Primăria Galați vrea 25 milioane de lei de la Electrica

Primăria Galați vrea 25 milioane de lei de la Electrica
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Un raport de inspectie fiscală al Direcţiei de Impozite şi Taxe din cadrul Primăriei Galaţi a stabilit că filiala SDEE Muntenia Nord Galaţi are de plată, ca obligaţii suplimentare, aproximativ 25 de milioane de lei. Electrica anunţă că va va contesta raportul utilizând toate căile de atac.

Conform unui comunicat remis de Electrica SA Bursei de Valori Bucureşti, obligaţiile de plată suplimentare stabilite de inspecţia fiscală reprezintă impozit pe clădiri în perioada 2012-2015 plus majorări de întârziere. „Electrica informează că, în data de 13 decembrie 2019, filialei Societatea de Distribuţie a Energiei Electrice Muntenia Nord SA i-a fost comunicat un raport de inspecţie fiscală de la Direcţia Impozite, Taxe şi Alte venituri locale din cadrul Primăriei Muncipiului Galaţi. Prin acest raport au fost stabilite obligaţii de plată suplimentare reprezentând impozit pe clădiri pentru perioada 01.01.2012 - 31.12.2015 în sumă totală de 24.831.293 RON, din care debit în sumă de 12.051.535 RON şi majorări de întârziere calculate la luna octombrie 2019 în sumă de 12.779.758 RON. Societatea de Distribuţie a Energiei Electrice Muntenia Nord SA va contesta raportul de inspecţie fiscală utilizând toate căile de atac”, se arată în raportarea bursei.
Biroul de Presă al SDEE Muntenia Nord a precizat pentru „Viaţa liberă” că raportul a fost transmis de Societatea Energetică Electrica SA, în data de 16 decembrie, către  Bursa de Valori Bucureşti,  Bursa de Valori Londra şi Autoritatea de Supraveghere Financiară din România.
Am încercat să aflăm mai multe amănunte de la Primăria Galaţi, precum şi de ce a trecut atât de mult timp între perioada vizată de inspecţia fiscală (2012-2015) şi data la care s-au calculat întârzierile de plată (octombrie 2019). „Vă comunicăm că nu putem să vă furnizăm informațiile solicitate”, ne-a răspuns Biroul de presă al Primăriei Galaţi, motivând cu alineatele (1) şi (3) ale art.11 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare. Conform acestora, „personalul din cadrul organului fiscal este obligat să păstreze secretul asupra informaţiilor de care a luat cunoştinţă ca urmare a exercitării atribuţiilor de serviciu”, iar „organul fiscal poate transmite informaţiile pe care le deţine: a) autorităţilor publice; b) autorităţilor fiscale ale altor ţări, în condiţii de reciprocitate în baza unor instrumente juridice internaţionale semnate de România şi care cuprind prevederi privind cooperarea administrativă în domeniul fiscal şi/sau recuperarea creanţelor fiscale; c) autorităţilor judiciare competente; d) oricărui solicitant, cu acordul scris al contribuabilului/ plătitorului despre care au fost solicitate informaţii; e) în alte cazuri prevăzute expres de lege”. Este lesne de observat că informarea presei nu este un caz prevăzut expres de lege.

Citit 2768 ori Ultima modificare Joi, 02 Ianuarie 2020 01:53

3 comentarii

 • postat de pagubitul galatean
  Vineri, 27 Decembrie 2019 19:11
  86.124.203.***
  Electrica fura fara rusine de ani buni . Asa cum spune antevorbitorul meu . STAT IN STAT . Eu , personal, am trecut la ENEL . Aceeasi Marie cu alta palarie . Ma apar si eu cum pot . ELECTRICA este capusata de rude, pile, cumetri, veri . Postrile se transmit din tata in fiu . Urmeaza si nora . Isi fac si firme care capuseaza statul . Chiar nu ii controleaza nimeni ?
  0
  2
  Raportează
 • postat de Drept intre popoare
  Vineri, 27 Decembrie 2019 17:52
  89.137.136.***
  E cam foame de bani in orasul asta...primaria vrea banii...ok..daca ii va obtine ce credeti ca va face elcectrica? Va plati dar vor umfla facurile la fiecare ca sa acopere suma si in final tot cetateanul de rand pierde. Stat mafiot cum spunea cineva!
  0
  2
  Raportează
 • postat de Iancu Jianul
  Vineri, 27 Decembrie 2019 03:19
  188.24.247.***
  Electrica este stat in stat, primariile nu mai spun. Pacat c-am pierdut nr de inregistrare. O institutie are sa-mi dea o suma modica, pacat… as fi pus o firma de recuperare de creante, sa-mi recupereze datoria cu tot cu dobanda… si sunt 4 ani si… cu titlu executoriu! NU!?? Ei as afac… jalnic… colonia ro manea sca… un parfum cu iz… penal penibil si periculos ptr o viata psihica sanatoasa! Si nu numai….
  0
  6
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.