Gălăţenii, aşteptaţi la urne pentru a-şi alege conducătorii

Gălăţenii, aşteptaţi la urne pentru a-şi alege conducătorii
Foto: Teodora Miron
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Conform datelor oficiale, nu mai puţin de 524.915 gălăţeni cu drept de vot, dintre care 262.416 în municipiul Galaţi, sunt aşteptaţi duminică, 27 septembrie, la urne, pentru a-şi alege primarul, preşedintele Consiliului Judeţean şi consilierii locali şi judeţeni. Votul va începe la ora 7,00 şi se va încheia la ora 21,00. Scrutinul se desfăşoară în condiţii de pandemie, după reguli stricte, autorităţile afirmând că au luat toate măsurile pentru ca sănătatea tuturor să fie protejată.

La nivelul judeţului sunt organizate 436 de secţii de votare, dintre care 176 numai în municipiul reşedinţă. Obligaţia autorităţilor a fost aceea de a dezinfecta spaţiile în care vor funcţiona secţiile de votare, astfel încât scrutinul să se desfăşoare în cele mai bune condiţii. Vă reamintim că, fiind alegeri locale, nu veţi putea vota decât la secţia la care sunteţi arondat potrivit domiciliului sau reşedinţei, secţie pe care o puteţi afla accesând https://registrulelectoral.ro și introducând datele personale solicitate.

Pentru a vota, aveţi nevoie de un act de identitate valabil. Atenţie, dacă actul de identitate a expirat în perioada 1 martie - 27 septembrie 2020, veţi putea vota pe baza lui.

Scrutin în condiţii de pandemie, cu reguli stricte

Aveţi nevoie, de asemenea, de o mască de protecţie, pe care să o purtaţi corect, astfel încât să vă acopere nasul şi gura. La intrarea în secţia de votare, vi se va măsura temperatura şi vă veţi dezinfecta mâinile. Veţi respecta circuitele trasate şi veţi păstra distanţa de cel puţin un metru faţă de alte persoane. Tot dumneavoastră vă veţi poziţiona actul de identitate în suportul terminalului informatic, astfel încât datele să poată fi preluate în Sistemul informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal. După ce vă veţi îndepărta pentru scurt timp masca, pentru a fi identificat, veţi poziţiona documentul de identitate astfel încât să nu fie necesară atingerea acestuia de către membrii biroului electoral. Atunci când semnaţi în lista electorală - ideal ar fi să veniţi cu pixul de acasă - şi preluaţi buletinele de vot şi ştampila cu menţiunea „VOTAT”, veţi evita contactul fizic cu membrii biroului electoral.

Cu cele patru buletine de vot - unul pentru alegerea primarului, unul pentru desemnarea preşedintelui Consiliului Judeţean, unul pentru alegerea Consiliului Local şi unul pentru alegerea Consiliului Judeţean - veţi intra în cabina de vot. Acolo, veţi aplica ştampila cu menţiunea „VOTAT” în interiorul patrulaterului care conţine numele partidului sau al candidatului preferat. Veţi împături, apoi, buletinele de vot astfel încât să se păstreze secretul opţiunii dumneavoastră şi le veţi introduce pe fiecare în urna corespunzătoare.

După restituirea ştampilei cu menţiunea „VOTAT”, la indicația și sub supravegherea membrilor biroului electoral al secției de votare, vă veţi aplica timbrul autocolant ori ştampila cu mențiunea „VOTAT“, după caz, pe actul de identitate. Veţi părăsi, apoi, secţia de votare, respectând circuitul trasat, iar la ieşire vă veţi mai dezinfecta o dată mâinile.

Citit 2798 ori Ultima modificare Duminică, 27 Septembrie 2020 07:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.