Lucrări la avaria de pe Faleză

Lucrări la avaria de pe Faleză
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Miercuri după-amiază urma ca Primăria să  decidă cărei firme de construcţii din Galaţi îi va încredinţa lucrarea de reparaţie a avariei de pe Faleză, din dreptul Elicei.

Lucrarea urma să fie încredinţată direct unei firme private (având în vedere că este vorba despre o lucrare în regim de urgenţă) şi nu poate fi realizată de SC Apă Canal, întrucât  „este complexă, iar Apă Canal nu are echipamentele necesare”, a explicat viceprimarul Nicuşor Ciumacenco

Acesta a enumerat câteva din firmele care înaintaseră oferte Primăriei: Vega, Arcada, Vâlceana. Cât priveşte motivul pentru care s-a produs avaria, aici „…toate semnele indică  faptul că, într-adevăr, nu e din cauza lucrărilor ISPA, însă utilajele grele care s-au aflat în zonă, pentru ISPA, au contribuit şi ele la tasarea şoselei”.      

Gropi umplute în trei săptămâni

Aceasta este promisiunea pe care a făcut-o, miercuri, viceprimarul municipiului Galaţi, Nicuşor Ciumacenco.

„Dacă vom avea vreme bună şi asfaltul se va usca, în trei săptămâni astupăm toate gropile din oraş cu mixtură la rece”, a declarat vicele. Acesta a recunoscut că tot oraşul arată ca după bombardament şi a spus că este conştient de câte probleme şi bătăi de cap au şoferii în această perioadă.

„Din păcate, condiţiile meteo nu au fost deloc favorabile în ultima perioadă. Cum vor fi două-trei zile cu soare, să se usuce carosabilul, ne vom apuca de treabă”, a mai spus Ciumacenco.

Acesta a precizat că lucrările vor fi realizate de echipa de reparaţii de la Ecosal şi că nu vor fi lucrări de asfaltare, ci doar de cârpeală.       

Lucrări la Căminul de bătrâni

Potrivit informaţiilor viceprimarului municipiului Galaţi, Nicuşor Ciumacenco, au fost demarate lucrările de modernizare a Căminului pentru persoane vârstnice „Sf. Spiridon”.

Licitaţia pentru această lucrare a fost câştigată de compania gălăţeană SC SUPER A PLUS K. Firma s-a angajat să execute lucrările pentru 2.261.000 lei. Modernizarea clădirii trebuie să fie finalizată până pe data de 2 iunie 2010, finanţarea fiind realizată cu fonduri europene.

Ce are nocturna cu chioşcurile?

Ei bine, are, cel puţin aşa susţine viceprimarul municipiului Galaţi, Nicuşor Ciumacenco. Acesta a declarat că în urmă cu vreo zece zile tocmai a semnat acordul pentru emiterea certificatului de urbanism în vederea instalării de nocturnă la Stadionul „Oţelul”.

„Din punctul meu de vedere nu este absolut nicio problemă să îmi dau acest acord, însă conform regulamentului FIFA am înţeles că pe o anumită distanţă de stadion nu trebuie să mai existe chioşcuri. Deci acele chioşcuri trebuie demolate”.

„Aici însă este o problemă: pentru a se emite decizie de demolare a chioşcurilor, este nevoie ca beneficiarul, adică proprietarul clubului, să dea comandă pentru un Plan de Urbanism Zonal”.

„Acest subiect l-am discutat de mai mult timp cu domnul Marius Stan şi mi s-a răspuns că până acum nu au fost bani pentru realizarea unui PUZ”, a declarat, ieri, viceprimarul.

pnl3
Citit 877 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.