Lucrările la Drumul de Centură ar putea începe într-o lună

Lucrările la Drumul de Centură ar putea începe într-o lună
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Așa după cum am mai scris, în ședința ordinară a Consiliului Județean Galați din 30 ianuarie a fost aprobată documentaţia tehnică a proiectului de extindere şi modernizare a Drumului de Centură. Valoarea investiţiei este de 134,7 milioane de lei (peste 28 de milioane de euro), finanţarea fiind asigurată în cadrul Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD).

"Au fost verificate soluţiile tehnice propuse, listele de materiale, cantităţile necesare pentru implementarea proiectului şi valorile financiare pentru fiecare categorie de lucrări, iar acolo unde au existat aspecte neclare au fost solicitate clarificări sau chiar ajustări. Cea mai complexă lucrare din cadrul acestui proiect este realizarea podului hobanat. Mai avem de luat două avize, după care vom depune toate actele pentru obţinerea autorizaţiei de construcţie, astfel încât luna viitoare să putem emite ordinul de începere a lucrărilor", a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi.

Proiectul prevede modernizarea tronsonului dintre bulevardul Brăilei şi viaductul Sidex, lărgirea părţii carosabile la patru benzi pe segmentul dintre viaduct şi bulevardul George Coşbuc şi modernizarea tronsonului dintre strada Traian/DN26 şi strada Calea Prutului/DN2B. Podul hobanat va avea o lungime de aproximativ 500 de metri liniari (fără rampele de acces) şi o lăţime de 19 metri. Acesta va avea patru benzi de circulaţie, pistă de biciclete şi trotuare. De asemenea, în cadrul proiectului vor fi reabilitate trotuarele, se va amenaja o pistă pentru biciclişti pe o lungime de 6,5 km, vor fi reabilitate toate podeţele de pe traseu şi va fi modernizată reţeaua de colectare a apelor pluviale. Lucrările se vor desfăşura pe o lungime de 10,45 km, se mai arată într-un comunicat de presă al Consiliului Județean Galați.

Citit 4982 ori Ultima modificare Luni, 03 Februarie 2020 18:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.