Gălăţenii, aşteptaţi la urne pentru a-şi alege conducătorii

Gălăţenii, aşteptaţi la urne pentru a-şi alege conducătorii

Foto: Teodora Miron
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)
4 comentarii

Conform datelor oficiale, nu mai puţin de 524.915 gălăţeni cu drept de vot, dintre care 262.416 în municipiul Galaţi, sunt aşteptaţi duminică, 27 septembrie, la urne, pentru a-şi alege primarul, preşedintele Consiliului Judeţean şi consilierii locali şi judeţeni. Votul va începe la ora 7,00 şi se va încheia la ora 21,00. Scrutinul se desfăşoară în condiţii de pandemie, după reguli stricte, autorităţile afirmând că au luat toate măsurile pentru ca sănătatea tuturor să fie protejată.

La nivelul judeţului sunt organizate 436 de secţii de votare, dintre care 176 numai în municipiul reşedinţă. Obligaţia autorităţilor a fost aceea de a dezinfecta spaţiile în care vor funcţiona secţiile de votare, astfel încât scrutinul să se desfăşoare în cele mai bune condiţii. Vă reamintim că, fiind alegeri locale, nu veţi putea vota decât la secţia la care sunteţi arondat potrivit domiciliului sau reşedinţei, secţie pe care o puteţi afla accesând https://registrulelectoral.ro și introducând datele personale solicitate.

Pentru a vota, aveţi nevoie de un act de identitate valabil. Atenţie, dacă actul de identitate a expirat în perioada 1 martie - 27 septembrie 2020, veţi putea vota pe baza lui.


Scrutin în condiţii de pandemie, cu reguli stricte

Aveţi nevoie, de asemenea, de o mască de protecţie, pe care să o purtaţi corect, astfel încât să vă acopere nasul şi gura. La intrarea în secţia de votare, vi se va măsura temperatura şi vă veţi dezinfecta mâinile. Veţi respecta circuitele trasate şi veţi păstra distanţa de cel puţin un metru faţă de alte persoane. Tot dumneavoastră vă veţi poziţiona actul de identitate în suportul terminalului informatic, astfel încât datele să poată fi preluate în Sistemul informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal. După ce vă veţi îndepărta pentru scurt timp masca, pentru a fi identificat, veţi poziţiona documentul de identitate astfel încât să nu fie necesară atingerea acestuia de către membrii biroului electoral. Atunci când semnaţi în lista electorală - ideal ar fi să veniţi cu pixul de acasă - şi preluaţi buletinele de vot şi ştampila cu menţiunea „VOTAT”, veţi evita contactul fizic cu membrii biroului electoral.

Cu cele patru buletine de vot - unul pentru alegerea primarului, unul pentru desemnarea preşedintelui Consiliului Judeţean, unul pentru alegerea Consiliului Local şi unul pentru alegerea Consiliului Judeţean - veţi intra în cabina de vot. Acolo, veţi aplica ştampila cu menţiunea „VOTAT” în interiorul patrulaterului care conţine numele partidului sau al candidatului preferat. Veţi împături, apoi, buletinele de vot astfel încât să se păstreze secretul opţiunii dumneavoastră şi le veţi introduce pe fiecare în urna corespunzătoare.

După restituirea ştampilei cu menţiunea „VOTAT”, la indicația și sub supravegherea membrilor biroului electoral al secției de votare, vă veţi aplica timbrul autocolant ori ştampila cu mențiunea „VOTAT“, după caz, pe actul de identitate. Veţi părăsi, apoi, secţia de votare, respectând circuitul trasat, iar la ieşire vă veţi mai dezinfecta o dată mâinile.

Citit 1790 ori Ultima modificare Duminică, 27 Septembrie 2020 07:04

4 comentarii

 • postat de comunismul Duminică, 27 Septembrie 2020 15:46 188.24.199.*** Link la comentariu
  1
  1

  nu o sa se schimbe niciodata nimic! in galati! oricine vine primar! abia se misca cladeste orasul! e plictisitor! e ca un melc care abia merge! tineretul nu are decat sa plece in afara! oricum tot batranetul va fi important! decat tineretul! barem tineretul are sansa sa se duca unde doreste! dar batranetul nu! aici ramane!

  Raportează
 • postat de Cristi Sâmbătă, 26 Septembrie 2020 21:33 82.79.152.*** Link la comentariu
  1
  10

  Un titlu nefericit! Cei aleși mâine ar trebui sa fie in slujba alegătorilor și nu la conducerea acestora. Din păcate asta au înțeles și majoritatea candidaților.

  Raportează
 • postat de doar eu Sâmbătă, 26 Septembrie 2020 20:14 82.79.152.*** Link la comentariu
  2
  1

  De fiecare dată, în ajunul alegerilor suntem bombardaţi cu tot felul de slogane mobilizatoare, cu o ţintă şi un scop precis. Ni se spune să ieşim din case şi să ne îndreptăm spre secţiile de vot, pentru că dumnealor au nevoie de o prezenţă cât mai numeroasă, ca apoi să ne spună cât de legitimi sunt ei.

  Raportează
 • postat de PSDistu turmentat Sâmbătă, 26 Septembrie 2020 08:30 5.13.128.*** Link la comentariu
  2
  8

  In teorie...
  In practica gibonii se vor ingramadi cu spume sa puna stampila tare pe PeSeDe "ca ne da maica".

  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro