Refugiul cu un picior în aer timp de patru luni

Refugiul cu un picior în aer timp de patru luni

Bogdan Codrescu
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)
2 comentarii

"Cu un picior în aer, aşa a rămas refugiul destinat călătorilor din staţia de autobuz de pe strada Oţelarilor, din dreptul supermarketului Lidl", scriam în ediţia de vineri, 10 mai, a cotidianului "Viaţa liberă".
Despre refugiul afectat de o accidentul de teren am scris prima dată pe 26 aprilie. De atunci, surparea s-a tot adâncit, suficient cât să încapă în ea un PET de jumătate de litru, iar gălăţenii au hrănit-o generos cu gunoaie. Groapa şi trotuarul tasat din jurul ei, şurubul refugiului suspendat în aer contrastau cu automatul de bilete şi panoul de informare a călătorilor, componente ale noului sistem de e-ticketing, montate în staţie.
Ei bine, după atâta vreme, surpării i-a venit rândul să intre în istorie. Am remarcat faptul că, la sfârşitul săptămânii trecute, a fost betonată şi, cu puţin noroc, va primi şi asfalt. Reamintim că proiectul de modernizare a străzilor Oţelarilor, Stadionului, Frunzei şi Asachi s-a finalizat în septembrie 2013. Lucrările au fost executate de asocierea Max Boegl SRL - Tancrad SRL. Valoarea totală a proiectului a fost de 50.860.554 de lei (din care 9.715.571 de lei TVA), cu o finanţare nerambursabilă de 40.322.082 de lei şi o contribuţie a municipalităţii de 822.899 de lei.

Citit 1005 ori Ultima modificare Marți, 10 Septembrie 2019 19:32

2 comentarii

 • postat de macarie banu Joi, 12 Septembrie 2019 10:22 78.96.82.*** Link la comentariu
  0
  4

  apropo........a mai observat cineva ca aceste statii,pe timp de noapte, devin baruri ad-hoc in aer liber pentru tot felul de "lighioane" care nu au in vocabular cuvintele civilizatie,bun simt sau respect?!! Dimineatza sunt pline de pet-uri sau doze goale de bere,sticle de tot felul,zeci de chistoace de tigari,coji de seminte,ambalaje si hartii si pungi goale........desi cosul de gunoi este la 1m distanta.Care ar fi solutia?!.......prelungim programul la "militia" locala sau inchidem consignatiile cu program de noapte de unde se aprovizioneaza respectivii petrecareti?!

  Raportează
 • postat de Stroe Miercuri, 11 Septembrie 2019 17:24 5.13.133.*** Link la comentariu
  1
  4

  Ce urate sunt statiile astea!

  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro