CORONAVIRUS | Punctul de Trecere a Frontierei Oancea, închis

CORONAVIRUS | Punctul de Trecere a Frontierei Oancea, închis
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență s-a întrunit din nou joi seară, 12 martie 2020, pentru adoptarea unor noi măsuri pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19. La finalul ședinței, ministrul interimar de Interne, Marcel Vela, a anunţat că membrii Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă au decis închiderea mai multor puncte de trecere a frontierei care aveau trafic redus, printre ele fiind și Punctul de Trecere a Frontierei Oancea.

”Pentru o folosire eficientă a resurselor în punctele de trecere a frontierei cu flux mare de trafic, urmează să fie închise temporar, puncte de trecere, în care în prezent se înregistrează un trafic redus”, a explicat ministrul intermiar de interne.

Astfel, Vela a anunţat că vor fi închise temporar punctele de trecere Turnu, Săcuieni, Salonta şi Valea lui Mihai la graniţa cu Ungaria, punctul de trecere Sighet la graniţa cu Ucraina, vămile de la Negru Vodă, Lipniţa, Dobromir, Zimnicea, Turnu Măgurele şi Bechet prin care se făcea tranzitul din şi către Bulgaria, punctele de trecere Rădăuţi Prut şi Oancea la graniţa cu Republica Moldova. În plus, sunt punctele de trecere a frontierei de la Porţile de Fier 2, Moldova Nouă, Foieni, Lunga, Vâlcan, Drobeta Turnu Severin şi Naideş, care au fost închise unilateral de către autorităţile sârbe începând din 12 martie, ora 8,00.

Conform lui Marcel Vela, pe frontiera cu Serbia, rămân deschise punctele de trecere Porţile de Fier I, Moraviţa şi Jimbolia.

 

Citit 4769 ori Ultima modificare Sâmbătă, 14 Martie 2020 00:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.