Refugiul cu un picior în aer timp de patru luni
Foto: Bogdan Codrescu

Refugiul cu un picior în aer timp de patru luni
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

"Cu un picior în aer, aşa a rămas refugiul destinat călătorilor din staţia de autobuz de pe strada Oţelarilor, din dreptul supermarketului Lidl", scriam în ediţia de vineri, 10 mai, a cotidianului "Viaţa liberă".

Despre refugiul afectat de o accidentul de teren am scris prima dată pe 26 aprilie. De atunci, surparea s-a tot adâncit, suficient cât să încapă în ea un PET de jumătate de litru, iar gălăţenii au hrănit-o generos cu gunoaie. Groapa şi trotuarul tasat din jurul ei, şurubul refugiului suspendat în aer contrastau cu automatul de bilete şi panoul de informare a călătorilor, componente ale noului sistem de e-ticketing, montate în staţie.

Ei bine, după atâta vreme, surpării i-a venit rândul să intre în istorie. Am remarcat faptul că, la sfârşitul săptămânii trecute, a fost betonată şi, cu puţin noroc, va primi şi asfalt. Reamintim că proiectul de modernizare a străzilor Oţelarilor, Stadionului, Frunzei şi Asachi s-a finalizat în septembrie 2013. Lucrările au fost executate de asocierea Max Boegl SRL - Tancrad SRL. Valoarea totală a proiectului a fost de 50.860.554 de lei (din care 9.715.571 de lei TVA), cu o finanţare nerambursabilă de 40.322.082 de lei şi o contribuţie a municipalităţii de 822.899 de lei.

Citit 1601 ori Ultima modificare Marți, 10 Septembrie 2019 19:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.