Tensiuni în PDL

Tensiuni în PDL
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Mărul discordiei: candidatul la Primărie şi conducerea municipalei *

Frământările din interiorul PDL Galaţi, provocate de dizolvarea, săptămâna trecută, a Biroului Permanent Municipal, sunt departe de a se fi încheiat.

Mai mult, totul a intrat într-un proces de stand-by, pentru o săptămână, lucru ce dă peste cap întreg calendarul alegerilor PDL – municipale, judeţene.  Decizia a fost luată după ce, joi, a avut loc o şedinţă a Biroului Judeţean PDL.  

„La nivelul municipiului şi datorită unor diferende în cadrul organizaţieI municipale s-au stopat alegerile pentru organizaţii în secţii de votare pentru o săptămână”, a declarat, vineri, preşedintele PDL Galaţi, Mircea Toader (FOTO).

Acesta a adăugat că, luni, în Biroul Permanent Naţional, se va lua o decizie în legătură cu subiectul „diferendelor” din plan local.

Mai pe româneşte, cei implicaţi în alegerile interne nu au ajuns la un consens în privinţa candidaţilor. Se pare că unele voci nu au fost de acord cu ideea ca preşedintele organizaţiei municipale să fie chiar candidatul PDL desemnat pentru funcţia de primar al oraşului.

„Este o dispută internă: candidatul la funcţia de primar trebuie sau nu să conducă organizaţia municipală… personal, astăzi, la doi ani şi jumătate până la alegeri, nefiind un candidat cert la primărie, nu este corect să suprapui una peste alta…”, este de părere Toader.

Potrivit acestuia, în prezent există două variante pentru viitoarea conducere a Municipalei PDL: o comisie de organizare a alegerilor interne stabilită de Biroul Permanent Judeţean, însă compusă din persoane care nu candidează sau un grup mai restrâns care să funcţioneze sub conducerea directă a lui Mircea Toader.

Acesta a adăugat că interimatul municipalei nu mai este coordonat de Marius Necula, aşa cum se stabilise săptămâna trecută, la dizolvarea organizaţiei care a avut ca efect demisia lui Constantin Dumitriu.

Nici despre preluarea, de către acesta, a organizaţiei PDL de la Brăila nu se mai discută acum, a spus Toader, decizia urmând să fie luată de cei doi democrat-liberali care monitorizează ambele organizaţii de la Dunăre – deputatul Daniel Buda şi preşedintele CJ Tulcea, Victor Tarhon.

„Eu l-am susţinut şi îl susţin pe Dumitriu la Brăila, pentru că are experienţă şi mai e şi brăilean… dar e şi o problemă de mentalitate a brăilenilor: iar ne conduc gălăţenii?”, spune Toader.          

Încercând să treacă, diplomat, sub tăcere detaliile certurilor interne, Mircea Toader speră că toate tensiunile vor fi, însă, calmate prin deciziile luate la nivel naţional.

Citit 1406 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.