Cum promovează Primăria patrimoniul oraşului

Cum promovează Primăria patrimoniul oraşului
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Nu mai puţin de 29.219,45 de lei fără TVA, adică 5.995,33 de euro, reprezintă valoarea contractului atribuit de Primăria municipiului Galaţi pentru „prestări servicii de promovare a patrimoniului cultural și industrial gălăţean”. Potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, contractul a fost atribuit direct firmei Zaga Brand SRL din Bucureşti pe 2 noiembrie 2020. Noi am fost curioşi să aflăm despre ce patrimoniu este vorba şi mai ales cum s-a realizat promovarea.

„Prin contractul atribuit Zaga Brand pentru prestări servicii de promovare a patrimoniului cultural și industrial gălăţean s-a urmărit promovarea patrimoniului municipiului Galați, în mediul online, prin dezvoltarea unei campanii digitale (digital storytelling), centrată pe imagini și povești ale orașului, respectiv prin realizarea unui episod de podcast, în completarea campaniei, care să permită promovarea brandului de oraș”, ne-a comunicat Biroul de Presă al Primăriei, la solicitarea noastră.

În acest scop - aveam să aflăm - a avut loc „vizita unor influenceri naționali, creatori de conținut, acoperind principalele canale de social-media, și a unui influencer local, cărora li s-a alăturat pentru parte din proiect (promovarea patrimoniului industrial), ca invitat special, Sorin Onișor, unul dintre cei mai cunoscuți fotografi români”.

Conform Primăriei, obiectivele patrimoniului vizitate și documentate au fost: Combinatul Siderurgic (patrimoniu industrial), Teatrul Dramatic „Fani Tardini", Palatul Arhiepiscopal - Muzeul Culturii și Spiritualității Creștine de la Dunărea de Jos, Palatul Administrativ - Prefectura, Notre Dame de Sion - Facultatea de Inginerie, Palatul de Justiție - Rectoratul Universității Dunărea de Jos, Catedrala Arhiepiscopiei Dunărea de Jos, Ansamblul Fortificat „Precista", Turnul de televiziune.

@visit.galati

„În acest sens a fost creat și contul de Instagram al municipiului @visit.galati, care a fost preluat pe rând de influencerii implicați, realizând un Take Over Maraton, prin care au fost postate sub formă de Instastories, fotografiile și video-urile realizate în fiecare dintre obiectivele de patrimoniu vizitate. O serie de materiale menționate au fost utilizate prin repostare pe conturile Cronicari Digitali (Instagram și Facebook)”, ne-a spus Primăria.

Conform sursei citate, promovarea brandului de oraș, în relație directă cu patrimoniul cultural al municipiului Galați, s-a realizat prin intermediul unui episod dedicat în Podcastul Cronicari Digitali. Acesta este un proiect cultural în care invitaţii dezvăluie ce e important pentru ei la nivel socio-cultural, care este relația lor cu patrimoniul românesc și ce înțeleg prin patrimoniul personal. Structura episodului dedicat Galaţiului a cuprins: "Rubrica Patrimoniu LOCAL (invitat primar Ionuț Florin Pucheanu - discuții pe tema dezvoltării culturale a orașului, durata 27 de minute), Rubrica Patrimoniu PERSONAL (invitat Florin Ristei - discuții despre copilăria în orașul natal, durata 24 de minute), Rubrica PORTRET DE CĂLĂTOR (invitat prof. univ. dr. Irina Susanu, discuții pe tema municipiului Galați ca destinație turistică, durata 19 minute). Episodul special a fost difuzat începând cu data de 10 decembrie; acesta a încheiat sezonul II al podcastului Cronicari Digitali și a fost promovat intensiv, la nivel național, timp de o săptămână, rămânând în arhiva Cronicari Digitali, astfel încât să poată fi oricând reascultat”, ne-a explicat Primăria.

Durata contractului cu Zaga Brand a fost de 60 zile, cu precizarea că materialele rămân publicate în continuare pe platformele online.

Ne întrebăm dacă toate acestea nu ar fi trebuit să fie făcute cunoscute şi gălăţenilor...

Citit 2874 ori Ultima modificare Marți, 09 Februarie 2021 15:54

6 comentarii

  • postat de Galatean
    Miercuri, 10 Februarie 2021 09:59
    84.243.108.***
    salut, dozatorul de dezinfectant de la treptele scarii dinspre Prelungirea Traian de la Potcoava de Aur a fost lasat fara capac de ceva zile...
    1
    0
    Raportează
  • postat de Marius
    Miercuri, 10 Februarie 2021 07:06
    89.136.4.***
    O sa fie alt demers ca cel facut cu aplicatia de mobil ?!
    Aplicatie care este egala cu zero pentru ca nu este actualizata.
    Mai bine incarcau pagina de Facebook a primarului, de acolo aflam si programul la teatru doar ca sa aiba ce sa scrie zilnic.

    Mereu aceeasi poveste, facem ceva ca sa dam niste bani si dupa nu ne ocupam de ea, ca na asta inseamna munca.
    Da doar bine pe lista de realizari din campania electorala.
    1
    1
    Raportează
  • postat de Zdranga Branga
    Sâmbătă, 06 Februarie 2021 15:35
    86.122.130.***
    Unde este TRANSPARENȚA și COMUNICAREA Primăriei în toate demersurile ei?
    De ce această promovare se face numai pe Instagram și nu și pe alte rețele sau pe site-uri dedicate sau pur și simplu prin niște PLIANTE TIPĂRITE pentru toți cei care nu stau pe net.
    De ce l-ați folosit doar pe Florin Ristei în reclama orașului și nu și pe alte personalități remarcabile din Galați?
    De ce ați pozat Turnul de televiziune care e aproape jegărit și ruginit de sus până jos, fără să-i faceți o toaletare/vopsire înainte sau măcar o fotoshopare?
    De ce faceți toate astea, ca multe altele, doar la mișto, dle Primar?
    4
    17
    Raportează
  • postat de Ludmila
    Sâmbătă, 06 Februarie 2021 09:43
    89.136.0.***
    Barbosi, Filesti, Badalan, Valea orasului, Calea Prutului plina de cratere, strazile pline de noroi pe fondul unor reabilitari proiectate fara vreo legatura cu realitatile din teren, lucrari de amenajare cu fonduri comunitare care nu respecta conditiile de protectie a mediului conform acelorasi norme europene (Pamant peste tot ce este imprastiat de masini, nu prelate de acoperire, fara semnalizari vizibile), majoritatea cu termene de finalizare depasite, dar mai ales fara indicii de calitate/garantie prevazuti special pentru aceste investitii. Drept rezultat se pot si puteau fotografia gropile in asfaltul turnat pe lucrarle aflate in garantie, dar petoate bulevardele din Galati. Sa mai spunem ceva de centrul orasului cu betonierele montate si infiltratiile din pasaj la locul lor, desi investitia a vizat eliminarea lor si a cauzelor.... Cel mai probabil influencerii au fost plimbati cu microbuz inchiriat de primarie, cu geamuri fumurii. Galatii este Las Fierbinti. Stiu edilii de ce.
    5
    35
    Raportează
  • postat de TURELTAN
    Sâmbătă, 06 Februarie 2021 08:43
    95.76.1.***
    Subiectul discutat este, cred eu, bine ales si ofera un prilej pentru cititori si galateni, in general, de reflectie asupra destinului acestui oras bine pozitionat pe harta tarii si chiar pe harta Europei. Ceea ce vreau eu sa remarc este ca eficienta economica a demersului amintit este f, f, f. limitata, ceea ce a concluzionat si autoarea. Am aratat si cu alte ocazii ca in centrul atentiei trebuie sa fie pentru primar dezvoltarea economica a orasului. incurajarea incestitiilor, punerea in valoare a realizarilor firmelor ce produc plus valoare imediat. Oricat de modeste ar fi realizarile, ele trebuie puse in evidenta, incurajate , pentru a depasi marasmul acesta al autocontemplarii. Pe langa obiectivele prezentate, nu puteau fi aratate si ce realizari industriale, comerciale, economice se inregistreaza in oras? Fara reclama, fara partinire, doar cu sublinierea interesului pentru mediul economic. Din pacate, aceasta politica practicata de consiliul local numai de adulare, de periere a primarului, in detrimentul incurajarii mediului economic, omoara orasul, oricat de lustruit va fi in centrul sau. Centrul orasului trebuie sa fie mediul economic, camera de comert, zona industriala, serviciile publice care sa fie scoase la lumina prin sefii lor, iar primaria trebuie sa stea in umbra ca institutie de baza aflata in slujba cetateanului. Daca nu se schimba aceasta abordare va fi din ce in ce mai rau ptr noi, galatenii si ptr tinerii nostri mai ales, pentru ca pana sa ne dam pe topoganul ce se construieste sau pana sa admiram alte minuni, trebuie sa mancam ,sa ne imbracam, sa platim taxe si impozite si toate se fac cu bani. Ori aici e problema, cele mai multe familii de tineri, cei mai multi tineri nu obtin bani aici , in oras.
    5
    24
    Raportează
  • postat de Nicu
    Sâmbătă, 06 Februarie 2021 00:58
    82.79.132.***
    Monstri ruginiti de pe faleza inferioara a Dunarii, portul de ambarcatiuni, cadavrul Mehid, Calea Prutului, artera de legatura prin curtea Politiei de Frontiera, etc ?????
    3
    37
    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.