Stomatologul Primăriei şi plombarea străzilor

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* În următoarea perioadă de timp, gropile se vor cârpi pe 27 de străzi *  Alte 12 străzi au fost deja plombate cu mixtură asfaltică *

Dacă în privinţa programului ISPA, prin care se închid străzile, lucrurile stau „bine” – adică, deja termenele de începere a unor lucrări sunt depăşite, în timp ce primarul Dumitru Nicolae spune că nu va mai fi de acord cu nicio nouă lucrare până când cele începute nu vor fi terminate-,  şoferii trebuie să aibă în vedere şi străzile pe care se vor efectua cârpelile, academic numite „lucrări de plombare”.

Potrivit informaţiilor furnizate de viceprimarul municipiului Galaţi, Nicuşor Ciumacenco, în următoarea perioadă de timp se va organiza o licitaţie pentru achiziţionarea a „2.500 tone de mixtură asfaltică, pentru noi lucrări de plombare pe o suprafaţă de cca. 26.500 mp”.

Viceprimarul a enumerat şi străzile pe care se vor cârpi gropile: H. Coandă, Traian Vuia, bd. Milcov, bd. 1 Decembrie 1918, Ştefan cel Mare, Crizantemelor, Constructorilor, Gh. Doja, Regiment 11 Siret, Saturn, Cloşca, Roşiori, Armata Poporului, Gh. Asachi, Lebedei, Brânduşei, M. Sadoveanu, Barboşi, I. Fernic, Movilei, Tecuci, Cezar, Ştiinţei, Ana Ipătescu, Dogăriei, Al. Moruzzi şi Calea Prutului.

Evident, informaţiile despre străzi nu au fost completate cu date despre zilele în care se vor desfăşura lucrările, pentru ca şoferii să încerce să evite să treacă pe acolo! Însă un lucru am aflat: „lucrările se vor finaliza în două-trei săptămâni”.  

Viceprimarul Ciumacenco, stomatolog de profesie, a enumerat şi străzile pe care deja s-au  realizat plombări… asfaltice: Gării, N. Bălcescu, Brăilei, Domnească, Stadionului, Drumul de Centură, Siderurgiştilor, bd. Galaţi, Oţelarilor, Prelungirea Brăilei, Traian (zona Pieţei Centrale), Democraţiei.

În prima etapă, s-au asfaltat 15.000 de mp, folosindu-se 1.500 de tone de mixtură asfaltică. În total, pentru astuparea tuturor gropilor din oraş, adică pe o suprafaţă de 41.500 mp, este nevoie de folosirea a 4.000 de tone de mixtură asfaltică, a mai spus viceprimarul Ciumacenco.     

Traficul, deviat cu soluţii de avarie

Cât priveşte lucrările ISPA, care ar trebui să închidă străzi importante din oraş, unele pe care circulă mijloace de transport în comun (precum Bălcescu, sau Siderurgiştilor), Ciumacenco a declarat că „am avut deja o şedinţă privind siguranţa circulaţiei, la care l-am invitat şi pe domnul primar şi vom mai avea o astfel de şedinţă şi săptămâna viitoare”.

„Trebuie să se stabilească clar nu doar străzile care se închid, ci şi rutele ocolitoare pentru autovehicule. Nu se vor mai da avize pentru începerea lucrărilor decât atunci când se vine cu soluţii reale de deviere a traficului”.

Viceprimarul a adăugat că soluţiile trebuie date de „unitatea de implementare a proiectului ISPA, de constructor dar şi de poliţie”.

Citit 568 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.