Marius Necula, în cărţi pentru funcţia de ministru

Marius Necula, în cărţi pentru funcţia de ministru
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Electrocentrale Galaţi, o prioritate pentru politicianul PDL

Potrivit informaţiilor apărute în presa centrală, senatorul PDL Marius Necula figurează, alături de Andreea Vass, pe „lista scurtă” pentru preluarea frâielor Ministerului Economiei.

Schimbarea ministrului Economiei, Ion Ariton, ar putea avea loc, scrie presa naţională, după începerea sesiunii parlamentare, mai ales în contextul în care şeful statului, Traian Băsescu, a declarat recent că o remaniere guvernamentală ar putea avea loc în septembrie sau octombrie.

Contactat de noi, senatorul democrat-liberal Marius Necula ne-a declarat că a aflat din presă despre şansele de a deveni ministru al Economiei. Pe filieră politică nu a fost abordat, deci „surpriza este cu atât mai mare”.

Necula exclude din start un portofoliu de secretar de stat în cadrul aceluiaşi minister, deoarece o asemenea funcţie ar presupune renunţarea la mandatul de ales.

Nu ar refuza însă fotoliul ministerial: „Faptul că s-au gândit la mine cei care conduc destinele Guvernului şi ale ţării mă onorează. Numai nominalizarea pentru această poziţie este un lucru care mă onorează şi în acelaşi timp demonstrează că ceea ce am făcut ca parlamentar a fost apreciat”, ne-a declarat Marius Necula.

Ce îl recomandă pentru o asemenea funcţie? „Nu competenţele mele politice au primat în această nominalizare, pentru că nu deţin o funcţie de conducere la nivel central în partid. CV-ul meu este unul bun în sensul că am pregătirea de inginer la bază, am mai terminat două facultăţi, Finanţe-Bănci şi Drept.

Sunt doctorand în economie, dar nu am avut timpul necesar să îmi dau licenţa, am şi un master în politici juridice şi am predat la facultate marketing şi management. Eu zic că şi vârsta, şi modul în care am activat ca preşedinte al Comisiei de Administraţie Publică din cadrul Senatului au contat şi au concurat pentru a fi selectat pe acea listă scurtă”, ne-a spus Marius Necula.

Ar accepta portofoliul de ministru al Economiei? „Ar însemna să fiu cabotin să spun că mă mai gândesc. Este o onoare şi cred că am competenţe şi în parte economică, şi în parte tehnică şi am şi câteva idei astfel încât să fac faţă cu succes şi nu numai”, ne-a spus Marius Necula, anunţat, la sfârşitul săptămânii trecute, drept candidat al PDL pentru Primăria Galaţi (este drept, propunere nevalidată încă de BPN).

„Soluţii pentru Galaţi”

Senatorul afirmă că, din poziţia de ministru, are, în primul rând, nişte soluţii pentru Galaţi, pentru SC Electrocentrale care se află în subordinea Ministerului Economiei.

„Din acel moment, lupta care se dă pentru încălzirea oraşului va fi mult mai simplă şi câştigătorii, cel puţin la Galaţi, vor fi gălăţenii. Am o strategie foarte clară în privinţa Electrocentrale şi cu siguranţă aş putea să o pun în practică foarte repede, chiar din iarna aceasta. Un ministru nu trebuie să fie un bun meseriaş, ci un bun manager. Nu trebuie să fie nici un om de afaceri.

Eu fac distincţie între oamenii de afaceri şi manageri. Oamenii de afaceri sunt şi cei care „se descurcă”, un manager trebuie să respecte nişte principii morale, care ţin de conduită”, ne-a declarat Marius Necula.

Citit 2020 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.