Fostul director al Fundației "Andreiana Juventus" a ajuns șef în Primăria Galați
Foto: Anca Melinte

Fostul director al Fundației "Andreiana Juventus" a ajuns șef în Primăria Galați
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

Una dintre noile funcții publice de conducere proaspăt înființate în organigrama Primăriei Galați va fi ocupată de fostul director al celei mai controversate fundații pe care administrația locală a avut-o. Este vorba despre "Andreiana Juventus", la care Camera de Conturi a descoperit un potop de nereguli, între care bani publici cheltuiţi fără documente justificative şi respectarea procedurilor în vigoare. Fundația, așa cum ați putut afla din ziarul "Viața liberă", și-a încetat activitatea de la 1 august 2021, dar fostul director al acesteia, Valentin Munteanu, tocmai s-a angajat șef în Primărie.

"Primăria dă afară patru şefi, dar pune în loc alţi cinci", scriam în ediția din 7 iulie 2021 a cotidianului "Viața liberă". Relatam că aleșii locali tocmai aprobaseră o nouă organigramă a administrației locale. Între cele cinci funcții publice de conducere nou create era și aceea de șef serviciu - Serviciul Organizare Evenimente.

Pentru ocuparea acestui post a fost organizat concurs de recrutare, așa cum "Viața liberă" a informat. Conform "Rezultatului final al concursului de recrutare", publicat pe portalul Primăriei, șase candidați au concurat, dar numai unul a fost declarat admis după proba scrisă, unde a obținut 71,4 puncte. La interviu a fost notat cu 79,2 puncte, prin urmare, a fost declarat câștigător al postului, cu un total de 150,6 puncte. La solicitarea noastră, Biroul de Presă al Primăriei ne-a comunicat că noul șef al Serviciului Organizare Evenimente este Valentin Munteanu.

Numele acestuia este legat de cea mai controversată fundație pe care Primăria a finanțat-o, "Andreiana Juventus". Aici, auditorii Camerei de Conturi Galaţi au descoperit un potop de nereguli, în urma controlului efectuat în 2020. Finanţări cerute şi primite de la bugetul local fără note de fundamentare, bani publici cheltuiţi fără documente justificative şi respectarea procedurilor în vigoare, achiziţii realizate cu ignorarea prevederilor legale, dar şi prejudicii a căror întindere trebuia stabilită pentru a putea fi recuperate! Mult mai răsunător a fost, însă, scandalul "Balul municipiului, comasat cu Gala Centenarului". Cele două evenimente au avut loc în acelaşi timp şi în acelaşi loc, pe 2 decembrie 2018, iar autorităţile au refuzat să arate cum a fost posibil ca Gala Centenarului - eveniment finanţat (şi) de Ministerul Culturii - să se transforme într-un "bal", ca nunta cu botez, prilej de mâncare, băutură, distracţie şi voie bună.

Fundația și-a încetat activitatea după ce Primăria i-a comunicat că se află în imposibilitatea de a-i mai oferi contribuţia financiară începând cu anul 2021.

Citit 9726 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Septembrie 2021 00:20

9 comentarii

 • postat de gogu
  Vineri, 17 Septembrie 2021 17:28
  78.96.80.***
  Eu nu inteleg ,pe de o parte incerci sa scoti Galatiul din anonimat si pe partea cealalta dai cu piciorul angajand in primarie toti golanii Galatiului.Puchene esti primar sau pamant de flori mai baiete.Obiectivele tale sunt excelente ,oamenii cu care te inconjori i-ti vor sapa groapa daca nu esti atent.
  0
  0
  Raportează
 • postat de ADYtza74
  Marți, 14 Septembrie 2021 20:19
  86.124.205.***
  Vrea ceva saracul de primar sa faca in orasul asta ,dupa atatia ani ,mai o plaja ,artera de tramvai si trotuare noi ,un pic de spatii "verzi" reamenajate ,dar si cand vine soneria de sus cum o comite.Numiri in functii si infiintarea altor functii al unor incapabili. Apropo a zis ca la intoarcerea din concediu o sa faca revolutie in primarie . Cred ca nu a venit inca.
  2
  16
  Raportează
 • postat de Subaltern al sefului
  Marți, 14 Septembrie 2021 17:48
  5.14.155.***
  Formidabil! Sunt 2-3 care sunt de acord cu "construirea" postului pentru fostul.
  Ce pupin mai sunt unii! Julio ! Rușine !
  2
  12
  Raportează
 • postat de Un ingretosat
  Marți, 14 Septembrie 2021 15:03
  72.83.146.***
  Director pentru organizari de evenimente, ciolanul de unde se poate fura din banii publici fara rezerve…la interviu 79 de puncte, pentru ce?, pentru ca curtea de conturi la dovedit hot,normal, ca corb la corb…rusine sa va fie ,,alesilor,,
  Cat timp va mai sta p.s.d. la carma acestui oras, si sta de vreo 30 de ani, cat timp sunt la butoane, orasul galati, va continua sa se scufunde, ne meritam soarta.
  4
  34
  Raportează
 • postat de raspundere penala
  Marți, 14 Septembrie 2021 08:11
  86.124.205.***
  Romania 2021...nimic nou.Ne meritam soarta.
  3
  52
  Raportează
 • postat de macarie banu
  Marți, 14 Septembrie 2021 07:52
  78.96.80.***
  asta patesti atunci cand platesti "darile" si "cotizatiile" la timp,unde trebuie si cui trebuie......ajungi sef,sau cel putin un director ceva prin Primarie.....
  4
  52
  Raportează
 • postat de Elena
  Marți, 14 Septembrie 2021 07:31
  5.13.215.***
  Și angajații au fost lăsați fără loc de muncă...
  Luați un interviul d. Primar, întrebați de ce nu au scos posturi și pentru toți cei 10 angajați cu funcții de bibliotecar, de ce nu le-au asigurat un loc de muncă? La fel ca domnul și doamnei Munteanu..
  Să menționăm și faptul că acești foști angajați nu și-au primit toți banii, dreptul lor pe munca depusă.
  6
  34
  Raportează
 • postat de Șomer de Galați
  Marți, 14 Septembrie 2021 07:20
  78.97.192.***
  A "făcut" , dar a și făcut. Asa ca trebuie recompensat.
  Dar, de ce doar stimabilul?!? Ceilalți angajați nu și-au depus aportul la îndeplinirea obiectivelor pentru care....?!?
  Curat murdar, monscher! Bre, da' murdar rău. Ca cam pute.
  1
  40
  Raportează
 • postat de Popei
  Marți, 14 Septembrie 2021 05:43
  5.13.168.***
  Trai pe vatrai in primaria Galati, inseamna ca controlul de la camera de conturi si gasirea neregulilor nu l-a afectat pe fostul director ci l-a propulsat mai sus , prieteniile sant bune la ceva in viata asta.
  2
  59
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.