Fonduri mai mari la anveloparea blocurilor

Fonduri mai mari la anveloparea blocurilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Eurodeputata PSD Adriana Ţicău (FOTO) a solicitat, în plenul Parlamentului European (PE), Comisiei Europene şi statelor membre ale Uniunii Europene să crească bugetele alocate pentru eficienţa energetică a locuinţelor, pledând totodată pentru o politică industrială ambiţioasă şi inteligentă.

Adriana Ţicău,  vicepreşedinta Comisiei de transport şi turism a PE (TRAN) şi membră a Comisiei de industrie, cercetare şi energie (ITRE), crede că investiţiile în dezvoltarea de tehnologii cu emisii reduse de carbon vor ajuta Uniunea să depăşească criza economică şi pot crea aproximativ 2,7 milioane de locuri de muncă până în 2020.

„UE trebuie să investească în iniţiative europene  pentru energii regenerabile  şi introducerea acestora în reţeaua electrică europeană, în biocarburanţi şi în transportul ecologic. Rezultate rapide pot fi obţinute prin investiţii în oraşele inteligente şi în eficacitatea energetică a clădirilor, în special a locuinţelor”.

Dezvoltarea căilor ferate

Eurodeputata PSD Adriana Ţicău a declarat marţi, în plenul Parlamentului European, că trebuie dezvoltată o strategie de dezvoltare sustenabilă a transportului feroviar având orizont de timp 2020, pe fondul disponibilizărilor care pot afecta grav transportul feroviar.

„În România vor avea loc, în perioada următoare, peste 7.000 de disponibilizări în domeniul feroviar", a declarat, de asemenea, europarlamentarul român.

Sistemul ERTMS (European Rail Traffic Management System - Sistemul de management al traficului feroviar european) era implementat până la sfârşitul anului trecut pe aproximativ 2.700  km de cale ferată din UE, iar până în 2020 va fi implementat de-a lungul a 24.000 km de cale ferată.

Citit 670 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.