Senatorul Necula, de partea pensionarilor, contra PDL

Senatorul Necula, de partea pensionarilor, contra PDL
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Senatorul PDL Marius Necula (FOTO) a ieşit la rampă cu o declaraţie care nu e întrutotul în acord cu viziunea partidului său şi a guvernului Boc asupra pensiilor, dar susţine doleanţele Asociaţiei Judeţene a Pensionarilor Galaţi şi ale Sindicatului Pensionarilor Militarilor în Rezervă şi Disponibilizaţi.

Marius Necula a afirmat sus şi tare că nu va vota 

Legea pensiilor fără a-i fi acceptate amendamentele de bun-simţ.

Din start, senatorul s-a declarat de acord cu punctul de pensie la 45 la sută din salariul mediu brut (de care guvernul şi PDL nici nu vrea să audă). Parlamentarul admite că un asemenea cuantum va reprezenta, într-adevăr, un efort substanţial pentru buget.

De asemenea, Necula este de acord cu o diferenţă de măcar doi ani între vârsta de pensionare a bărbaţilor şi a femeilor, din raţiuni morale şi nu financiare.

„O femeie, trebuie să recunoaştem, chiar dacă are aceleaşi drepturi cu bărbatul la birou sau în carieră, în schimb, acasă, de cele mai multe ori, este cea care duce greul şi în ceea ce priveşte educaţia copiilor, casa în sine, curăţenie, gătit, spălat. Eu mă voi lupta pentru această diferenţă”, a spus Necula.

Cel de-al treilea amendament pe care senatorul îl susţine vizează drepturile câştigate de pensionarii militari care au primit „Virtutea militară”, reprezentând un spor de 10-15-20 la sută la pensie.

„Această distincţie, din momentul în care ar fi luată, ar face ca toate pensiile militarilor să scadă indiferent dacă sunt sau nu peste 3.000 de lei. E una din solicitările cadrelor militare în rezervă şi mi se pare de bun-simţ. Vine pe ceea ce a promis primul ministru şi ceea ce a spus preşedintele Traian Băsescu: tot ceea ce înseamnă pensie militară sub 3.000 sau în jur de 3.000 nu trebuie să fie afectată de aplicarea unitară a Legii pensiilor”, a declarat Necula.

„Este evident că nu voi vota proiectul de lege al Guvernului aşa cum a venit el, ci doar cu aceste amendamente”, a subliniat Necula.

Întrebat dacă, în plen, va vota altfel decât partidul său, Necula a replicat că va avea discuţii cu colegii săi pentru că nu este singurul democrat-liberal care susţine aceste amendamente. Necula a subliniat că legea unitară a pensiilor este necesară, dar nu e perfectă.

Declaraţiile sale au stârnit reacţii din partea politicienilor gălăţeni.

„Nu cred că dl Necula va pleca din PDL”

Deputatul PNL Victor Paul Dobre nu crede că Marius Necula chiar va vota contra partidului său: „Nu cred că dl Necula va pleca din PDL. Nu am văzut vreunul să nu respecte dumele de la guvern”.

„Foarte mulţi PDL-işti spun că sunt de acord cu noi, numai că atunci când se votează în plen, nu mai sunt cu noi. Respectă decizia Guvernului”.

„Declaraţia face parte din marketingul politic. O parte din oameni or să ţină minte ce a spus, nu ce a votat. Pariez cu dvs că o va vota, că aşa e regula”, a spus ironic Dobre.

„Trebuia să respecte statutul partidului”

Deputatul PDL Mihail Boldea a dat de înţeles că afirmaţiile pe care le-a făcut i-ar putea crea probleme lui Marius Necula în partid: „Trebuia să respecte statutul partidului. Este bine să ne abţinem de la orice declaraţie care este împotriva politicii centrale”.

„Cu siguranţă se va lua în discuţie declaraţia lui. Dacă vrei să ţipi, ţipă acasă; în public, fie taci, fie eşti în concordanţă cu politica partidului”, a declarat deputatul Mihail Boldea.

Nu este prima dacă când Marius Necula are puncte de vedere diametral opuse de cele ale partidului său.

Vom vedea însă cum va reacţiona în acest caz conducerea PDL, dat fiind că senatorul Necula are acum funcţia de prim-vicepreşedinte al filialei judeţene a PDL şi vizează, la alegerile care vor urma, preşedinţia organizaţiei municipale.

Citit 1162 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.