Navigația pe Dunăre, restricționată în zona podului de la Brăila

Navigația pe Dunăre, restricționată în zona podului de la Brăila
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Printr-un aviz transmis navigatorilor, Administrația Fluvială a Dunării de Jos (AFDJ) Galați anunță că, în perioada 31 mai – 19 iunie, navigația pe Dunărea maritimă se închide complet la km.165+800, motivul constituindu-l desfășurarea lucrărilor de ridicare și montare a cablurilor pasarelelor provizorii pe deschiderea principală a viitorului pod peste Dunăre în zona Brăila. ”Lucrările pe sectorul de Dunăre maritima sus menționat pentru care este necesară închiderea navigației prin zonă se desfășoară de luni până sâmbătă ((6 zile/săptămână), intre orele 8,00-11,00 și între orele 13,00-16,00. Navele participante la lucrări sunt următoarele: Împingător AG1, Remorcher Fox 1, Gabara de 1.000 tone cu echipamentul necesar realizării lucrărilor”, se arată în avizul emis de AFDJ Galați.

„Vor începe operaţiunile de ridicare a cablurilor pentru catwalk între piloni pe zona navigabilă. Operaţiunea este una complexă. Se vor face manevre între cei doi piloni. Procesul se va face în reprize a câte trei ore, iar în acest interval circulaţia pe şenal va fi oprită, a afirmat inginerul Viorel Eşanu, responsabil monitorizare lucrări, citat de ITI Delta Dunării.

Pentru ridicarea cablurilor se va utiliza un sistem de tracţiune cu barje de mare capacitate pe care vor avea trolii instalate. În termeni tehnici, catwalk este platfoma care ajută la tragerea cablurilor de oţel care vor susţine tablierul, adică partea pe care vom putea circula.

Citit 5308 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Iunie 2021 00:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.