Pavaj spart, în aşteptarea noului ”OZN”. Inspiraţie americană pentru cupola Pasajului ”Dunărea” (FOTO)

Pavaj spart, în aşteptarea noului ”OZN”. Inspiraţie americană pentru cupola Pasajului ”Dunărea” (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(29 voturi)

Primăria municipiului Galaţi ar putea fi notificată pentru „plagiat” tocmai din Seattle, America. Potrivit unei sesizări primite la redacţie, prima copertină instalată la intrarea dinspre Romarta a Pasajului „Dunărea”, pe care unii dintre gălăţeni au numit-o - ironic sau nu - „OZN”, pare să fie inspirată după „The Amazon Spheres”. Este vorba despre cele trei sfere de sticlă care formează sediul central al companiei Amazon şi care adăpostesc, în interior, o veritabilă seră tropicală.

E adevărat nu ne putem compara cu americanii, din moment ce nouă nu ne ies nici măcar lucrările de modernizare ca în randările realizate de arhitecţi. Motiv pentru care alţi gălăţeni, cu imaginaţia la fel de bogată, susţin că structura metalică montată ar merita denumirea populară de „Betonierele lui Ionuţ”.

Lăsând gluma la o parte, constatăm că încă se lucrează la prima dintre cupolele instalate, fiind montate „spiderele”. Acestea vor susţine sticla în care va fi îmbrăcată structura din fier. La celălalt capăt al Pasajului „Dunărea” se fac pregătirile pentru "aterizarea" cupolei. Deocamdată, ca în orice treabă românească, dalele de granit au fost demontate şi stivuite, iar platforma din jurul pasajului a fost spartă pentru a putea face loc „OZN”-ului. Despre care nu se ştie când va sosi.

 

Citit 7775 ori Ultima modificare Luni, 25 Mai 2020 00:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.