Se închid restaurantele, cinematografele, teatrele și sălile de jocuri

Se închid restaurantele, cinematografele, teatrele și sălile de jocuri
Evaluaţi acest articol
(28 voturi)

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Galați a actualizat duminică, 15 noiembrie, rata de infectare cu noul coronavirus din localitățile gălățene în ultimele 14 zile. Astfel, comuna Nicorești (4,22) și municipiul Galați (3,10) au incidența cumulată a cazurilor de infectare mai mare de 3/1.000 de locuitori. În același timp, în Tecuci (3,00), Poiana (2,92), Corod (2,68), Târgu-Bujor (2,67), Smulți (2,17), Țepu (2,09), Priponești (1,89), Ivești (1,88), Barcea (1,86), Smârdan (1,71), Tudor Vladimirescu (1,57), Vânători (1567), Schela (1,56) și Independența (1,51) incidența este mai mare de 1,5/1.000 de locuitori.

Ca atare, se mențin sau se aplică, după caz, restricțiile perezentate pe larg în cotidianul nostru. Mai concret, o dată cu depășirea incidenței de trei la mie în municipiul reședință de județ, în Galați organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este interzisă. De asemenea, este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, inclusiv pentru operatorii economici care desfăşoară activităţi în spaţiile publice care au un acoperiş, plafon sau tavan şi care sunt delimitate de cel puţin doi pereţi, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent. Se va permite doar prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective. Totodată, activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate, iar activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este interzisă.

Măsurile stabilite se aplică pentru o perioadă de 14 zile, cu excepția municipiului Tecuci, pentru care măsurile dispuse vor rămâne în vigoare până pe 25 noiembrie, când va fi reevaluată incidența. Prezenta hotărâre intră în vigoare luni, 16 noiembrie, ora 00.00, se mai arată în comunicatul transmis de Instituția Prefectului - Județul Galați.

Citit 10125 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Noiembrie 2020 08:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.