INAUGURARE. Spectacol la statuia poetului Mihai Eminescu (FOTO şi VIDEO)
Foto: Anca Melinte

INAUGURARE. Spectacol la statuia poetului Mihai Eminescu (FOTO şi VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Un spectacol folk-rock, susţinut de artiştii Teatrului Naţional de Operă şi Operetă „Nae Leonard”, şi un moment poetic oferit de Elena Anghel şi Oana Mogoş, actriţe ale Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, i-au încântat pe gălăţenii care au umplut miercuri seara Parcul „Mihai Eminescu”. A fost inaugurarea oficială a parcului – monument istoric, după o modernizare care a durat aproape 14 luni.

Arc peste timp

Atmosfera de sfârşit de secol al XIX-lea, din seara în care Parcul Municipal – cum se numea la acea vreme - îşi deschidea porţile, le-a fost dezvăluită gălăţenilor de Cătălin Negoiţă, directorul Direcţiei pentru Cultură Galaţi. „Se repetă, într-un fel, ce s-a întâmplat atunci. Şi anume: era atât de multă lume – scrie ziarul vremii, „Vocea Covurluiului” - încât oamenii aproape că erau siliţi să iasă din parc, pentru că aleile erau pline. Erau foarte multe bănci şi toate erau pline, fanfara cânta şi lumea era extrem de încântată de ceea ce vedea şi de ceea ce auzea. Era un parc pe vechiul sistem al parcurilor englezeşti, ceea ce este şi astăzi, fapt care ne bucură tare mult. Şi sper ca în scurt timp şi statuia lui Eminescu să intre în lucru pentru că şi ea are nevoie de renovare”, a spus Negoiţă.

„Pas spre normalitate”

Aşa a numit primarul Ionuţ Pucheanu rezultatul modernizării Parcului „Eminescu”: „Mă bucur că gălăţenii au venit într-un număr atât de mare să vadă faţa refăcută a acestui parc care are 136 de ani de la inaugurare. Pentru un parc de 136 de ani cred că arată extrem de bine în momentul de faţă. Parcul Eminescu este un mic pas spre normalitate. Să fie într-un ceas bun şi să dea Dumnezeu şi peste ani să ne bucurăm de parc aşa cum îl avem acum. Pentru că dacă îl vom păstra, şi copii noştri se vor bucura de el aşa cum îl vedem astăzi. Şi poate că abia primarul de peste 136 de ani va trebui să-l renoveze”. Edilul-şef le-a mulţumit consilierilor locali care au votat proiectul de modernizare a parcului, echipei din Primărie care s-a ocupat de implementare, dar şi constructorului. Primarul a anunţat că va lansa un sondaj în cadrul căruia gălăţenii să voteze personalităţile care ar merita să aibă câte un bust pe unul dintre cele patru socluri construite în Parcul „Eminescu”.

Poezie

Graţie actriţelor Dramaticului gălăţean Elena Anghel şi Oana Mogoş, versurile eminesciene au răsunat din nou lângă statuia marelui poet. „Ai noştri tineri”, „Criticilor mei”, „Pajul Cupidon” au fost recitate alături de poezia Veronicăi Micle, „Nu plânge”.

Finalul serii le-a aparţinut artiştilor Teatrului „Nae Leonard” care au cucerit publicul cu piesele „Strada Popa Nan”, "Vara la ţară", „Dealul cu dor” şi „Fată Verde”.

Foto și video: Anca Melinte

Media

Citit 5089 ori Ultima modificare Sâmbătă, 14 Septembrie 2019 02:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.