Încă un drum județean intră în modernizare
Foto: Ovidiu Amălinei

Încă un drum județean intră în modernizare
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Proiectul de reabilitare şi modernizare a drumului judeţean (DJ) 254, pe tronsonul care face legătura între localităţile Iveşti – Călmăţui – Griviţa – Costache Negri a fost lansat luni, 15 aprilie, la sediul Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi. În total, este vorba de o investiţie de 33,79 milioane de lei, finanţarea fiind asigurată din fonduri europene, în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020.

Reabilitarea DJ 254 este parte a unui plan mai amplu de reabilitare a drumurilor din judeţ. Mai exact, „Reabilitarea și modernizarea infrastructurii de transport regional pe traseul Iveşti - Griviţa” este unul dintre cele şase proiecte a căror finanţare a fost câştigată de CJ Galaţi prin Programul Operaţional Regional, prin axa de investiţii derulată în cadrul SUERD, menită să sprijine creşterea mobilităţii între reţele secundare de transport şi cele din reţeaua principală TEN-T.

“Este cel de-al patrulea proiect pe fonduri europene de reabilitare şi modernizare a infrastructurii judeţene pe care îl lansez de la începutul acestui an. DJ254 leagă centrul judeţului de DN25, iar locuitorii din Costache Negri, Griviţa şi Călmăţui folosesc acest drum inclusiv pentru a ajunge la Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţa Persoanelor Lieşti sau la alte instituţii de interes public. Vom reabilita complet 15,4 km de drum, vom amenaja spaţii pietonale, staţii de transport public de persoane şi vom instala elemente suplimentare pentru siguranţa circulaţiei”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Printre beneficiarii direcţi ai acestui proiect se află locuitorii din comunele prin care trece DJ 254, în total aproape 17.000 de persoane, dar acest drumul judeţean va fi o cale mai economică şi mai sigură de legătură cu reţeaua de drumuri naţionale pentru toate localităţile din nordul judeţului Galaţi. Nu în ultimul rând, printre beneficiari se vor număra şi 410 agenţi economici din zonă, firmele de construcţii, furnizorii de utilităţi etc.

Din valoarea totală a proiectului, de 33.796.000 lei, asistenţa financiară nerambursabilă este de 33.120.000 lei, iar cofinanţarea CJ Galaţi este de aproape 676.000 lei.

Procedurile de achiziţie publică au fost deja demarate pentru acest proiect, un câştigător urmând să fie desemnat undeva în cursul lunii iunie. Ulterior, constructorul va avea la dispoziţie două luni de zile pentru realizarea proiectului tehnic, lucrările propriu-zise urmând să fie finalizate în cursul anului 2020.

Citit 5024 ori Ultima modificare Marți, 16 Aprilie 2019 12:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.