, precizează municipalitatea.

Traseul de autobuz 36 va fi deviat după cum urmează: la Tur strada Basarabiei – strada Anul Revoluției 1848 – strada Rizer – strada Bolintineanu – strada Domnească – strada Gării – Gara CFR, la Retur Gara CFR – strada Gării – strada Domnească – strada Bolintineanu – strada Rizer – strada Anul Revoluției 1848 – strada Basarabiei", se arată în comunicat.

Sesizare încă din februarie

Reamintim că încă din luna februarie ziarul „Viaţa liberă” sesiza că pe strada Basarabiei, chiar în zona staţiei comune de transport public Poşta Veche, carosabilul este vizibil lăsat, iar tasarea pare să afecteze şi linia de tramvai. Mai mult, o fisură marchează tasarea pe care se poate observa şi un petic de asfalt proaspăt turnat. La sesizarea noastră, Biroul de presă al Primăriei municipiului Galaţi ne comunica la acel moment că „pe strada Basarabiei nr. 122B-124 s-a produs un accident de teren din cauza unei avarii la rețeaua de apă, respectiv ruperea unui branșament. Societatea Apă Canal a intervenit, la începutul lunii februarie, iar în data de 15 februarie, în locul unde s-a lucrat a fost așternut asfalt rece”.

Deşi administraţia locală susţinea că, în privinţa tasării se va interveni după data de 15 martie, când condiţiile meteo vor permite, iată că suntem în aprilie şi urmează ca muncitorii să se apuce de treabă. Iar după strada Brăilei, închisă la intrarea în Galaţi dinspre Tecuci, şi Basarabiei se închide pentru că are nevoie de reparaţii!

Citit 11367 ori Ultima modificare Marți, 09 Aprilie 2019 15:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.