Adio, dar rămân cu tine!

Adio, dar rămân cu tine!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Dobre îi laudă pe contracandidaţii din competiţia internă * Saghian îl nominalizează fără rezerve pe Bacalbaşa pentru şefia CJ Galaţi şi îl plânge pe Ciumacenco * Replică lui: candidatul PSD pentru CJ nu a fost nominalizat! * Ciumacenco spune că „deocamdată” va respecta decizia USL * Patru primari PC vor candida din partea UNPR * Urmează Eugen Durbacă?

”A fost o competiţie între candidaţi pe care îi respect, pe toţi, şi îi apreciez. Personal, şi eu regret, într-un fel, că nu am avut ocazia să candidez pentru preşedinţia CJ, dar în politică, ca şi în viaţă, toate lucrurile au măsură. Şi era destul de greu să câştigăm şi cupa, şi campionatul.

PNL îşi respectă acordurile şi angajamentele, respectăm rezultatul, aşa cum ne dorim ca toţi colegii din USL să-l respecte”, a declarat, ieri, liderul PNL Galaţi, Victor Paul Dobre. Cât priveşte candidatul PSD pentru funcţia de preşedinte al CJ Galaţi, Nicolae Bacalbaşa, Dobre spune că «a fost tunami în sondaje, faţă de ceilalţi contracandidaţi».

Nici scenariul potrivit căruia Eugen Durbacă ar putea candida din partea UNPR nu a fost ignorat. « De câte ori domnul Durbacă m-a ascultat, a fost bine. Dacă mă întreabă ce să facă, am să-i spun », a declarat Dobre. 

Acesta s-a referit şi la scenariul potrivit căruia primarul Dumitru Nicolae ar putea să demisioneze, astfel încât să fie declanşate alegeri anticipate: „Îi doresc să îşi ducă la bun sfârşit mandatul, dar alegeri anticipate la Primărie nu se mai pot face, conform legii.

E prea târziu. Singura posibilitatea e ca în CL unul dintre viceprimari să fie ales primar până la alegerile de anul viitor. Şi în cazul unor alegeri anticipate locale, USL va avea tot un candidat comun”.

Tristeţe şi scenarii în tabăra PSD

„După cum se ştie, la nivel naţional s-a decis ca Alianţa de Centru-Dreapta (AC) să nominalizeze candidatul pentru Primăria Galaţi, iar PSD, pe cel pentru preşedinţia CJ Galaţi. Nu s-au dat nume la nivel naţional, fiecare organizaţie judeţeană îşi stabileşte candidaţii nominal.

Din partea AC a fost nominalizat domnul Marius Stan. Şi din partea PSD lucrurile sunt clare: candidatul nostru pentru preşedinţia CJ este domnul Nicolae Bacalbaşa.

Dânsul a fost votat, luna trecută, în cadrul şedinţei Comitetului Executiv, căci tot dânsul a ieşit detaşat, câştigător, cu mult înaintea domnului Chebac, în toate sondajele făcute. Ca atare, numele domnului Bacalbaşa a fost comunicat conducerii centrale, nu există niciun dubiu aici”, a declarat, în exclusivitate pentru "Viaţa liberă", preşedintele executiv al PSD Galaţi, senatorul Gheorghe Saghian.

Pe de altă parte, nominalizarea lui Marius Stan – candidat USL la Primărie - nu a fost un motiv de mare bucurie pentru social-democraţi. Din contră, chiar.

„Normal că nu ne bucurăm, dacă ne referim la candidatul pentru Primărie. Privim toată situaţia cu regret, cu durere. Ciumacenco a fost validat de comitetul executiv judeţean drept candidat al PSD. Este un tânăr care promite mult, a crescut mult în ultimul timp în sondaje (de la sub 20 la peste 30 la sută, cu tendinţă în creştere vizibilă) şi organizaţia judeţeană l-a susţinut pentru a fi candidatul la primăria Galaţiului.

În afară de susţinerea mea şi a domnului Dan Nica, şi domnul Ponta l-a susţinut şi simpatizat. Totuşi, decizia finală a fost alta. Mă supără că ni se reproşează că desemnarea candidatului USL pentru Primărie este o trădare pentru PSD, sau că nu am făcut destul.

Nu este adevărat, însă ce am putea face? Să periclităm stabilitatea unui protocol la nivel naţional? Ce-ar fi spus o astfel de atitudine despre respectarea, până la urmă, a cuvântului dat?”, a mai spus senatorul Gheorghe Saghian, adăugând că toate aceste informaţii se vor dezbate şi în interiorul partidului, în cadrul unei şedinţe ce va avea loc, probabil,  până la jumătatea săptămânii viitoare.

Se va discuta inclusiv posibilitatea candidaturii ca independent a lui Ciumacenco. „Ce pot să vă spun este că vom lua o decizie înţeleaptă, dar nu am vrea ca din cauza  PSD Galaţi să avem probleme la nivelul USL naţional. În schimb, cred că Nicuşor merita mai mult”.

Cât priveşte al doilea scenariu, cel în care Durbacă rupe protocolul AC, candidând la Primărie din partea UNPR, Saghian spune: „Durbacă nu înseamnă PC, e doar preşedintele PC.  Credeţi că Ciucă sau alţi colegi pleacă din PC Galaţi? Garantez că nu. O persoană poate să plece, două, zece… dar nu înseamnă că se rupe protocolul la nivelul organizaţiei Galaţi”.

Ciumacenco se supune, Chebac încă mai speră

În timp ce Nicuşor Ciumacenco se declară „pentru prima oară liniştit după multe luni de zile”, nu bucuros, „dar nici foarte trist” pentru alegerea făcută de USL, preşedintele în exerciţiu al CJ Galaţi, Eugen Chebac încă mai speră că el va fi nominalizat pentru un nou mandat la Judeţ: „Decizia Comitetului Executiv de la Bucureşti a fost o împărţire a candidaturilor pe partide, nu pe oameni, nu s-au făcut nominalizări.

Că din partea Comitetului Naţional Executiv al PNL s-au stabilit şi oamenii ulterior, e altceva. În cazul PSD urmează ca oamenii să fie nominalizaţi în urma unei noi analize a Biroului Permanent Naţional de săptămâna viitoare.

În privinţa deciziei PSD Galaţi, în acea şedinţă, de luna trecută, a Comitetului Executiv, votul dat nu a fost unul de departajare între mine şi domnul Bacalbaşa, ci a fost unul de validare, întrucât numele meu nici nu a apărut pe buletinele de vot”.

Potrivit unei ştiri Agerpres, deja patru primari PC au decis să candideze din partea UNPR: Ilie Dănuţ (Măstăcani), Costică Gafton (Smulţi), Ştefan Vlad (Piscu) şi Costel Matei (Priponeşti).

Liderul UNPR Galaţi, Dan Dobrea, a confirmat informaţia şi a precizat că „ne aflăm în discuţii şi cu alţi primari”. Pe de altă parte, Dobrea a infirmat că ar fi purtat discuţii cu Eugen Durbacă pe tema candidaturii acestuia la primăria Galaţiului, din partea UNPR:  „M-ar bucura dacă domnul Durbacă s-ar alătura proiectelor noastre, dar până acum nu am avut discuţii cu dumnealui pe acest subiect”.   

Citit 2457 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.