Infiltrații vizibile în zidul de susținere de la Plaja "Dunărea", la scurtă vreme de la inaugurare
Foto: Marian Calestru

Infiltrații vizibile în zidul de susținere de la Plaja "Dunărea", la scurtă vreme de la inaugurare
Evaluaţi acest articol
(41 voturi)

Nici nu a apucat să se usuce vopseaua la noua Plajă "Dunărea" și problemele au început deja să apară la investiția în valoare de aproximativ 6 milioane de euro. O bună parte a zidului de beton care susține platoul bazinelor este brăzdată de infiltrații vizibile, iar apa din bazine inundă în mod constant terasa unde sunt amplasate șezlongurile. Astfel, deși costisitoare pentru bugetul local, lucrările din bani publici efectuate pentru amenajarea noului parc de distracții trădează deja o calitate îndoielnică a execuției, așa cum, din păcate, ne-am obișnuit deja.

Indiferent de zi, cele 1.500 de locuri disponibile la Plaja "Dunărea" se dovedesc insuficiente pentru numărul mare de gălățeni doritori să se relaxeze la soare sau să se bucure de activitățile oferite de parcul acvatic. Marți, imediat după ora amiezii, peste 100 de oameni de toate vârstele așteptau la coadă eliberarea unui loc în zona de agrement. Toate cele 1.500 de brățări au fost epuizate în doar câteva ore de la deschidere. Astfel, cu cel mult zece persoane în fața noastră, am așteptat exact o oră înainte de a putea intra pe platoul bazinelor. Partea proastă e că o bună parte din timp ești nevoit să aștepți direct sub razele neiertătoare ale soarelui torid. Cât timp am așteptat ca cineva să iasă și să se elibereze noi brățări, o fată a leșinat la unul dintre rândurile alăturate.
Încă de la casa de bilete am fost informați că nu mai sunt locuri pe șezlonguri și nici pe pernele cu puf. Înăuntru, în lipsa umbrelelor, oamenii de pe șezlonguri își făceau umbră cu ce aveau la îndemână. Totuși, cei mai mulți nu păreau deranjați peste măsură de acest neajuns, din moment ce fie stăteau în apă, fie erau la rând pentru a intra în tobogane. Prima impresie generală pe care Plaja "Dunărea" ți-o face este una bună. Instalațiile și bazinele sunt încă noi, iar șezlongurile și restul mobilierului par de o calitate decentă. Cu toate acestea, efectul de încântare pălește destul de repede, atunci când te uiți cu puțin mai multă atenție la detalii.

Excesul de apă din bazine a afectat zidul de susținere

Primul detaliu care atrage în mod neplăcut atenția constă în faptul că zona șezlongurilor este în mod constant inundată. Apa iese din bazine, trece fără probleme de rigolele de preaplin, care, în mod normal, ar trebui să o oprească, umple și jgheaburile care împrejmuiesc bazinele și inundă terasele unde sunt amplasate șezlongurile. Luați pe nepregătite, clienții își adună cât de repede pot lucrurile, pentru a nu le fi udate.
Lucrurile devin însă cu adevărat revoltătoare atunci când vezi cum arată zidul care susține platoul bazinelor. Pe o distanță de cel puțin 100 de metri de la intrarea în zona de agrement, zidul este brăzdat de urme cât se poate de vizibile de infiltrații. Apa care iese din bazine se scurge prin canalul destinat eliminării apei pluviale și cauzează urmele evidente de umezeală din zid. Vorbim despre o investiție abia finalizată, care a costat în jur de șase milioane de euro, bani publici.
Din birourile Primăriei Galați, infiltrațiile care afectează deja o parte importantă a lucrării par doar "minore". "Ceea ce se observă pe zidul de sprijin sunt infiltrații minore provocate de deversări accidentale din bazinul cu valuri. În niciun caz nu sunt exfiltrații ale cuvei bazinului. Acest inconvenient se va remedia pe cheltuiala antreprenorului, în perioada de garanție, prin reglarea instalației de producere a valurilor, astfel încât să nu mai existe deversări accidentale", se arată într-un răspuns trimis redacției de Biroul de Presă al Primăriei municipiului Galați.

O asociere de firme, multiple probleme

Antreprenorul la care autoritățile locale din Galați fac referire este asocierea de firme Tancrad SRL - Lemacons SRL. Aceleași firme au executat sau execută încă și alte lucrări importante de investiții în municipiul Galați, de la modernizarea zonei Potcoava de Aur - Trei Star, la modernizarea Pasajului "Dunărea" (lucrare de asemenea afectată de grave infiltrații) și la transformarea într-un spațiu preponderent betonat a zonei de la Spicu.
Singurul argument pe care autoritățile locale îl invocă în astfel de situații este că lucrările sunt în garanție și că problemele vor fi remediate de antreprenor. Însă, dacă încă din primele zile după finalizarea investiției, problemele sunt atât de vizibile, ne punem întrebarea legitimă la ce surprize ne putem aștepta pe termen mediu și lung, atunci când lucrările nu vor mai fi "în garanție" și, mai ales, pe cheltuiala cui vor fi atunci "remediate inconvenientele".

Foto: Marian Calestru

Citit 11851 ori Ultima modificare Duminică, 15 August 2021 11:32

21 comentarii

 • postat de Stepe
  Marți, 17 August 2021 14:59
  69.7.161.***
  una buca social democrata..
  Nu esti unul dintre functionarii primariei ce sta cu un calendar cu fotografia lu' Puchi pe birou? Ca sa il vada sefu' ce capabil si competent este ?! Mai un indreptat de pantalon ...mai un batut din palme la timpul potrivit...ha ha ha !
  Pe vremuri ,cand cadea sub masa la betii,i se spunea "porcul"dar si mintea de nu mai aveai nevoie de gheata in pahar.
  Esti spectaculos ,nimic de zis! Ce e al tau,e al tau ce mai!Nici macar mila nu mai provoci...hi hi hi hi!
  0
  3
  Raportează
 • postat de Nelu
  Duminică, 15 August 2021 09:12
  89.136.5.***
  Ha ha ha ha ha ha, PSD, PSD și iar PSD.
  De 30 de ani hoție permanentă PSD.
  5
  17
  Raportează
 • postat de MM
  Vineri, 13 August 2021 23:06
  5.13.142.***
  @ubsd, serios? Ce păcat că nu se poate atașa și foto la postări pe site-ul Viața Liberă, că, ai fi văzut cum au turnat beton între șinele vechi de tramvai, exact pe tronsonul intersecție-depoul de tramvaie. Ce sunt noi, sunt niște șuruburi cu piuliță care prinde armătura dintre șinele vechi peste care s-a turnat beton, pt ca apoi să se toarne covorul asfaltic dintre șine.
  Deci ceea ce faci tu, măi dragă ubsd ( sper că observi că m-am exprimat la adresa ta, în stilul iLIESCIAN, al anilor 90 ), este ceva de genul,
  Este mai ușor să minți și să manipulezi oamenii,
  Decât să-i convingi că au fost mințiți și manipulați!
  5
  14
  Raportează
 • postat de ss
  Vineri, 13 August 2021 13:53
  5.13.129.***
  ubsd asta e de o penibilitate absoluta, ma inteligentule cum naiba daca te prezinti asa valoros te afli langa echipa de bugetari pupincuristi si pt care incompetenta si hotia sunt caracteristici mai mult decat necesare, nu te-a ajutat capul pt un antreprenoriat sanatos astfel incat sa rupi cordonul ombilical care te leaga de bugetul tuturor romanilor!
  11
  28
  Raportează
 • Vineri, 13 August 2021 13:16
  78.96.82.***
  @mm În prezent, NU există nicio reabilitare sau modernizare cu privire la tronsonul dintre General și poarta combinatului, care să includă viaductul! Se face schimbarea de linie doar de la General până la intrarea în depou, depou care va fi și el reabilitat cu fonduri europene - va începe ÎN CURÂND! Reabilitarea viaductului este cuprinsă într-un cu totul alt proiect, ca și depoul și NU are treabă cu reabilitarea axei Siderurgiștilor -- 1 Decembrie -- Milcov -- Traian Vuia -- Henri Coandă -- porțiune din Coșbuc!!!

  Ce vă mai place să vă aflați în treabă și să băgați bățul prin gard cu fantasme... La urma urmei, votanți de "driapta", deci este de înțeles...
  28
  11
  Raportează
 • postat de Tirpitz
  Vineri, 13 August 2021 12:45
  82.76.159.***
  Niste necalificati care au executat aceste lucrari si niste nesimtiti care i-au platit. Dai tu primarie o astel de lucrare pe mana unor incompetenti? Ce scoala de calificare au aia care au facut mizeria asta, cine sunt, au adunat de prin satele vecine pe unii care sa lucreze o perioada de timp limitata?
  9
  50
  Raportează
 • postat de MM
  Vineri, 13 August 2021 12:43
  5.13.142.***
  Viața Liberă, atentie mare și la așa zisa modernizare și reabilitare pe segmentul de la inersecția de la general spre combinat, deoarece în acea zonă șinile de tranvai au rămas cele vechi, nicidecum schimbate și nu mare ar fi mirarea ca în facturi și devize să apară că șinile de tranvai sunt noi.
  P. S.
  Dacă nu credeți faceți o plimbare până în zonă până nu se termină lucrarea.
  7
  44
  Raportează
 • postat de Carmen
  Vineri, 13 August 2021 12:19
  5.13.236.***
  Pe sarmanul om care a indraznit sa spuna toate astea l-au batut.
  6
  38
  Raportează
 • postat de florin
  Vineri, 13 August 2021 11:17
  86.125.62.***
  Din pacate toate lucrarile realizate in ultimii ani au probleme de calitate sau mai rau nu functioneaza (vezi sistemul de management al circulatiei,parc industrial,statie de epurare etc)Toate dar toate lucrarile sunt realizate de niste firme de casa care nici macar nu reusesc sa-si imbrace corect salariatii cu echipament de protectie (vezi lucrarile de modernzare care se desfasoara in zona Aviatiei -Micro 39).Am mai spus ca toate lampile de pe traseul modernizat sunt fixate cu ajutorul capetelor de rigla,sipca sau ce a mai gasit lucratorul .Problema apare atunci cind vezi si tupeul lui pucheanu cind este tras la raspundere pentru proasta calitate a lucrarilor!Si are dreptate pentru ca afost ales primar de doua ori si cu ajutorul peneleului chiar daca de exemplu a distrus tot ce inseamna zona verde a Galatiului cind a fost sef de gospodarie locala sub marius stan.Apropo mai stie cineva daca acele utilaje de dezapezire cumparate acum vro6-8ani de pucheanu mai functioneaza?????
  10
  44
  Raportează
 • Vineri, 13 August 2021 11:05
  78.96.82.***
  Deh... cum se întâmplă ceva nefericit cu o lucrare aflată în GARANȚIE, apare armata de postaci cu IQ de o cifră să delireze! Repede, toți sunt licențiați în construcții și știu ei cum trebuia să se facă lucrarea! În fond, au văzut pe YouTube cum se construia subsolul unei case și, normal, așa trebuia să se facă și piscina...

  Bă, e vară! Plecați și voi în concediu, în vreo pădure! Dincolo de faptul că acolo vă e locul, poate vă întâlniți cu ursul și vă mănâncă! Mai scăpăm și noi de câțiva NEinteligenți...

  @alicante Suspiciune rezonabilă de corupție există în creierul tău mono-emisferic plin de carii! :D

  @albert Stai liniștit, noi, oamenii inteligenți și sănătoși la cap, vom vota în continuare pe domnul Pucheanu! Noi nu suntem ca ăia din mucurești, să lăsăm o minoritate de proști să decidă viitorul orașului!

  #PUCHEANU2024
  63
  17
  Raportează
 • postat de costel
  Vineri, 13 August 2021 10:16
  89.39.81.***
  VOTATI PSD !!! URA !!
  12
  33
  Raportează
 • postat de Alexutz
  Vineri, 13 August 2021 10:12
  5.2.205.***
  Unde sunt postacii psd-isti care salutau mareata realizare care a costat 6 milioane de euro? Asa este ca suntem carcotasi?
  Unii sunteti rupti de realitate......
  11
  42
  Raportează
 • postat de carmen
  Vineri, 13 August 2021 10:07
  195.32.91.***
  aici sunt banii dumneavoastra .....parca asa era sloganul ...lucrare de 2 lei ....sa va fie rusine primarie ,asa sunteti voi niste ignoranti si niste papa banii ,nimic bun nici in ultimul ceas ,rusine sa va vedem cu ce mai venici sa va votam ...sa vina firmele cu care bateti mana sa va voteze ...rusine
  8
  36
  Raportează
 • postat de Terente...de la Galati
  Vineri, 13 August 2021 09:58
  86.34.180.***
  Primaria nu trebuie sa se implice in lucrari edilitare. Primaria trebuie sa aduca la licitatie lucrari de stricta necesitate pt. oras, dupa ce in prealabil au fost aprobate de consiliu. Tot Primaria trebuie sa aiba grija ca ele sa se faca exact la nivelul de calitate si pret stipulate in comanda. Altfel nu se face nicio plata.
  Acum ca firma poloneza Solaris isi cere de urgenta banii din facturile de autobuze, te gandesti unde s-au aruncat banii orasului!
  Pe lucrari prost executate, platite ridicol si suspect de simplu...
  6
  37
  Raportează
 • postat de Nelu
  Vineri, 13 August 2021 09:38
  5.13.228.***
  A fost vina mea...am cerut salvamarului să de-a drumul la Valuri ...și apa a ieșit din bazin ...partea cu șezlongurile trebuia mai înaltă și în bazin o protecție la intrare pentru valuri
  6
  15
  Raportează
 • postat de MISU
  Vineri, 13 August 2021 08:41
  86.124.202.***
  VOR SPUNE CA S-A CONTRACTAT ASA LUCRARE MARE, ACELE FIRME CARE S-AU PREZENTAT CU PRETUL CEL MAI MIC !!!!SUNTEM OBISNUITI SI CU ASTFEL DE RASPUNSURI!LUCRARI DE MINTUIALA!!!
  10
  54
  Raportează
 • postat de paloma
  Vineri, 13 August 2021 07:50
  5.13.165.***
  Oare-o tine pana la sfarsitul lunii ???
  11
  55
  Raportează
 • postat de Albert
  Vineri, 13 August 2021 07:40
  82.79.132.***
  Votati pucheanu in continuare !
  17
  60
  Raportează
 • postat de Galatean
  Vineri, 13 August 2021 07:33
  78.96.81.***
  Apropo de lucrarile din zona trei star - potcoava, felul cum lucreaza muncitorii Tancrad in parculetul de la Orange este cu totul revoltator;
  Probsbil nu au un coordonator de lucrare intrucat efectiv sebfac ca lucreaza, se aduna la umbra pe acele ziduri neterminate, fumeaza, practic se bat de musca, incep un segment de lucrare fara sa termine ce-au inceput...

  Comparativ cu echipa care a lucrat in parculetul de la Trei Star, jos palaria, au terminat aproape tot, lucrand si sambata, au pus beculetele, arata foarte bine.

  Cine le da bani nemunciti acedtor muncitori carr se fac ca muncesc?!
  11
  63
  Raportează
 • postat de Omulet
  Vineri, 13 August 2021 07:18
  86.124.206.***
  La ultima poza teava este bagata invers in sensul curgerii apei. Cotul de sus.
  De lucrare nu mai zic. Dupa prima iarna zidul fisureaza. Trebuia hidroizolat cu membrana si pietris , dren si abia apoi pamant. Gasiti si pe youtube cum se face. Dar cine sa stie?
  12
  64
  Raportează
 • postat de Alicante
  Vineri, 13 August 2021 07:07
  86.124.203.***
  O lucrare prea scumpă și prost executată. Se poate emite suspiciunea rezonabilă de corupție?
  14
  80
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.