Evaluaţi acest articol
(41 voturi)
11 comentarii

Prezentă la Galaţi, premierul Viorica Dăncilă a declarat că au fost identificate deja o serie de modalităţi prin care ar putea fi puse în practică promisiunile privind construirea unui aeroport între localităţile Galaţi, Brăila şi Focşani, promisiuni relansate, în luna mai, inclusiv de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, după o serie de discuţii cu autorităţile judeţene.

„Avem mai multe soluţii pentru acest aeroport. Chiar duminică vom discuta şi cu un investitor străin, pentru un parteneriat public-privat; avem în vedere şi introducerea acestui aeroport într-o hotărâre de Guvern, pentru că pe noi ne interesează ca proiectul acesta să devină cât mai repede realitate. Şi facem o evaluare astfel încât acest aeroport să poată fi demarat cât mai curând”, a declarat pentru „Viaţa liberă” premierul Viorica Dăncilă, care a precizat că şi peste două săptămâni va avea o întrevedere cu potenţiali investitori ce ar putea fi interesaţi de proiectul aeroportului de la Galaţi.

După cum v-am informat în paginile ziarului nostru, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, i-a prezentat, în luna mai, ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, concluziile studiului de oportunitate şi ale studiului privind evaluarea eficienţei traficului aerian pentru realizarea unui aeroport internaţional, dar şi posibilul amplasament al acestei investiţii. Este vorba de un teren de 150 de hectare, situat între localităţile Smârdan, Braniştea şi Schela. Ministrul a declarat că aeroportul de la Galaţi ar fi o investiţie care va genera plusvaloare şi va ajuta mediul economic din toate judeţele limitrofe. Ministrul Răzvan Cuc a promis că va demara paşii legislativi necesari includerii aeroporturilor în categoria obiectivelor ce pot fi finanţate prin Fondul Naţional de Dezvoltare şi Investiţii. De asemenea, un pas necesar pentru această investiţie, estimată la aproximativ 100 milioane de euro, este includerea aeroportului de la Galaţi în Master Planul General de Transport al României.

Subiectul construirii unui aeroport la Galaţi nu este unul nou, el fiind vehiculat, mai ales în perioade electorale, de autorităţile care s-au succedat la cârma judeţului de-a lungul timpului. Premierul Viorica Dăncilă susţine, totuşi, că de această dată vor fi făcuţi paşi concreţi pentru materializarea acestui proiect, fără însă a intra în detaliile negocierilor pe care urmează să le aibă cu potenţialii investitori din cadrul parteneriat public-privat vizat.

„Vreau ca după această întâlnire (de duminică – n.r.) sau după întâlnirea de peste două săptămâni, să spunem că am găsit investitori şi să începem toate formalităţile pentru a realiza acest aeroport”, a explicat premierul Viorica Dăncilă.

În declaraţiile sale, premierul nu a uitat nici de alte mari proiecte de infrastructură pe care Galaţiul le aşteaptă de ani de zile, respectiv drumul expres Galaţi – Brăila şi Drumul Mare de Centură, evocate şi în cursul vizitei, din luna mai, a ministrului Transporturilor..

„Aceste două proiecte importante pentru această zonă aveau ca termen pentru scoatere la licitaţie -  proiectare şi execuţie - sfârşitul lunii august. Am solicitat astăzi (vineri, 5 iulie – n.r.) dlui ministru Cuc, ca licitaţia pentru proiectarea şi execuţia drumului expres Brăila – Galaţi să fie scoasă până la sfârşitul acestei luni. Vrem o devansare cu o lună de zile a acestor proceduri şi vom urmări foarte atent ce se întâmplă cu ambele proiecte”, a declarat premierul Viorica Dăncilă.

După cum a precizat anterior, la Galaţi, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, valoarea Drumului Mare de Centură, cu o lungime de 33,6 km, care ar trebui să lege Giurgiuleştiul de localitațile Vânători și Traian, dar şi a drumului expres Brăila – Galaţi se vor cunoaşte după aprobarea indicatorilor tehnico-economici. Sursa de finanţare a acestor proiecte ar urma să fie fondurile europene.

Foto: Bogdan Codrescu

Citit 8118 ori Ultima modificare Luni, 08 Iulie 2019 00:04

11 comentarii

 • postat de IC Duminică, 07 Iulie 2019 06:43 5.13.200.*** Link la comentariu
  8
  13

  Gata ,este ceritudine Viorica Dancila este candicatul PSD-ului la prezidentiale ...... o uitat numai tunelul ,poate din cauza ca initial o fost a liberalului Stan . Pe vremuri aveam un sofer ,baiat bun cu experieta ,mergand pe coclauri ,incercam sa-l dirijez ,invocand harta .... avea o singura replica :" o scos tov ing planul ,sigur ne ratacim "... s-a apucat Veorica de promisiuni ,sigur nu se va realiza nimic....

  Raportează
 • postat de la puscarie pentru minciuni electorale. Sâmbătă, 06 Iulie 2019 20:55 92.114.82.*** Link la comentariu
  9
  26

  ce ar indrepta lucrurile in tara asta? tot ce este promisiune electorala sau de vizite de partid de guvernamint si nu se realizeaza sa fie incadrata ca inselaciune si pedepsita ca atare. pina la urma minciunile electorale aduc odata cu votul si foloase, functii, salarii, etc. daca ai promis doar ca sa ajungi la ciolan si nu ai facut ce ai zis inseamna ca ai inselat oamenii. la puscarie......eu daca-i promit cuiva ca daca imi da 1 leu ii dau 10 piini bineinteles ca il mint, intru la puscarie pentru inselaciune.

  Raportează
 • postat de Stroe Sâmbătă, 06 Iulie 2019 12:02 5.13.133.*** Link la comentariu
  5
  26

  Aeroport la Galati?!? Prea fumos ca sa fie adevarat!

  Raportează
 • postat de Aderin Sâmbătă, 06 Iulie 2019 11:14 188.24.254.*** Link la comentariu
  7
  21

  A venit să ne zică cumva că pământul este rotund?! ???

  Raportează
 • postat de razvan c. Sâmbătă, 06 Iulie 2019 10:03 84.117.42.*** Link la comentariu
  12
  19

  Trebuie refacut urgent drumul Galati-Cuca- Barlad. sunt portiuni cu multe gropi si denivelari. S-a facut doar o portiune dar drumul tine pana la Barlad si e o ruta importanta pentru galati. E si drumul cel mai scurt. Pe la tecuci au loc multe accidente. Sa fie inspectat urgent drumul si asfaltat. Doar asa mai puteti avea voturile noastre. Cu maxima seriozitatea urgentati refacerea acestui drum pe portiunile unde sunt gropi si denivelari mari.

  Raportează
 • postat de galateanca nemultumita Sâmbătă, 06 Iulie 2019 09:44 5.13.211.*** Link la comentariu
  7
  31

  Deci, daca si dupa atatea minciuni evidente vor fi votati la viitoarele alegeri inseamna ca galatenii ori sunt masochisti, ori f. multumiti ori f.naivi ca sa nu spun altfel si sa ma exprim elegant.

  Raportează
 • postat de Vom avea aeroport : Sâmbătă, 06 Iulie 2019 07:56 89.137.225.*** Link la comentariu
  11
  38

  ...cand o zbura porcul !

  Raportează
 • postat de maurice Vineri, 05 Iulie 2019 22:50 86.124.206.*** Link la comentariu
  11
  55

  Mda, si maine vine Mos Craciun. Aceleasi gogosi electorlale. Noi nu avem o strada, un trotuar bun pe care sa mergem.

  Raportează
 • postat de Misu Vineri, 05 Iulie 2019 21:13 188.24.217.*** Link la comentariu
  12
  52

  GOGOSI GOGOSI SI IAR GOGOSI!!! M-AM SATURAT PINA PESTE CAP DE ATITEA GOGOSI !!! VREU SA NU MAI AUD DE GOGOSI MACAR 5 ANI!!!!NU MAI VREAU GOGOSIIIIIIIIIIII NU MAI SUPORTTTTTTTT DE ATITEA GOGOOOOOOOOOSIII!!!

  Raportează
 • postat de sorin Vineri, 05 Iulie 2019 20:38 5.13.154.*** Link la comentariu
  12
  42

  avem aeroport votam altfel minciuni m-am saturat de mincinosi

  Raportează
 • postat de Galateni Vineri, 05 Iulie 2019 20:17 93.122.248.*** Link la comentariu
  10
  55

  Cred ca a uitat sa mearga pe DN 24 D (Galati - Barlad) sa vada cum isi rup galateni si vaslueni masinile pe acest drum si cerd a uitat ca acesti cetateni din judetele Galati si Vaslui au votat de 29 ani cu PSD .

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.