Opt proiecte europene, în implementare la Galați

Opt proiecte europene, în implementare la Galați
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA) informează că, în cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020, au fost semnate 57 de contracte de finanțare, în valoare de aproximativ 194 milioane de euro, pentru modernizarea și dotarea cu aparatură medicală a unităților de primiri urgențe din cadrul spitalelor județene. Sistemul medical românesc este sprijinit, de asemenea, prin finanțarea nevoilor de reabilitare, modernizare și dotare a 124 de ambulatorii, valoarea totală a acestor proiecte fiind de 277 milioane de euro.

"În contextul măsurilor pentru prevenirea și tratarea coronavirus, încurajăm beneficiarii POR 2014-2020 care au semnat contracte de finanțare pentru dotarea unităților de primiri urgențe sau a ambulatoriilor să trateze cu responsabilitate și prioritate implementarea acestor proiecte", se mai arată în comunicatul MLPDA.

La nivelul județului Galați, conform datelor publicate la începutul lunii martie de către Agenția de Dezvoltare Regională Sud-Est, au fost semnate opt astfel de proiecte, cu o valoare totală de 82,96 milioane de lei, iar altele trei, în derulare la nivel regional, totalizează 190,52 milioane de lei.

Totodată, ministerul arată că prin intermediul celor șapte proiecte regionale care vizează îmbunătățirea capacității de intervenție la urgențe medicale, implementate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, vor fi achiziționate în continuare ambulanțe, inclusiv pentru pacienți cu risc biologic, precum și posturi medicale avansate pentru asistență medicală de urgență. Numărul de ambulanțe estimate a fi achiziționate cu finanțare POR 2014-2020 este de 1.140, dintre acestea 420 de fiind deja recepționate.

Citit 2610 ori Ultima modificare Marți, 21 Aprilie 2020 20:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.