Personalităţi ale Greciei, pe gardul Parcului "Eminescu" (FOTO)

Personalităţi ale Greciei, pe gardul Parcului "Eminescu" (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Regina Elena - mama Regelui Mihai, Maria de Magop - a doua soţie a lui Ştefan cel Mare, Gherase Dendrino, Jean Moscopol, Despot Vodă, Constantin Mavrocordat, Alexandru Ipsilanti, Alexandru cel Mare şi Apolodor din Damasc sunt câteva dintre personalităţile despre care gălăţenii pot afla informaţii preţioase... pe gardul Parcului "Mihai Eminescu".

De câteva zile, împrejmuirea parcului susţine o expoziţie interesantă şi inedită, "Personalităţile greceşti care au jucat un rol în istoria românilor din antichitate până în zilele noastre", prilejuită de împlinirea a 200 de ani de la Revoluţia Greacă.

Evenimentul se datorează vizitei din 26 mai 2021 a ambasadorului Republicii Elene în România, Sofia Grammata, la Primăria Galaţi. După cum am aflat de la Biroul de Presă al Primăriei, atunci s-a stabilit ca şi oraşul nostru să găzduiască o expoziţie de 30 de portrete ale unor personalităţi importante, de origine greacă, despre care se ştie că şi-au pus amprenta asupra vieţii României, de-a lungul veacurilor.

Expoziţia, sub egida Ambasadei Republicii Elene la Bucureşti, este organizată cu ocazia bicentenarului de la începutul Războiului de Independenţă al Greciei, cunoscut ca Revoluţia Greacă. Portretele, expuse pe 30 de bannere prinse pe gard, vor putea fi admirate până în a doua jumătate a lunii ianuarie 2022.

Aceleaşi portrete vor fi expuse şi la Universitatea "Dunărea de Jos", pe şevalete.

Foto: Anca Melinte

Citit 2832 ori Ultima modificare Vineri, 10 Decembrie 2021 21:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.