Iluminat public cu surse LED, pe câteva artere ale oraşului

Iluminat public cu surse LED, pe câteva artere ale oraşului
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Pentru modernizarea sistemului de iluminat public pe arterele Marea Unire, Brăilei între Inelul de Rocadă (inclusiv) și George Coșbuc, Navelor și Oțelarilor, pe segmentul cuprins între strada Brăilei și bulevardul Galați, Primăria Galaţi tocmai a semnat un contract de finanţare cu Administrația Fondului pentru Mediu. Valoarea totală a proiectului este de 1,8 milioane de lei, din care aproximativ 700.000 reprezintă contribuția de la bugetul local.

Printr-un comunicat de presă, Primăria municipiului Galați informează că 524 de aparate de iluminat stradal echipate cu surse LED vor fi montate pe artere principale ale orașului. Este vorba despre bulevardul Marea Unire, strada Brăilei (între Inelul de Rocadă și bulevardul George Coșbuc), strada Navelor și bulevardul Oțelarilor (între strada Brăilei și bulevardul Galați).

„Prin implementarea proiectului se urmărește reducerea consumului de energie electrică cu minim 70 la sută, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră echivalente (CO 2), alegerea de produse care utilizează mai puține materii prime, respectiv produse alcătuite din materiale recuperabile în procent ridicat, limitarea poluării luminoase realizând un iluminat de calitate”, precizează administraţia locală.

Investiţia este finanțată prin Programul privind sprijinirea eficienței energetice și gestionării inteligente a energiei în infrastructura de iluminat public.

Conform Primăriei, principalele categorii de lucrări de intervenție vor viza achiziția de aparate de iluminat stradal cu LED, demontarea aparatelor existente și montarea aparatelor de iluminat pe stâlpi și consolele existente, cât și montarea de console pentru stâlpi care în acest moment nu sunt echipați cu aparate de iluminat.

Contractul pentru realizarea acestor lucrări urmează să fie lansat în licitaţie publică.

Citit 2683 ori Ultima modificare Duminică, 25 Iulie 2021 14:13

1 comentariu

 • postat de Katia
  Sâmbătă, 24 Iulie 2021 01:04
  95.76.59.***
  De ce nu in tot orasul ? Incompetenta sau dezinteres!? Mai ales ca in unele zone deja exista! Iar in altele trebuia pus avand in vedere sursa finantarii (UE), dar probabil nu se putea da lucrarea cu dedicatie si a fost necesara infiintarea intermediarului!
  0
  6
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.