Pavaj spart, în aşteptarea noului ”OZN”. Inspiraţie americană pentru cupola Pasajului ”Dunărea” (FOTO)

Pavaj spart, în aşteptarea noului ”OZN”. Inspiraţie americană pentru cupola Pasajului ”Dunărea” (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(29 voturi)

Primăria municipiului Galaţi ar putea fi notificată pentru „plagiat” tocmai din Seattle, America. Potrivit unei sesizări primite la redacţie, prima copertină instalată la intrarea dinspre Romarta a Pasajului „Dunărea”, pe care unii dintre gălăţeni au numit-o - ironic sau nu - „OZN”, pare să fie inspirată după „The Amazon Spheres”. Este vorba despre cele trei sfere de sticlă care formează sediul central al companiei Amazon şi care adăpostesc, în interior, o veritabilă seră tropicală.

E adevărat nu ne putem compara cu americanii, din moment ce nouă nu ne ies nici măcar lucrările de modernizare ca în randările realizate de arhitecţi. Motiv pentru care alţi gălăţeni, cu imaginaţia la fel de bogată, susţin că structura metalică montată ar merita denumirea populară de „Betonierele lui Ionuţ”.

Lăsând gluma la o parte, constatăm că încă se lucrează la prima dintre cupolele instalate, fiind montate „spiderele”. Acestea vor susţine sticla în care va fi îmbrăcată structura din fier. La celălalt capăt al Pasajului „Dunărea” se fac pregătirile pentru "aterizarea" cupolei. Deocamdată, ca în orice treabă românească, dalele de granit au fost demontate şi stivuite, iar platforma din jurul pasajului a fost spartă pentru a putea face loc „OZN”-ului. Despre care nu se ştie când va sosi.

 

Citit 7300 ori Ultima modificare Luni, 25 Mai 2020 00:23

6 comentarii

 • postat de alien
  Marți, 19 Mai 2020 10:59
  5.2.209.***
  Noua denumire a zonei va fi "La Butoi"! :D
  Incredibil cat de prost pot sa arate copertinele alea, chiar n-am vazut pe nicaieri ceva atat de oribil!
  "Kitsch" este un cuvent prea palid pentru ce a iesit!
  1
  0
  Raportează
 • postat de ICTosca
  Marți, 19 Mai 2020 07:40
  5.13.170.***
  Frumos domnule...fantastic...mirobolant...Don" primare, fa domnule si un turn " Aifel " mai mititel, de inspiratie frantuzeasca si pune-l vis a vis de primarie, sa "moare dujmanii " nostrii de oftica...
  1
  1
  Raportează
 • postat de sescu
  Marți, 12 Mai 2020 22:55
  92.83.34.***
  Cum s-a mai zis, e un kitsch oribil, pentru un pasaj de nici 50 de metri construiesc niste intrari hidoase si mari cat crucea nebunului.
  Nota 1 pentru arhitectura, daca luau un copil de 1-4 sa le faca proiectul, cu siguranta iesea mult mai bine. Dar n-ai cu cine sa te certi cand totul e pe pile si colaborari suspecte.
  1
  7
  Raportează
 • postat de grecu
  Marți, 12 Mai 2020 16:39
  79.116.110.***
  Am mai adus în discuție acest aspect care este departe de ceea ce a fost propus și proiectat și la ce s-a ajuns, s-a spus bine în articolul de față că această cupolă seamănă cu o „Betonieră”,eu am spus că acesta este un KITSCH (obiect decorativ de prost gust),lăsând acest aspect deoparte se confirmă faptul că mai tot ce s-a făcut în perimetru seamănă cu un kitsch,vezi acele ziduri pt. care nu le văd rostul,acele bănci pe care nu se poate așeza oricine datorită formelor lor,cât și prea mult beton când spațiul verde este mai necesar astăzi mai mult ca oricând datorită încălzirii globale .Cum să faci o recepție la așa ceva când aceasta nu este conformă cu proiectul,dar se pare că nu mai contează ,sau găsit bani în plus pt. mormanul de fiare în plus la această parodie.Poate viitorul primar va avea o altă viziune asupra artei peisagiste și va reveni măcar la ce a fost proiectat.
  2
  13
  Raportează
 • postat de Carmen
  Marți, 12 Mai 2020 10:47
  5.13.196.***
  Zici că e o un buzdugan tăiat doua ...ori ne cred cu probleme la ochi ,memorie ori ne cred fraieri din doua una
  16
  13
  Raportează
 • postat de Cosmin
  Marți, 12 Mai 2020 09:17
  77.111.247.***
  Butoiul, dovleacul, broasca testoasă si pana la urmă aflam ca fu vorba despre o sera futurista. Merge fain ”colaborarea” asta dintre primar si arhitectul lui peste...
  16
  30
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.