Evaluaţi acest articol
(7 voturi)
1 comentariu

Rețeaua de drumuri județene din Galați este compusă din 43 de drumuri, cu o lungime totală de 790,8 kilometri. Traseele acestor drumuri asigură legătura între localitățile gălățene cu județele limitrofe (Vrancea si Vaslui) și cu drumurile naționale DN 24, DN 24D, DN 25 și DN 26. Prin lucrări de întreținere se înțelege totalitatea activităților care au ca scop remedierea și prevenirea deteriorării drumurilor, în vederea menținerii și refacerii proprietăților inițiale ale îmbrăcăminții rutiere, pentru a păstra drumurile la un nivel de viabilitate dat și pentru a menține o stare tehnică corespunzătoare traficului în condiții de siguranță.
În urma reviziilor efectuate aceste drumuri județene, s-a constat necesitatea realizării următoarelor categorii de lucrări de întreținere periodică pentru exploatarea lor în siguranță: întreținerea pavajelor din piatră cubică, întreținerea drumurilor pietruite, întreținerea platformei drumului (îndepărtare potmol, arbori, tăieri de acostamente și de cavalieri, corectarea taluzurilor), asigurarea scurgerii apelor din zona drumului și prevenirea efectelor inundațiilor - întreținerea șanțurilor și a rigolelor, corecții de torenți, apărări de maluri, corecții de albii, șanțuri de gardă, variante locale de deviere a circulației ca urmare a efectelor inundațiilor, întreținere ziduri de sprijin, întreținere parapete direcționale și pietonale, întreținere curentă și periodică a podurilor și podețelor, completări de acostamente, precum și întreținerea elementelor de siguranță rutieră.
În acest context, UAT Județul Galați, în calitate de autoritate contractantă, a atribuit recent serviciile de proiectare și execuție lucrări pentru întreţinerea şi repararea drumurilor judeţene asocierii dintre Gendav SRL (ofertant lider) și Genymar 2008 SRL, criteriul de atribuire fiind "prețul cel mai scăzut". Valoarea contractului este de aproape 8,5 milioane de lei, valabilitatea acestuia (după semnarea acordului-cadru) având ca dată limită sfârșitul anului 2021.

Citit 1244 ori Ultima modificare Vineri, 27 Noiembrie 2020 18:55

1 comentariu

  • postat de Taranu Taran Sâmbătă, 28 Noiembrie 2020 13:55 93.122.251.*** Link la comentariu
    1
    4

    Domnule Costel Fotea (PSD) , presedinte al Consiliului Judetean Galati va rugam modernizati drumul judetean DJ 242 B Beresti - Plesa plombele nu tin mult timp iar de la intersectia cu DJ 242 C (troita) turnati pietris in gropi pe DJ 242 B pana la granita cu judetul Vaslui .

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.