Noi posibilități de finanțare la CNI

Noi posibilități de finanțare la CNI
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a adoptat proiectul de lege prin care se aprobă OUG de introducere a unor noi posibilități de finanțare pentru Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social (PNCIPS), derulat de Compania Națională de Investiții (CNI).

Este vorba despre posibilitatea CNI de a derula, implementa și gestiona proiecte/ programe finanțate din fonduri europene, în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare, Programului Operațional Competitivitate și Programului Operațional Regional.

De asemenea, au fost create două noi subprograme, pentru realizarea de "Drumuri de interes local și drumuri de interes județean" și "Fose septice, microstații de epurare, sisteme de alimentare cu apă și sisteme de canalizare".

Totodată, subprogramul "Instituții de învățământ superior de stat" a devenit "Instituții de învățâmânt de stat", astfel încât să poată fi finanțate și instituții din învățământul preșcolar și școlar, iar subprogramul "Unități sanitare din mediul urban" a devenit "Unități sanitare", pentru a fi incluse spre finanțare și instituții medicale în mediul rural.

Citit 1231 ori Ultima modificare Duminică, 14 Februarie 2021 21:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.