PNL susţine Parlamentul în faţa preşedinţiei

PNL susţine Parlamentul în faţa preşedinţiei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Trebuie o reorganizare administrativ-teritorială a României, spune deputatul Victor Dobre (FOTO) *

Deşi susţine că nu schimbarea Constituţiei  este prioritară, ci măsurile anti-criză, PNL şi-a definit schimbările care se cer operate în legea fundamentală a ţării, a declarat ieri deputatul liberal Victor Paul Dobre.

„Noi suntem pentru o republică în care Parlamentul să fie instituţia decidentă, pentru bicameralism, dar cu atribuţiile celor două camere separate total”.

„Senatul rămânând să fie o cameră de reprezentare a autorităţilor publice locale, regiuni, judeţe etc” – a precizat deputatul Dobre.

„Suntem de acord cu reducerea numărului de parlamentari. Considerăm că trebuie avute în vedere principii clare de descentralizare.

Că trebuie făcută reorganizarea administrativ-teritorială a ţării. Trebuie să avem o definire exactă a atribuţiilor fiecărei structuri de putere a statului, că Guvernul trebuie să aibă atribuţii importante, în continuare.

Că trebuie instituţionalizat un dialog putere-opoziţie şi primul-ministru să răspundă periodic, prin dezbateri publice, în Parlament, aşa cum se întâmplă în ţările autentic democratice.

Trebuie să fie clarificată maniera în care se nominalizează primul-ministru în relaţia dintre preşedinte şi Parlament. Considerăm necesară o întărire a independenţei Justiţiei”, a mai declarat liberalul.

Citit 562 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.