Arhivă digitală pentru administraţia publică judeţeană

Arhivă digitală pentru administraţia publică judeţeană
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Simplificarea procedurilor administrative şi reducerea birocraţiei sunt principalele obiective ale proiectului "Capacitate administrativă ridicată prin investiţii integrate şi complementare", derulat de Consiliul Judeţului (CJ) Galaţi. Proiectul, în valoare de 1,6 milioane de lei, este finanţat prin Programul operaţional capacitate administrativă (POCA) şi are o perioadă de derulare de 28 de luni.

Printre altele, finanţarea europeană va permite CJ Galaţi să-şi dezvolte sistemul informatic, în sensul digitalizării arhivei şi a procesului de gestionare a documentelor. "Ideea este de a simplifica la nivelul administraţiei acest circuit al documentelor. Iar o arhivă electronică, în mod cert, va fi un instrument util care ne va ajuta să şi economisim o serie de resurse, dar ne va face şi munca mai eficientă, inclusiv în raport cu cetăţenii şi instituţiile cu care colaborăm”, a declarat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea. Acesta a precizat că, în cadrul proiectului, vor fi elaborate şi o serie de documente - Strategia de dezvoltare a judeţului şi Planul strategic instituţional - ce vor sta la baza accesării fondurilor europene de către CJ Galaţi în următorul exerciţiu financiar comunitar.

Nu în ultimul rând, printre obiectivele proiectului se numără implementarea unui sistem unitar de management al calităţii, atât la nivel CJ Galaţi, cât şi la cel al unor instituţii subordonate, precum şi derularea unor cursuri de perfecţionare şi certificare profesională pentru 150 de persoane din cadrul administraţiei publice.

Citit 1094 ori Ultima modificare Joi, 02 Mai 2019 01:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.