Ziua Z pentru USL

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Teoretic, astăzi este „Ziua cea mai lungă” pentru membrii USL, având în vedere că data de 1 septembrie a fost stabilită ca fiind termenul la care se vor decide candidaţii pentru cele mai importante funcţii – Primăria municipiului Galaţi şi  preşedinţia Consiliului Judeţean Galaţi.

Deşi lumea le cunoaşte, vom mai prezenta o dată numele potenţialilor candidaţi, dintre care conducerea centrală a USL trebuie să aleagă doar unul.

Pentru Primăria municipiului Galaţi, în interiorul USL există trei candidaturi: Nicuşor Ciumacenco (din partea PSD), Marius Stan (din partea PNL) şi Eugen Durbacă (din partea PC). Pentru funcţia de preşedinte al CJ Galaţi, situaţia se schimbă, în sensul că PSD are două candidaturi – cea a doctorului Nicolae Bacalbaşa, dar şi cea a actualului preşedinte CJ Galaţi, Eugen Chebac. Evident, mai există şi interesul liderului PNL, Victor Paul Dobre, pentru aceeaşi funcţie.

Deşi, în mod oficial, niciunul dintre politicienii locali nu a recunoscut, astăzi toţi sunt – într-un fel sau altul – la Bucureşti. Unii se vor afla personal, alţii, prin reprezentanţi, iar alţii deja au trecut, încă de ieri, pe acolo.

Problema este că există posibilitatea ca nici măcar astăzi să nu se decidă,  clar, numele candidaţilor comuni USL (ci doar să se stabilească „arondarea” politică a candidaturilor, pe judeţe), caz în care, în plan local, va continua „războiul rece” care se duce deja, de săptămâni bune, la Galaţi.

Un război care se vede extrem de bine, în discursurile politicianiste din şedinţele CL şi CJ, ale aspiranţilor Marius Stan, Nicuşor Ciumacenco, Eugen Chebac şi, respectiv, Nicolae Bacalbaşa.

N.R. Conform  unor informaţii neoficiale, zarurile sunt deja aruncate, cel puţin în privinţa candidaturii pentru Primăria Galaţi. Surse din apropierea celor implicaţi ne-au declarat că Marius Stan este cel care va fi anunţat în cursul zilei de astăzi drept candidat oficial al USL.  Interesant este că, potrivit aceloraşi surse, bătălia pentru candidaturile la primăriile din Galaţi şi Buzău a pun serios în pericol integritatea alianţei.

Citit 1158 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.