Lucrări în stadiu avansat la Spitalul de Boli Infecţioase

Lucrări în stadiu avansat la Spitalul de Boli Infecţioase
Proiect de modernizare
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Lucrările la noile corpuri de clădire ale Spitalul de Boli Infecţioase "Sf. Cuvioasa Parascheva" avansează cu paşi repezi, iar până la sfârşitul anului deja se va putea trece la lucrări în interior, în cadrul unui mai amplu proiect de modernizare, în valoare de 25 milioane de lei, derulat de Consiliul Judeţului (CJ) Galaţi.

„Deja la unul dintre corpurile clădirii se montează acoperişul, astfel încât în anotimpul rece să se poată lucra la interior. Numărul muncitorilor a fost suplimentat, deoarece vrem ca până la finalul anului întreaga clădire să fie gata la roşu. Noul pavilion va prelua peste jumătate din activitatea spitalului, iar aici vor funcționa laboratorul de analize, secția de dermato-venerologie și o parte din secția de boli infecțioase. În paralel, pregătim și achiziționarea mobilierului (paturi noi, saltele, mese, dulapuri, vestiare) și a zeci de echipamente medicale (ecodoppler, defibrilatoare, fibroscan, dermatoscoape, CT optic)”, potrivit preşedintelui CJ Galaţi, Costel Fotea.

După cum v-am informat în paginile ziarului nostru, construcţia noilor corpuri de clădire de la Spitalului de Boli Infecţioase „Sf. Cuvioasa Parascheva” va cuprinde noi laboratoare, cabinete medicale, dar şi spaţii destinate desfăşurate activităţii universitare, investiţia de 15 milioane de lei fiind asigurată de la bugetul propriul al CJ Galaţi. În plus, în baza unui proiect cu fonduri europene, spitalul are deja asigurată dotarea cu echipamente medicale în valoare de 2,7 milioane de lei. La aceste investiţii se va adăuga achiziţionarea de mobilier medical şi echipamente medicale, în valoare de aproximativ 7 milioane de lei, în prezent fiind realizată, împreună cu personalul medical, o evaluare a acestor necesităţi.

Citit 6456 ori Ultima modificare Vineri, 01 Noiembrie 2019 08:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.