Începe proiectarea variantei ocolitoare a Galațiului. Contract semnat în mijlocul câmpului
Foto: Marian Calestru

Începe proiectarea variantei ocolitoare a Galațiului. Contract semnat în mijlocul câmpului
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Contractul de proiectare și execuție a variantei ocolitoare a municipiului Galați a fost semnat ieri, la Braniștea, de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) cu asocierea SC SA&PE Construct SRL - SC Spedition UMB SRL - SC Tehnostrade SRL. Aceasta are la dispoziţie 12 luni pentru proiectare și 42 de luni pentru executarea lucrărilor la drumul cunoscut drept Centura Mare a Galațiului. La eveniment au fost prezenţi premierul Ludovic Orban și ministrului Transporturilor, Lucian Bode.
"Proiectul face parte dintr-o suită de astfel de investiții care își propun ca, în următorii 5-6 ani, Galațiul și Brăila să fie conectate la Coridorul 4 Pan-European și Coridorul 9 Pan-European", a declarat premierul Ludovic Orban.
Valoarea proiectului este de peste 705 milioane de lei, fără TVA, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene nerambursabile.
"Această variantă ocolitoare are 33,6 kilometri, din care peste patru kilometri sunt doar structuri, vom avea 33 de pasaje și viaducte, două parcări, un tunel și două noduri, este un obiectiv complex, care sperăm să își aducă contribuția la dezvoltarea zonei", a precizat Gabriel Budescu, director tehnic în CNAIR.
Şi dacă tot vorbim despre investiţii, tot ieri a fost semnat, între Administraţia Porturilor Dunării Maritime și ministrul Lucian Bode, contractul de finanțare, în valoare de 57 milioane de lei, pentru refacerea racordurilor rutiere și feroviare, asigurând astfel accesul spre platforma multimodală care va fi construită.

Citit 5257 ori Ultima modificare Duminică, 27 Septembrie 2020 22:25

6 comentarii

 • postat de Cosmin
  Duminică, 27 Septembrie 2020 23:05
  77.111.247.***
  Pt. postacul ”iesimlavot”:

  Deputatul PMP Catalin Cristache a avut initiativa in Parlamentul Romaniei sa ce? Sa fie si mai usor de OCOLIT Galatiul?
  1
  8
  Raportează
 • postat de GionPedala
  Joi, 24 Septembrie 2020 18:34
  5.13.172.***
  Hooooo cu tata, cai campanie electorala, ce va ambalati asa? deja visati ca mergeti pe centura ocolitoare braila-galati in orice directie fara sa intri in oras si sa stai 2 ore? :)))
  Stai cuminte.
  1
  3
  Raportează
 • postat de Ecologistul X
  Joi, 24 Septembrie 2020 13:06
  81.12.149.***
  La acest proiect s-a prevăzut şi o perdea forestieră, sau se va face la Sfântul aşteaptă, cum se tot promite la toate centurile din ţara asta?
  3
  14
  Raportează
 • postat de iesimlavot
  Joi, 24 Septembrie 2020 11:46
  86.124.206.***
  Asta da veste buna . Bravo PNL! Respect pentru prim- ministrul Orban . Dar respect si pentru deputatul PMP Catalin Cristache care a avut initiativa in Parlamentul Romaniei .
  17
  8
  Raportează
 • postat de Remus
  Joi, 24 Septembrie 2020 10:18
  5.13.132.***
  "Şi dacă tot vorbim despre investiţii, tot ieri a fost semnat, între Administraţia Porturilor Dunării Maritime și ministrul Lucian Bode, contractul de finanțare, în valoare de 57 milioane de lei, pentru refacerea racordurilor rutiere și feroviare, asigurând astfel accesul spre platforma multimodală care va fi construită."



  În sfârșit, poate se vor apuca de lucru și vor începe munca, lucrul efectiv și la etapa I, II, a-10-a (că nici nu mai știu în câte etape să împartă proiectele) și vom vedea utilajele la fața locului lucrând la modernizarea infrastructurii rutiere(creare, construire pasaj rutier(pod) nou peste liniile de cale ferată ce intră în Port Bazinul Nou(pentru decongestionarea traficului, pentru înlăturarea blocajelor feroviar-rutier) și modernizarea infrastructurii feroviare din dreptul Port Bazinul Nou, adică din dreptul viitorului terminal intermodal, că ne-am săturat de mizerie, batjocură și amânări.

  Acum unde-s șmecherii, șmenarii, aceia care tot comentau aiurea, batjocoritor, negativ mustrând atâta pe PSD că lăsau să facă proiectele tocmai în buza alegerilor? Unde-s șmecherii, șmenarii aceia acum să comenteze aiurea, batjocoritor mustrând acum la fel pe sinistrul orban ludovic PDL(PNL) ce a împins/întârziat acest proiect până-n alegeri ca acum să se pozeze el cu gașca lui în mari și tari? Sau tot PSD e de vină și pentru incompetența și teatrul josnic afișat de ludovic orban PDL(PNL)?
  13
  6
  Raportează
 • postat de Terente...din Galati
  Joi, 24 Septembrie 2020 09:21
  86.34.180.***
  Nu veti face nimic. Doar vorbe goale. Pariez, ca dupa 5-6 ani, nici macar o roaba de pamant nu se va misca!
  La fel promiteau alde Nica, Gogoncea, Toader, eheee cati galateni de pripas!
  5
  13
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.