Dunărea se "redeschide" pentru gălățeni

Dunărea se "redeschide" pentru gălățeni

Evaluaţi acest articol
(19 voturi)
3 comentarii

Gălățenii care vor să petreacă în alt mod minivacanța de Paște din acest an o pot face printr-o plimbare de agrement, cu barca, pe Dunăre. O firmă din Galați, înființată în octombrie 2020, oferă, zilnic, posibilitatea de a retrăi tradiția aproape uitată (și regretată de mulți) a plimbărilor pe apele bătrânului fluviu.
Plimbările și minicroazierele pe Dunăre, care porneau odată din Galați spre Tulcea, Brăila și Delta Dunării sunt din nou posibile, grație celor două ambarcațiuni pe care firma gălățeană le pune la dispoziție, şapte zile din şapte. Nu sunt iahturi, nici nave de croazieră sau catamarane, sunt două ambarcațiuni de agrement care pot transporta de la cinci până la 11 persoane. Poate unora mai pretențioși li se par mici, dar importantă este inițiativa în sine, una care "redeschide" Dunărea pentru cei care-i duc dorul. Și acest lucru nu se întâmplă numai acum, de Paște, ci în fiecare zi.
Conform reprezentantei firmei, Marieta Gagu, traseele puse la dispoziția celor interesați sunt diverse. Cel mai scurt dintre ele îl reprezintă o plimbare de o oră, până la gura Siretului, în dreptul Portului Mineralier. Există și trasee mai lungi, de două, patru și chiar șase-șapte ore, până la Insula Cailor, locul unde Prutul se varsă în Dunăre, până în Balta mică a Brăilei sau chiar până în Deltă.
Programările se fac numai cu rezervare și, evident, în funcție de starea vremii. Mai multe amănunte pot fi aflate pe site-ul plimbaredunaregalati.ro.

Citit 6755 ori Ultima modificare Sâmbătă, 01 Mai 2021 21:20

3 comentarii

 • postat de Teodorescu Geta Joi, 06 Mai 2021 13:57 188.26.38.*** Link la comentariu
  0
  0

  Buna ziua,aș dori ai eu oferta pentru un grup de 30 de pensionari ,am dori pe 5 iunie sa facem cu dumnevoastra o plimbare pe Dunare care ar fi costu 2 sau 3 ore Galați Si intoarcere la Braila Mulțumesc

  Raportează
 • postat de noi vrem sa ne plimbam... Vineri, 30 Aprilie 2021 15:22 89.137.231.*** Link la comentariu
  1
  11

  cu panzarul moldovenesc !
  Ce se mai aude ?
  :)

  Raportează
 • postat de Dunarea albastra Vineri, 30 Aprilie 2021 12:55 89.137.230.*** Link la comentariu
  2
  34

  In sfarsit! Felicitari! A trebuit sa treaca 30 ani ca cineva sa aiba initiativa. Ma voi duce saptamanal in aceste croaziere si plimbari. Pretul trebuie sa fie accesibil pentru toata lumea.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.