Apă Canal îşi direcționează profitul către spitale

Apă Canal îşi direcționează profitul către spitale
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Gest fără precedent al companiei publice Apă Canal SA! Potrivit surselor noastre, operatorul public de apă şi canalizare se pregăteşte să îşi doneze profitul pe anul 2019 spitalelor gălăţene. Mesajul consiliului de administraţie al societăţii, întrunit în şedinţă de urgenţă, a fost unul cât se poate de simplu: dacă tot nu putem asigura apă potabilă şi canalizare tuturor locuitorilor municipiului Galaţi, cu atât mai puţin celor din judeţ, măcar putem face un gest caritabil pentru spitale. Nu de alta, dar şi noi am putea avea nevoie de ele!

Deocamdată, nu am aflat care este valoarea profitului pe 2019, dar ne putem imagina că suma va fi una consistentă! Şi asta doar numărând pe cifrele anilor precedenţi, din bilanţurile financiare de pe portalul Ministerului Finanţelor Publice. Astfel, la finele anului 2016, Apă Canal declara un profit net de 15.064.710 lei. La 31 decembrie 2017, profitul net era de 9.479.965 de lei, iar la 31 decembrie 2018, profitul net Apă Canal era de 5.714.252 de lei.

Și totuși, este 1 aprilie!

Şi noi ne-am fi dorit ca articolul de mai sus să nu fie rodul imaginaţiei autoarei. Dar, cel puţin astăzi, e 1 aprilie, Ziua Păcălelii. Însă aceasta nu înseamnă că scenariile de mai sus n-ar putea deveni ştiri pozitive, și încă unele pe care le-am scrie cu plăcere, dacă ar deveni realitate. Nu ne-am propus să vă păcălim, nici să vă dăm speranţe false, ci să oferim un subiect de gândire mai-marilor şi mai bine-plătiţilor zilei…

Citit 2198 ori Ultima modificare Marți, 31 Martie 2020 22:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.