Cine ţine cheia adăposturilor de protecţie civilă din Galaţi
Foto: Marian Calestru

Cine ţine cheia adăposturilor de protecţie civilă din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(41 voturi)

Pentru că situaţia tinde să devină tot mai încordată la graniţă, din cauza tensiunilor militare dintre Rusia şi Ucraina, am fost curioşi să aflăm care este situaţia adăposturilor locale de protecţie civilă. Câte sunt, cine are grijă de funcţionalitatea lor şi dacă nu au fost invadate de produse alimentare sau obiecte de care locatarii blocului nu prea au loc în apartamente. De asemenea, am întrebat şi la cine se află cheia acestor adăposturi.

"În municipiul Galați sunt 152 de adăposturi publice de protecție civilă. Acestea sunt destinate protecției populației numai în situația unui conflict armat în caz de atac aerian, conform legii. Sunt dispuse în toate cartierele municipiului, cu precădere în zonele urbane aglomerate.

Subliniem încă de la început, pentru o bună informare, că protecția populației se realizează nu numai în adăposturi publice special amenajate, ci și în alte categorii de construcții (subsoluri, pasaje, tuneluri, galerii, adăposturi tip familial, inclusiv beciuri, adăposturi individuale la locul de muncă). Prin urmare, numărul adăposturilor este mult mai mare", ne-a transmis Primăria.

Administraţia locală ne-a dat asigurări că adăposturile publice de protecție civilă sunt funcționale, reparațiile și întreținerile fiind realizate de către firme de construcții, la comanda Primăriei. Trebuie spus că pentru lucrări de reparaţii sau de renovare pentru imobilele oraşului, inclusiv adăposturi, Primăria a încheiat un acord-cadru, pentru 24 de luni, cu o valoare între 5,92 milioane de lei şi 6,37 milioane de lei fără TVA.

"În municipiul Galați, adăposturile publice de protecție civilă nu sunt utilizate pentru depozitarea diverselor materiale, cu excepția cazului în care la un astfel de adăpost se realizează lucrări de reparații sau întrețineri. În situația menționată, cheia se află la constructor sau la asociația de proprietari. În rest, cheile adăposturile publice se găsesc la Biroul Apărare și Protecție Civilă din cadrul Primăriei municipiului Galați", ne-a transmis Biroul de presă.

IATĂ unde se află adăposturile de apărare civilă din Galaţi

Citit 7670 ori Ultima modificare Marți, 08 Februarie 2022 18:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.