Probe cu noul tramvai, în miez de noapte
Foto: Anca Melinte

Probe cu noul tramvai, în miez de noapte
Evaluaţi acest articol
(28 voturi)

Sosit în Galaţi pe 24 august 2021, primul tramvai din seria celor opt, produse la Arad şi cumpărate de Primăria Galaţi cu fonduri europene, îşi continuă probele. În noaptea de 7 spre 8 septembrie, gălăţenii care locuiesc pe strada Oţelarilor s-au trezit că tramvaiul rulează de zor pe sub geamurile lor. Probele au durat cel puţin jumătate de oră, în care mijlocul de transport s-a tot plimbat pe strada Oţelarilor, înainte şi înapoi, fiind reglate diferite componente. Cel mai probabil, ora a fost aleasă pentru că şoseaua este mult mai liberă şi nu ar fi stânjenit traficul rutier.

Autorităţile susţin în continuare că îşi doresc să reia transportul public cu tramvaie, cel puţin pe traseul 7, Micro 19 - Piaţa Centrală. Rămâne de văzut dacă termenul preconizat - jumătatea acestei luni - va fi respectat.

Reamintim că restul tramvaielor ar urma să sosească etapizat, până la finele lunii noiembrie 2021. Noile mijloace de transport sunt realizate în România, la Astra Vagoane Călători SA Arad, valoarea contractului de achiziție fiind de 44.680.000 de lei fără TVA.

Citit 10614 ori Ultima modificare Vineri, 10 Septembrie 2021 03:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.