Aniversare: zăpada de pe străzi împlineşte o lună!

Aniversare: zăpada de pe străzi împlineşte o lună!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ce faci când este mizerie în casă? Laşi grămada acolo unde este şi aştepţi să vină vecinul (sau poliţistul de la intersecţie) să ţi-o măture? O ocoleşti zile la rând, în loc să o încarci iute pe făraş? Ei bine, dacă dumneavoastră credeţi că „nu”, Primăria crede că „da”!

Altfel nu se poate explica de ce până şi acum, de aproape o lună de zile de la prima ninsoare, în oraş, pe străzile principale, încă mai sunt munţi de zăpadă îngheţată şi murdară, care vor rămâne, probabil, acolo, până când s-o îndura bunul Dumnezeu şi va da o căldură mare, să-i topească.

Faptul că fotoreporterul nostru a imortalizat câteva zone în care se întâmplă astfel de poveşti, nu înseamnă că doar acolo este problema. Munţii de zăpadă murdară sunt în toate cartierele, pe toate străzile.

Dar, măcar pe străzile centrale şi ar fi putut ca Primăria să decidă să fie încărcate în camioane şi duse undeva, în afara oraşului!

În lipsa unui vizionar care să ia o decizie atât de complicată (!?), parcurgem străzi mărginite de zdrenţe negre, care au fost odinioară zăpadă abia cernută.

Acolo unde zăpada îngheţată s-a topit, străzile sunt acoperite cu noroi cleios, de ai zice că tot oraşul s-a transformat într-o vastă uliţă de ţară.

Va urma primăvara, căldura, când tot noroiul se va transforma în praf, pulbere fină şi parfumată care se va aşeza pe ghiocei şi zambile, dând o  notă inconfundabilă şi cu totul personală Galaţiului…

Citit 930 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.