Cartel ALFA, scrisoare deschisă către Prefectură și parlamentarii gălățeni

Cartel ALFA, scrisoare deschisă către Prefectură și parlamentarii gălățeni
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

Într-o scrisoare deschisă adresată parlamentarilor gălățeni și Prefecturii, președintele Cartel ALFA Galați, Romică Gîrneață, afirmă că proiectul de lege privind certificatul verde, așa cum a fost adoptat de comisiile de specialitate ale Senatului, instituie discriminări între categorii de cetățeni și încalcă dreptul la muncă.

„O lege care introduce restricții trebuie să se aplice tuturor, nu doar unora dintre cetățeni. Exceptarea unor domenii întregi, precum justiția (judecători și procurori), a Parlamentului (funcționari și parlamentari) este inacceptabilă. Dacă se adoptă o restricție, atunci aceasta trebuie aplicată tuturor unităților, bugetare sau private”, se afirmă în document.

„Ideea suspendării contractului de muncă în absența certificatului verde se aplică doar în Franța și Italia (măsură, de altfel, puternic contestată), însă la sfârșitul perioadei de suspendare în niciuna dintre țări nu încetează contractul de muncă (LUCRĂTORUL NU ESTE CONCEDIAT). Așadar, o eventuală desfacere a contractului de muncă este abuzivă și neconstituțională. În plus, testarea lucrătorilor trebuie să se realizeze pe cheltuiala angajatorului, conform normelor de sănătate și securitate în muncă.

Întrebarea pe care dumneavoastră, cei care propuneți și adoptați astfel de măsuri, ar trebui să v-o puneți este: de ce în sistemul economic nicio întreprindere nu a fost focar de infecție? Câteva dintre măsurile esențiale sunt testarea și izolarea imediată a lucrătorului, prin concediu medical pe perioada de carantinare. (...)

Disfuncționalitățile trebuie corectate. Doar impunerea de restricții și de măsuri coercitive, de la care apoi se fac tot felul de excepții și derogări, nu face decât să amplifice neîncrederea cetățenilor în autorități și să determine comportamente de revoltă și nerespectare, care în final au efectul contrar celui urmărit”, mai afirmă liderul Cartel ALFA Galați, Romică Gîrneață.

Citit 2765 ori Ultima modificare Marți, 02 Noiembrie 2021 01:17

4 comentarii

 • postat de Grevă generală, nesupunere civică, alegeri generale anticipate!
  Luni, 01 Noiembrie 2021 16:51
  77.111.247.***
  Cinste pentru președintele Cartel ALFA Galați, domnul Romică Gîrneață !
  1
  4
  Raportează
 • postat de Doru
  Luni, 01 Noiembrie 2021 16:36
  46.97.176.***
  @palma,nu te mai da cocos.
  0
  3
  Raportează
 • postat de paloma
  Luni, 01 Noiembrie 2021 00:13
  5.13.145.***
  "Spitalizarea în ultimul moment nu face minuni. Zeci de gălățeni nevaccinați anti COVID-19 și-au pierdut viața în weekend."
  15
  7
  Raportează
 • postat de paloma
  Luni, 01 Noiembrie 2021 00:11
  5.13.145.***
  Luati si va vaccinati si lasati discriminarea !!!
  19
  12
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.