Gălăţeni notificaţi să-şi demoleze garajele pentru o creşă

Gălăţeni notificaţi să-şi demoleze garajele pentru o creşă
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Primăria municipiului Galaţi caută proiectanţi care să realizeze studiul geotehnic necesar pentru obiectivul "Construire creşe". Este vorba despre cele două creşe, una mică şi una mare, a căror construcţie a fost aprobată, la finele lunii august, prin ordin, de Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.

Conform Primăriei Galaţi, lucrările se vor realiza prin Compania Naţională de Investiţii, iar amplasamentele propuse sunt: strada Brăilei nr. 184 (în curtea Grădiniței Nr. 59) - pentru creşa mică şi strada Feroviarilor nr. 20 (în cartierul Micro 13, zona blocurilor ANL) - pentru creşa mare.

"Terenul propus pentru realizarea creşei mici are o suprafaţă de 2.796 de mp şi este liber de sarcini. Terenul pentru creşa mare are o suprafaţă de 6.458 mp şi este ocupat de garaje, ai căror proprietari au fost notificaţi să demoleze construcţiile şi să aducă terenul la forma iniţială", precizează Primăria, în caietul de sarcini al achiziţiei publice. Tot aici, precizează că studiul geotehnic a fost cerut de Ministerul Dezvoltării pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici.

Termenul de realizare a studiului este de 45 de zile de la data încheierii contractului de servicii. Valoarea estimată a contractului este de 15.000 de lei fără TVA, iar criteriul de atribuire este "preţul cel mai scăzut".

Reamintim că se află în derulare licitaţia lansată de Primăria Galaţi pentru transformarea în creşă a unei clădiri dezafectate de pe strada Alexandru Ioan Cuza nr. 24, proiect cu finanţare europeană. Şi tot cu bani europeni s-au realizat lucrări de creştere a performanţei energetice şi reabilitare termică la cele două creşe existente în Galaţi.

Citit 8764 ori Ultima modificare Luni, 18 Octombrie 2021 01:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.