Recensământul, o afacere profitabilă

Recensământul, o afacere profitabilă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* În total, pentru recensământul naţional, în judeţul Galaţi vor fi angajaţi 2.785 de oameni * Fiecare recenzor va câştiga între  750 şi 1.050 lei brut * Recenzorii trebuie să fie oameni cu carte, fără cazier şi cu multă răbdare *

Pentru cine nu are un loc de muncă sau vrea să îşi rotunjească veniturile, recensământul naţional care se va desfăşura în perioada 20-31 octombrie 2011 este ocazia perfectă. Numai în municipiul Galaţi ar trebui să se angajeze, în total, 1.257 de persoane, iar la Tecuci, 169. În total, la nivelul judeţului Galaţi, trebuie să fie angajate 2.785 de persoane.

Dacă  în municipiul Galaţi vor fi cei mai mulţi angajaţi, cei mai puţini vor fi în comunele Smulţi şi Poiana (câte 10). În oraşul Tg. Bujor vor fi 31 de recenzori, iar în Bereşti vor fi 17.

Datele au fost prezentate de către directorul Direcţiei Judeţene de Statistică, Nicolae Marinescu (FOTO), în cadrul întâlnirii, cu primarii, organizate în această săptămână la Prefectură.   

Repartizarea recenzorilor pe fiecare localitate în parte a fost făcută de la Bucureşti, de secretariatul tehnic central, care a stabilit că din totalul celor 2.785 de persoane angajate, 2.374 vor fi recenzori, 329 – recenzori şefi, 17 - recenzori şefi de circumscripţie şi 65 - recenzori coordonatori. Este o diferenţă între aceştia şi nu doar de responsabilităţi, ci şi de bani.

Cât se va câştiga la recensământ?

Potrivit declaraţiilor directorului Nicolae Marinbescu, un recenzor va fi plătit cu câte 50 de lei (brut) pe zi, timp de 15 zile calendaristice, adică 750 de lei brut.

Un recenzor şef (care nu va face doar muncă de teren, ci va şi centraliza datele) va primi aceeaşi sumă, dar pentru o perioadă mai lungă, de 18 zile, deci va încasa în final 900 de lei brut.

Mai mult, un recenzor şef de circumscripţie (care va coordona activitatea a  7-8 recenzori) va fi plătit cu 50 de lei pe zi timp de 21 de zile, deci va încasa 1.050 de lei brut, o modalitate similară de plată aplicându-se şi în cazul recenzorului coordonator (care va coordona activitatea a 10 recenzori şefi).

Pentru banii obţinuţi trebuie ca recenzorii să fie destul de rezistenţi fizic şi psihic, deoarece vorbim de un program zilnic, desfăşurat între orele 8.00-20.00. 

Banii vor fi distribuiţi de la Ministerul Administraţiei şi Internelor şi vor fi acordaţi, în teritoriu, prin intermediul prefecturilor.

Portretul robot al recenzorului perfect

Pentru a fi angajat ca recenzor, până pe 15 septembrie se poate depune o cerere la primăria localităţii de care aparţine solicitantul. Primăriile vor înainta propunerile de angajare comisiilor de la nivelul prefecturilor, iar aici se va lua decizia finală.  

Citeşte articolul integral ÎN EDIŢIA TIPĂRITĂ a „Vieţii libere”

Citit 2633 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.