A început amenajarea piaţetei la Policlinica cu Plată

A început amenajarea piaţetei la Policlinica cu Plată
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Pe terenul viran de lângă Policlinica cu Plată, rămas după demolarea scheletului Arenei de Box, au început lucrările de amenajare a Piaţetei „Florilor de Tei”. Este numele pe care consilierii locali l-au votat pentru proiectul iniţiat de primarul Ionuţ Pucheanu care a dat ordinul de începere a lucrărilor: ”Vom amenaja o zonă de relaxare modernă, cu spații verzi, arbuști ornamentali, alei de acces, iluminat public modern și bănci pentru odihnă”, spune edilul-şef. Piaţeta va avea şi nouă locuri de parcare a autoturismelor.
Aşa cum aţi putut citi în ziarul „Viaţa liberă”, contractul de 449.413 de lei cu TVA, pentru proiectarea şi amenajarea piaţetei a fost atribuit în urmă cu un an Asocierii Rovis Lider SRL & ATU Consulting SRL, iar durata lucrărilor este de 90 de zile. Demararea investiţiei a fost condiţionată de obţinerea avizelor necesare, în condiţiile în care Policlinica este monument de patrimoniu. Pentru acest proiect, Primăria a mai încheiat un contract de 8.499 de lei fără TVA cu firma Nasi STL, pentru studiul de soluţii necesar devierii unor reţele electrice situate pe amplasament, iar studiul de fezabilitate, studiul geotehnic şi documentaţiile viitoarei piaţete au fost realizate de Urban Scope SRL, pentru 39.000 de lei fără TVA.

Citit 6833 ori Ultima modificare Vineri, 24 Mai 2019 00:32

12 comentarii

 • postat de Maxim
  Sâmbătă, 25 Mai 2019 15:30
  5.13.246.***
  medici la Policlinica cu Plata cand aduceti? Si dotari pentru Policlinica cand cumparati?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Feli
  Vineri, 24 Mai 2019 18:38
  109.70.100.***
  Cu locatia respectiva de langa Policlinica ramasa asa de ani de zile, parca vorbim de "chinurile nasterii", de lucruri SF, de cand se tot asteapta modernizarea acelei locatii cu iz de comunism. Sa mai vorbim si de noul parc mult anuntat in zona I.C. Frimu, cu elementul central de tip monument "Ultimul hangar al aviatiei romane"??? Sa mai vorbim si despre acel proiect? Sau PE ANUL ASTA ajunge doar un singur lucru facut, modernizat(langa policlinica)? Unii s-au invatat sa ne faca un singur loc modernizat tot anul, ca apoi sa ne zica..."iata, v-am facut ceva". Intr-un singur an sa deschizi un singur santier, doar intr-o singura locatie...mi se pare putin.


  P.S.: Bine totusi ca nu ne prinde anul 2020, cu aceeasi zona mizerabila langa Policlinica cu plata. Asta daca nu cumva constructorul trandaveste si tergiverseaza lucrarile, odihnindu-si muncitorii cu lene.

  Ia intrebati-l pe domnu primar de ce nu se lucreaza in mai multe locatii din oras? De ce nu s-au deschis inca, mai multe santiere? De ce nu a fost inca mutat postul Ecosal din I.C. Frimu, ca in locul acela sa se amenajeze, sa se construiasca acel parc promis de Pucheanu cu surle si trambite, acea oaza de verdeata si liniste imprejurimile hangarului aviatic? Ca sa poata respira aer curat si cei de la blocurile de langa. Sa mai vorbim oare de alte locatii, de prin alte cartiere care inca asteapta "marea" modernizare, marea curatare, marea curatire, marea aerisire? De ce nu s-a inceput extinderea Talciocului (alta modernizare promisa), Talciocul extins unde se spunea ca vor fi mutate toate chioscurile de profil din zona La Popescu?

  Noi realizam o singura modernizare pe an...si aia cu greu, foarte greu, iar apoi are pretentia sa ne bucuram de la o singura modernizare. Da, am vazut ca lucrurile, lucrarile "misca" prin oras, chiar si la parcarea supraetajata din Mazepa I, dar inca avem nevoie de foarte multe modernizari in orasul asta.

  Spitalul de Copii e condamnat cel putin inca o vara pana sa scape de mirosul si de infectia ce vine dinspre buncarele, cazematele mizerabile din acele cartiere de pe langa Spitalul de Copii.
  Se vorbea si de o noua etapa de modernizare a spitalului de copii Sfantul Andrei prin construirea unui nou corp de cladire ca ambulatoriu integrat extins, etc., etc., etc. ce sper sa nu fie doar vorbe, fiindca SANATATEA COPIILOR NOSTRI AR TREBUI SA FIE PE PRIMUL PLAN, si poate intelege si primarul acest lucru mai ales acum cand am auzit stiri cum ca ar fi si el tatic.
  Pe langa spitalul de copii nu poti deschide geamul de mirosul gunoaielor, de mirosul vechiturilor pastrate prin baracile acelea de garaje. Se pisa lumea pe peretii garajelor, mirosul de urina e insuportabil mai ales vara. Dar primarul lucreaza din cate se pare doar cate un singur proiect pe an, doar cate o singura locatie modernizata pe an...ca de, la noi in Galati nu se poate lucra pe mai multe santiere in acelasi timp.
  1
  0
  Raportează
 • postat de Ramona
  Vineri, 24 Mai 2019 18:10
  62.102.148.***
  Banuim ca cele 3 ziduri mizerabile vor fi si ele demolate nu-i asa? Sau vor fi uitate, ca la final dupa ce se face modernizarea sa se intervina din nou cu tarnacopul acolo? Acei 3 pereti nu erau de la fosta cladire ce s-a vrut a fi construita acolo?

  Intreb fiindca vad ca s-au pus mai intai sa niveleze terenul, dar zidurile ramase in picioare, cele 3 ziduri, cei 3 pereti ramasi de la fosta constructie ce s-a vrut a fi ridicata, au ramas acolo precum zidurile unei cetati.

  https://www.facebook.com/ionut.pucheanu/photos/a.1060658803980967/2348247301888771/?type=3&theater

  Acele 3 ziduri de ce nu le-au demolat inca? Sau le vor pastra de samanta, ca sa nu poata admira oamenii cladirile arhitecturale de langa?
  Ni se tot spunea ca piateta e necesara, pentru ca modernizarea este langa o cladire superba d.p.d.v. arhitectural - Policlinica, dar inca nu au demolat cei 3 pereti.

  Nu cumva trebuia mai intai sa fie demolati cei 3 pereti, ca sa se poata nivela si sub acei pereti? Sau lasam in picioare acele 3 ziduri mizerabile? In locul lor ar putea fi pus un gard din fier forjat pe temelie de beton de 90 cm, precum este imprejmuit parcul Coposu...Sau merge lasata piateta si fara gard, dar si fara acele 3 ziduri. Peretii aceia trebuiau demolati primii.

  Primaria ce zice? Iar facem treaba de mantuiala ca apoi sa prticim si la finalul proiectului sa rezulte ceva carpit?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Akbar
  Joi, 23 Mai 2019 17:17
  188.24.235.***
  Din descrierea lucrarilor ce urmeaza a fi executate ai impresia ca parcul cu pricina se va dezvolta pe 10 ha.
  "Zona de relaxare moderna" va fi in imediata vecinatate a unei importante si principale artere de circulatie auto.
  Cu ziguranta ca noxele sau pulberile solide eliberate in atmosfera de cele cateva sute de tigai adunate din cimitirul de masini al Europei, care trec zilnic prin fata parcului vor fi instantaneu neutralizate de cei cativa copacei plantati, astfel ca cei mici, adusi in parc de bunici, vor putea sa se bucure de un aer ozonificat si proaspat ca de munte.
  Asa o fi prin Europa aia civilizata si nu stim noi.
  2
  7
  Raportează
 • postat de Troll PSDist de o copeica
  Joi, 23 Mai 2019 11:14
  109.166.135.***
  Trolii PSD sunt aici in forta.
  Ce? nu va convine adevarul scursurilor ???
  4
  9
  Raportează
 • postat de Nikoal
  Joi, 23 Mai 2019 10:44
  82.137.8.***
  Foarte bine că se face...era un spatiu nefolosit de ani. Dar...păcat că se face doar înainte de alegeri...
  1
  15
  Raportează
 • postat de rodax
  Joi, 23 Mai 2019 08:45
  193.231.148.***
  mai bine ii pastrau destinatia initiala si anume arena de box/lupte.incet incet dispar arenele sportive din oras,liniile de tramvai,copacii de pe marginea strazilor.in locul lor apare asfalt si iar asfalt,ca asta stiu sa faca edilii nostri.
  13
  13
  Raportează
 • postat de Vlad
  Joi, 23 Mai 2019 08:45
  5.13.192.***
  Superb!
  5
  13
  Raportează
 • postat de Dragnea
  Joi, 23 Mai 2019 08:21
  5.13.248.***
  Pai nu?
  Doar pe cea de la Nespalata au terminat-o. Cum sa nu inceapa alta?
  9
  15
  Raportează
 • postat de Fantana arteziana
  Joi, 23 Mai 2019 07:56
  185.210.219.***
  dar o mica fantana arteziana , cum era la Romarta..chiar nu se poate amenaja acolo ?
  Speram sa plantati acolo si copacii macelariti de pa strada Basarabiei.
  6
  17
  Raportează
 • postat de basarab paltanea
  Joi, 23 Mai 2019 05:22
  86.124.202.***
  dupa ce masacrati teii din oras, minunat nume ptr o piateta cu beton muuuult si brazi!
  7
  22
  Raportează
 • postat de george
  Joi, 23 Mai 2019 00:59
  185.45.177.***
  Disperarea e maxima, ar veni si cu bani ""de acasa"" doar sa fie alesi in continuare ! Doar au pensii speciale +++
  9
  22
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.