Investiții în sănătate și plan județean de gestionare a deșeurilor

Investiții în sănătate și plan județean de gestionare a deșeurilor
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Miercuri, 30 iunie, este programată, tot în sistem on-line, utilizând mijloace electronice de comunicare simultană la distanţă, o nouă ședință ordinară a Consiliului Județean (CJ) Galați.

Pe ordinea de zi se regăsește, din nou, proiectul de hotărâre privind aprobarea solicitării adresate Consiliului Local al municipiului Galați pentru trecerea unui teren de doar 34 de metri pătrați din domeniul public al municipiului Galați în cel al judeţului Galaţi și administrarea CJ, necesar proiectului „Extindere și modernizare Variantă Ocolitoare a Municipiului Galați”. Reamintim că, în ședința ordinară a CJ din luna mai, acest proiect de hotărâre nu a trecut la vot, în urma abținerii consilierilor județeni liberali.

Din cele 23 de proiecte de hotărâri am remarcat propunerea de aprobare a proiectului tehnic şi a documentaţiei de execuţie privind realizarea obiectivului de investiţie: “Extindere, reabilitare şi dotare ambulatoriu de specialitate al Spitalului Orăşenesc Târgu Bujor”, cu valoarea totală de circa 10,43 milioane de lei (inclusiv TVA), dar și modificarea unor hotărâri mai vechi ce privesc proiectele derulate de CJ la Spitalul de Boli Infecțioase ”Sf. Cuvioasa Parascheva”.

Astfel, legat de proiectul ce vizează dotarea ambulatoriului integrat de specialitate al acestei unități sanitare, având în vedere contextul actual generat de pandemia de COVID-19 cu implicare asupra creșterii gradului de solicitare a serviciilor medicale, a apărut ca necesitate achiziția suplimentară a unui echipament medical (analizor de gaze și electroliți) cu o valoare de aproape 61.000 de lei, fără TVA. Pentru achiziția acestui echipament medical este necesară suplimentarea valorii neeligibile a proiectului, iar bugetul total ajunge la aproape 2,71 milioane de lei, din care valoarea eligibilă este de circa 2,685 milioane de lei.

În plus, pentru creșterea eficienței energetice a clădirii publice Pavilion B, parte componentă a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, proiect aflat în etapa de contractare, finanțatorul a solicitat în mod explicit revizuirea bugetului, cu încadrarea corespunzătoare a cheltuielilor pe linii bugetare, respectiv cele care se referă la măsuri de creştere a eficienţei energetice şi măsuri conexe care contribuie la implementarea proiectului, dar care nu conduc la creşterea eficienţei energetice. Astfel, bugetul total al proiectului este în prezent de 1,628 milioane de lei, din care valoarea finanțării nerambursabile este de 989.000 de lei. Cofinanţarea aferentă costurilor eligibile este puțin peste 20.000 de lei, reprezentând doi la sută din total, iar valoarea neeligibilă în cuantum de 619.000 de lei, toate sumele incluzând TVA.

Nu în ultimul rând, pe ordinea de zi se află și proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului Judeţean de Gestionare a Deşeurilor.

Citit 1530 ori Ultima modificare Vineri, 02 Iulie 2021 00:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.