Ce promitea Ionuţ Pucheanu acum patru ani, când a fost ales primar

Ce promitea Ionuţ Pucheanu acum patru ani, când a fost ales primar
”Sper ca acesta să fie primul dintr-un lung şir de mandate”, spunea primarul Ionuţ Pucheanu, acum patru ani
Evaluaţi acest articol
(27 voturi)

"Cei care nu m-au votat nu au făcut decât să mă ambiţioneze ca în aceşti patru ani să le demonstrez că n-au făcut alegerea cea bună din prima şi, poate, a doua oară îi voi convinge să mă voteze. Sper ca acesta să fie primul mandat dintr-un lung şir", spunea Ionuţ Pucheanu, în noaptea de 5 spre 6 iunie 2016, când a devenit, prin voturile a 23.378 de cetăţeni din cei 97.877 care s-au prezentat la urne, primar al oraşului Galaţi.

Dacă pandemia nu ne-ar fi dat vieţile peste cap, probabil că acum ne-am fi pregătit de alegeri locale sau, cine ştie, poate că am fi analizat rezultatele voturilor. E greu de spus când vor avea loc alegerile locale din 2020, însă astăzi se împlinesc patru ani de la ultimul scrutin. Un scrutin în care doar 1.105 voturi (1,18 procente) au făcut diferenţa între primarul ales - Ionuţ Pucheanu şi primul perdant - Nicuşor Ciumacenco. Pentru a judeca mai bine cei patru ani de mandat, am considerat potrivit să vă prezentăm o altfel de retrospectivă.

O retrospectivă a primelor declaraţii făcute de proaspătul primar ales al Galaţiului, pe care să le judecaţi la rece, prin prisma celor patru ani de mandat.

Noaptea voturilor

"Trebuie să muncesc şi mai mult, să le arăt celor care au încredere în mine, dar şi celor care nu au încă suficientă încredere în mine, că au ales un primar destoinic. Un tânăr extrem de energic, care va demonstra că, după ce a plecat de pe locul 4, poate câştiga o primărie aflată în declin total şi să o aducă pe un loc pe care a fost cândva. Sper ca acesta să fie primul mandat dintr-un lung şir", declara Ionuţ Pucheanu, în noaptea numărării voturilor, atunci când PSD i-a sărbătorit victoria în stradă.

Ambiţii

Şi în noaptea alegerilor, şi la primirea certificatului de primar ales al Galaţiului, dar şi la depunerea jurământului, Pucheanu a ţinut să transmită acelaşi mesaj: "Mulţumesc cetăţenilor care mi-au dat girul, mulţumesc tuturor celor care au ieşit la vot. Cei care nu m-au votat nu au făcut altceva decât să mă ambiţioneze şi mai tare ca în aceşti patru ani să le demonstrez că n-au făcut alegerea cea bună din prima şi, poate, a doua oară îi voi convinge".

Priorităţile declarate

"Prima problemă pe care încercăm să o rezolvăm, şi sunt sigur că vom şi reuşi, este problema apei calde", spunea Pucheanu. Pe lista scurtă de priorităţi se mai aflau deszăpezirea oraşului şi luminile de sărbători. Iar prima descindere oficială a fost la… Plaja "Dunărea".

"Voi încerca să duc la bun sfârşit toate proiectele care au fost începute şi sunt viabile, evident, de către fosta administraţie. În rest, voi începe de mâine a-mi implementa marea majoritate a măsurilor pe care am promis că le voi lua în campania electorală. Oricum, o să îmi aduc aici pliantul cu care am mers în campanie, pentru a-mi fi de căpătâi în cei patru ani", ne mai spunea primarul.

Şi dacă tot am amintit de pliant, una dintre priorităţile trecute acolo era legată de crearea de noi locuri de muncă şi de necesitatea unui al doilea parc industrial, pe platforma siderurgică. "Dacă vom reuşi să umplem Parcul Industrial şi Zona Liberă, o opţiune de extindere este pe platforma siderurgică", ne preciza primarul.

Legat de posturile cheie din administraţia locală, Pucheanu mai declara că nu va aduce oameni din afara sistemului, ci le va da credit celor din linia a doua şi a treia, care ştiu cu ce se „mănâncă” administraţia publică.

În loc de concluzii

În primul interviu pe care Ionuţ Pucheanu ni l-a acordat în calitate de primar al Galaţiului, l-am întrebat dacă există un obiectiv pe care şi-a propus să-l realizeze până la sfârşitul mandatului şi de care să îi rămână legat numele.

Iată răspunsul: "Aş vrea ca peste patru ani să se poată spune cu tărie: «dom’le, copilul ăsta - aşa cum îmi spun unii - a avut stropul ăla de nebunie să creadă în el şi a fost într-atât de îndărătnic şi de încăpăţânat să arate că poate, încât Galaţiul acesta arată altfel». Am de gând să aduc în normalitate acest Galaţi. Vreau să desprăfuiesc oraşul, pentru că atât chipurile oamenilor, cât şi clădirile şi cam tot par aşa, în uşoare nuanţe de gri, iar oraşul acesta n-a fost niciodată atât de gri. Mai în glumă, mai în serios, i s-a spus oraşul roşu, dar haideţi să-i redăm culorile pe care le-a avut!".

Dacă realitatea a confirmat sau nu declaraţiile, rămâne să decideţi dumneavoastră.

 

Citit 5000 ori Ultima modificare Sâmbătă, 06 Iunie 2020 00:47

23 comentarii

 • postat de C.FULGER !
  Luni, 15 Iunie 2020 23:36
  86.124.204.***
  N am timp sa i fac iventarul promisiunlor neonorate ,de aia nici nu l am votat ca stiam din ce Ț radacini Ț provine! Nu stiu cu cati bani ne a indatorat si pt cate generatii,dar vad lucrari incepute si netreminate un lel de ȘȚMircea fa te ca lucrezi ! Daca fiecare cetatean al acetei urbe va fi constient ca ne trebuie altceva decat ABURELI si vor asculta si de cei tineri care au fost expulzati de atata bine datorat ciumatilor rosii alesi de parintii lor ,poate e cazul sa ne vina mintea la cap,daca au,SI MINTE,NU NUMAI CAP , AMIN !!!
  0
  2
  Raportează
 • postat de comunismul
  Joi, 11 Iunie 2020 00:08
  188.24.231.***
  si voi acum! nu stiti ca asa merg lucrurile de fiecare data cu primarii astia! promit dar nu fac! sau cel putin nu in totalitate! doar pe jumatate! oricum daca numai candideaza asta-i bine! doamne ajuta! sa vina altul primar ca e jale! jale mare! eu cred ca in acest oras nu s-a schimbat mai nimic! cel putin la partea cu parcul industrial! zona libera! si plaja dunarea desigur! nici numai pomenesc de transportul public! eu unul nu l-am votat pe asta! eu l-am votat pe marius stan! am vrut sa ii mai dau un mandat! nu a mers asta este! acum vad ca candideaza iar! foarte bine! cred ca pe el il votez! ca m-am cam saturat de ionut pucheanu asta! asta a fost votat din prietenie! ca il cunostea lumea! de unde dumnezeu stie! proasta ideea asta cu primarul tanar! ne plangeam de bosorogii care i-am avut inainte! dar acum vad ca primarii tineri nu fac fata! nu au nici experienta macar! cat de cat! eu il votez cum am zis spus pe marius stan daca este! daca iese bine! daca nu la revedere! oricum orasul asta are mare nevoie de un primar capabil! sa faca ceva! si nu pe jumatate ca asta! eu nu il votez sa ii fie de bine! nu a avut nici atunci votul meu! si nu il va avea! ca nu merita! oricum cine l-a votat pe asta! si-o asuma in totalitate! pe barba lui! vrei normalitate numai vota cu aia rosii! oricum numai sunt aia la putere! acum e pdl! si chiar ma bucur! aia au promis! dar nu au facut nimic! in tara asta! sper sa nu se mai ridice! ca nu e cazul dupa parerea mea! uite asa sa le dea peste nas celor de la psd! pdl-ul asta!
  0
  2
  Raportează
 • postat de Costel
  Duminică, 07 Iunie 2020 10:56
  86.124.206.***
  Este cel mai harnic primar pe care l-a avut Galatiul vreodata, iar cei care nu recunosc asta doar cauta nod in papura.
  15
  1
  Raportează
 • postat de Boby
  Sâmbătă, 06 Iunie 2020 10:35
  86.124.203.***
  Domnule primar, cand veti incerca sa aduceti verdeata pe Faleza Dunarii. De cand aveti mandatul si teii de pe Bdul Marii Uniri s-au uscat! Sa va intreb daca Galatiul administrat de echipa voastra are resurse de alimentare cu apa, in primul rand potabila, si mai apoi pentru irigarea a ceea ce a mai ramas verde in acest oras?
  0
  12
  Raportează
 • postat de Andrei
  Vineri, 05 Iunie 2020 23:14
  92.86.38.***
  Aia cu beculetele a respectat-o.
  1
  14
  Raportează
 • postat de dgi
  Vineri, 05 Iunie 2020 21:46
  178.138.99.***
  NE-AM UMPLUT DE APA CALDA SI CALDURA. CA SI DE ALTELE.
  0
  15
  Raportează
 • postat de Ion
  Vineri, 05 Iunie 2020 21:11
  109.166.137.***
  Eu am auzit că a promis că nu mai candidează pentru un nou mandat. Aștept să-și țină promisiunea.
  2
  22
  Raportează
 • postat de Nicu
  Vineri, 05 Iunie 2020 20:14
  86.124.201.***
  1. In sedinta de guvern din 04 iunie 2020 a fost aprobata prelungirea termenului de finalizare a lucrarii "Amenajare arteră de legătura între bd. Dunarea şi bd. Marii Uniri" - celebrul drum prin curtea Poliţiei de Frontieră.
  2. Banii s-au transferat (1,7 milioane de lei) din banii împrumutati de Primăria Galaţi de la EximBank pentru achiziţia mult-promiselor autobuze electrice hibrid.
  3. Sa vedem daca pana la data alegerilor locale este finalizata lucrarea, care daca NU, terenul se va întoarce de drept în domeniul public al statului.
  4. Ne vedem la urnele de vot.
  1
  19
  Raportează
 • postat de DESPERADO
  Vineri, 05 Iunie 2020 14:18
  81.12.149.***
  A distrus Sistemul Centralizat de Încălzire al oraşului şi n-a realizat nimic în loc. Sunt cvartale întregi de blocuri care n-au APĂ CALDĂ (acestea neavând nici gaze şi nici instalaţie electrică adecvată pentru energie suplimentară), deşi li s-au promis Centrale de Cartier modernizate!
  CONCLUZIA: Este total ATEHNIC, are consilieri nepricepuţi şi face parte dintr-un partid profund corupt, cu mulţi incompetenţi şi obedienţi!
  5
  17
  Raportează
 • postat de Bob
  Vineri, 05 Iunie 2020 14:17
  86.124.201.***
  Nu a fact nimic deosebit , a facut ce ar fi facut orice marioneta pesedista pe post de primar , a executat ordine de la partid
  Demolarea garajelor , tot psdisti au lasat ca acestea sa fie construite haotic peste tot, nu mai zic de balcoane ,chioscuri si alte constructii amplasate dupa voie
  Poate ca si om are ganduri mari pt oras , dar nu al va lasa partidul pt ca nu le pasa de noi si asta au demonstrato in toti anii in care au fost la conducerea acestui oras
  Pe el poate l-as alege dar nu mai pot vota acest partid din care face parte.
  4
  19
  Raportează
 • postat de HAHAHA
  Vineri, 05 Iunie 2020 11:46
  194.105.20.***
  Parcul din centru = zero barat !!! Betoooon cat cuprinde, nicio banca ergonomica (cel putin pe patea cu fantana mare), loc de batut mingea pe la ore mici (1-3 noaptea - politia locala-ioc, daca le atragi atentia, te trezesti cu geamul spart sau chiar batut) !!! Per total, nota generala 4,3 !
  4
  16
  Raportează
 • postat de Felix
  Vineri, 05 Iunie 2020 09:42
  5.13.255.***
  Pistele de bicicleta trebuiau facute pe strada langa bordura. Il invit pe acest primar sa mearga pe trotuar cu bicicleta, in zone in care nici macar pietonii nu au loc.
  2
  16
  Raportează
 • postat de BUDESCU MITICĂ
  Vineri, 05 Iunie 2020 09:10
  109.103.173.***
  Chiar nu vedem că acest primar cu mijloace limitate mă refer la bani, a făcut în acest mandat foarte multe. Sunt lucrări de mare anvergură. Mă bucur să constat că nu încearcă să facă lucruri pentru impresie artistică, ci chestiuni pentru lungă durată. Abordarea lucrării ca parcul distractiv de la plajă, cu bani europeni, linia de tramvai pe strada siderurgiştilor sunt realizări care vor asigura cetăţenilor un confort mărit. Faptul că a înfiinţat noi locuri de joacă pentru copii, în locul garajelor. Parcarea din spatele tribunalului, oraşul este mai curat, centrul oraşului capătă o altă faţă. Sunt doar o parte din lucrurile care au luminat oraşul, nemaivorbind de multe grădiniţe renovate, şcoli. Trebuie să apreciem şi că transportul public este la alt standard după ce ani dea rîndul era la modul sub mediocru.
  21
  6
  Raportează
 • postat de Alex
  Vineri, 05 Iunie 2020 09:03
  5.2.205.***
  Da, daca analizam logic si avem ochi sa vedem omul a facut.......ca e prea mult beton, ca a pus hidoseniile alea la pasaj la Romarta.....ma rog de bine de rau omul a facut dar cel mai important:
  Locuri de munca zero, vreo firma in Galati, vreo fabrica de ceva, atragerea investitorilor? Zero.ooooo.
  In schimb de cand e primar s-a plecat in stil barbar din oras/tara.
  1
  15
  Raportează
 • postat de Citizen
  Vineri, 05 Iunie 2020 09:01
  62.231.94.***
  Citez: "Am de gând să aduc în normalitate acest Galaţi", am incheiat citatul.
  Imi pare rau dar un primar de municipiu nu se refera la orasul pe care il conduce astfel. Daca vreti normalitate, nu-i mai votati pe "astia rosii".
  2
  15
  Raportează
 • postat de MM
  Vineri, 05 Iunie 2020 08:40
  194.105.20.***
  Mai draga pUCHEANU, sa nu uiti ca ai fost ales ca edil al orasului Galati, numit pompos oras European al secolului XXI,
  cu cel mult 11% din totalul de alegatori ai Galatiului.
  Deci daca era o prezenta masiva la vot, de cel putin 50 %, mai mult ca sigur tot pe locul 4 te situai.
  Ambitii?
  Ambitiile ti-le-ai facut pe final de mandat cu lucrari de mantuiala si de proasta calitate atat al lucrarilor cat si al materialelor.
  Prioritati?
  Prioritatile au ramas doar la nivel declarativ. Deci "0".
  Concluzii?
  Concluzia e ca Galatiul tot "GRI" a ramas din punct de vedere al prafului si mizeriei desi taxele si impozitele au crescut.
  3
  17
  Raportează
 • postat de EU
  Vineri, 05 Iunie 2020 07:48
  5.13.228.***
  A promis ca demoleaza garajele si construieste parcari atat de necesare in spatiile si asa mici si sufocate dintre blocuri. Sunt lucrari incepute in oras in acest sens dar prea putine, ne asteptam la accelerarea acestor investitii.
  12
  39
  Raportează
 • postat de Rodica Stamate
  Vineri, 05 Iunie 2020 07:46
  194.105.20.***
  Cel mai bun primar din istoria de dupa 1989 a orasului. Initiative, este prezent, are dialog, cel mai bun.!!
  83
  21
  Raportează
 • postat de pinguinu
  Vineri, 05 Iunie 2020 07:28
  109.102.62.***
  Realizari? Da, extinderea teraselor pe spatiul verde. Vezi Gradina publica.
  14
  48
  Raportează
 • postat de Sandel
  Vineri, 05 Iunie 2020 06:47
  5.13.173.***
  Macar poti sa iesi din birou sa mergi pe strazi alaturi de oameni si sa le asculti pasurile , poti merge prin cartiere pe jos , In patru ani te-am vazut numai prin poza ziarelor si la tv ? Cand aduci celelate autobuze hibride ? Ca banii au fost ,, papati ,, deja.
  17
  51
  Raportează
 • postat de Alien
  Vineri, 05 Iunie 2020 06:25
  5.13.176.***
  Sunteți răi, a relansat producția de beton, borduri și pavele, batem lejer orice oraș la cantitatea de beton pe cap de locuitor!
  Partea proastă e că unii chiar "pun botul" și îl laudă non-stop că "face treabă"...
  17
  57
  Raportează
 • postat de Nicu
  Vineri, 05 Iunie 2020 04:22
  86.125.62.***
  "Cu o floare NU se face primavara", sau "In fata trandafir si in spate bors cu stir". 1. Orasul NU reprezinta NUMAI B-dele Brailei, Siderurgistiloe si 1 Decembrie. Interiorul cartierelor este deplorabil. 2. DE CE trotuarele s-au placat cu dale NUMAI de la "Ultimul leu" si spre Centru si bine inteles diferite modele ? 2. Din B-dul Dunarea si pana la Ultimul Leu trotuarele NU MERITA sau sunt din lumea a 3-a ? 3. DE CE trotuarul de pe partea dreapta pe sensul de coborare dintre McDonald's si Ultimul Leu NU a fost lucrat ci numai bordurile au fost schimbate ? 4. Astazi este 5 iunie 2020 si termenul de finalizare a fost MAI 2020, DE CE NU SE LUCRDEAZA la "Amenajare arteră de legătura între bd. Dunarea şi bd. Marii Uniri" - celebrul drum prin curtea Poliţiei de Frontieră ????? Banii s-au transferat (1,7 milioane de lei) din banii împrumutati de Primăria Galaţi de la EximBank pentru achiziţia mult-promiselor autobuze electrice hibrid. 5. Unde sunt mult promisele parcari ????? Orasul este SUFOCAT de multimea de asa zise garaje , multe nu mai au masini sub acoperis si sunt transformate in diverse magazii insalubre cu lucruri care nu mai folosesc nimanui (dar nu ii lasa inima sa le arunce, tin de trecut). Ca sa nu spun ca 2 nu gasesti la fel, diferite modele, marimi, colori. 6. De ce nu s-a realizat PISTĂ pentru biciclete şi în faţă la Potcoava de Aur când s-a modernizat acea zonă? Nu a fost o gândire unitară atunci? Sau "Pe aici nu se trece" cu bicicleta ? 7. UNDE ESTE mult promisa traversarea (prin pasarelă) sau subtraversarea (prin pasaj) în zona str. Brăilei din Ţiglina (în zona A 4-A 5 spre Orange Showroom) ????? Toata lumea trebuie să ocolească foarte mult în această zonă mult circulată pentru a ajunge dintr-o parte în cealaltă ! 8. DE CE se permite blocarea circulatiei prin parcarea in fata Palatului de Justitie chiar daca exista dar degeaba 2 indicatoare oprirea interzisa ????? CE FACE Politia Rutiera ????? Sau sunt doamnele si domnii judecatori beneficiarii pensiilor speciale. Nu pot parca in fata la Casa de Cultura a Sindicatelor sau este prea greu pentru dumnealor ????? In concluzie are multa "nebunie", este îndărătnic şi încăpăţânat. Cel putin asa s-a autocaracterizat. A recunoscut-o singur.
  11
  51
  Raportează
 • postat de Andrei
  Vineri, 05 Iunie 2020 01:36
  89.136.5.***
  Nici o promisiune onorată! Parcul industrial - zero! Zona liberă - zero! Plaja Dunărea - zeto! Praful si clădirile gri din oraș? Au fost 4 ani de gropi, noroi, orașul blocat ani întregi în norosie pentru lucrări care se puteau face in cateva zile. Sute de copaci sănătoși tăiați, altii lăsați să se usuce, centrul orașului facut in bătaie de joc, in cartiere nimic. A inaugurat cu mare fast o stație de autobuz. Cam atât.
  34
  84
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.