Evaluaţi acest articol
(17 voturi)
2 comentarii

Parcul Rizer, în care se construieşte sediul futurist al Muzeului de Artă Vizuală, va fi preluat de către Consiliul Judeţean Galaţi, dacă şi aleşii locali şi judeţeni vor fi de acord. Parcul ar urma să fie administrat de Muzeul de Artă Vizuală, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Fotea. Intenţia autorităţilor este de a-l amenaja în aşa fel încât să poată găzdui expoziţii în aer liber, dar fără ca zona de joacă şi destinaţia de parc de relaxare şi promenadă să fie afectate.
Reamintim că Parcul Rizer a fost modernizat cu fonduri europene în perioada septembrie 2011 - aprilie 2013. O modernizare discutabilă, în condiţiile în care proiectul părea făcut de însuşi Dorel: iniţial nu fuseseră prevăzute rigole, deci apele pluviale urmau să se scurgă direct în Grădina Publică, amfiteatrul a avut nevoie de dale înierbate pentru ca spectatorii să nu stea cu picioarele în noroiul produs de aspersoare! În schimb, cei 115 stâlpi, amplasaţi din cinci în cinci metri, prevăzuţi cu 250 de corpuri de iluminat, "plantaţi" în Parcul Rizer, surprind şi acum.

Citit 2096 ori Ultima modificare Miercuri, 05 August 2020 18:11

2 comentarii

 • postat de Georgel Vineri, 07 August 2020 00:11 185.100.87.*** Link la comentariu
  5
  16

  ”Parcul Rizer, în care se construieşte sediul futurist al Muzeului de Artă Vizuală, va fi preluat de către Consiliul Judeţean Galaţi...”

  1. Deci parcul va fi preluat de la cine? De la Universitatea Galați, care s-a pricopsit cu el în perioada comunistă?
  2. Sediul futurist al Muzeului de Artă Vizuală? Acum e ”futurist”, parcă într-un articol mai vechi se zicea că va arata a stadion, nu?
  3. Dacă tot va arăta a stadion, de ce nu s-a făcut acest muzeu pe locul complexului sportiv ”Portul roșu”? Ăsta nu e tot în paragină și tot proprietate a Universități, moștenită tot din perioada comunistă?
  4. Și vorba lui ”Terente”, ce muzeu ”mai este ăla”, construit într-un parc ”în care betonul , fierul, mașinile, asfaltul încins ce-l înconjoară total și existența unui spital, elimină până și gândul de a-ți găsi liniștea”... contemplării artei?
  5. Și apropo de construcții într-un parc, de când este legal să faci asta? Parcă era interzis prin lege așa ceva, nu?

  Raportează
 • postat de Terente...din Galati Joi, 06 August 2020 09:42 86.34.180.*** Link la comentariu
  9
  17

  Ce parc, mai este ala, ce spatii de promenada? Totul este o constructie din piatra, fier si beton cat vezi cu ochii. Strada Traian, are in dreptul acestui edificiu spatii de parcare ad-hoc constituite sub "ochiul vigilent" a lui Garcea, care pline ochi fiind, nu constituie nimic care sa-ti redea sentimentul de racoare si liniste, specifice unui parc adevarat.Toata zona, mai curand, prezenta limitrofa Spitalului Militar, si el in plin efort de reconstructie, aduce aminte de un santier prafuit din vremea lui ceasca ...Ce parc, poate fi ala, in care betonul , fierul, masinile, asfaltul incins ce -l inconjoara total si existenta unui spital, elimina pana si gandul de a-ti gasi linistea!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.