Cine ţine cheia adăposturilor de protecţie civilă din Galaţi
Foto: Marian Calestru

Cine ţine cheia adăposturilor de protecţie civilă din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(40 voturi)

Pentru că situaţia tinde să devină tot mai încordată la graniţă, din cauza tensiunilor militare dintre Rusia şi Ucraina, am fost curioşi să aflăm care este situaţia adăposturilor locale de protecţie civilă. Câte sunt, cine are grijă de funcţionalitatea lor şi dacă nu au fost invadate de produse alimentare sau obiecte de care locatarii blocului nu prea au loc în apartamente. De asemenea, am întrebat şi la cine se află cheia acestor adăposturi.

"În municipiul Galați sunt 152 de adăposturi publice de protecție civilă. Acestea sunt destinate protecției populației numai în situația unui conflict armat în caz de atac aerian, conform legii. Sunt dispuse în toate cartierele municipiului, cu precădere în zonele urbane aglomerate.

Subliniem încă de la început, pentru o bună informare, că protecția populației se realizează nu numai în adăposturi publice special amenajate, ci și în alte categorii de construcții (subsoluri, pasaje, tuneluri, galerii, adăposturi tip familial, inclusiv beciuri, adăposturi individuale la locul de muncă). Prin urmare, numărul adăposturilor este mult mai mare", ne-a transmis Primăria.

Administraţia locală ne-a dat asigurări că adăposturile publice de protecție civilă sunt funcționale, reparațiile și întreținerile fiind realizate de către firme de construcții, la comanda Primăriei. Trebuie spus că pentru lucrări de reparaţii sau de renovare pentru imobilele oraşului, inclusiv adăposturi, Primăria a încheiat un acord-cadru, pentru 24 de luni, cu o valoare între 5,92 milioane de lei şi 6,37 milioane de lei fără TVA.

"În municipiul Galați, adăposturile publice de protecție civilă nu sunt utilizate pentru depozitarea diverselor materiale, cu excepția cazului în care la un astfel de adăpost se realizează lucrări de reparații sau întrețineri. În situația menționată, cheia se află la constructor sau la asociația de proprietari. În rest, cheile adăposturile publice se găsesc la Biroul Apărare și Protecție Civilă din cadrul Primăriei municipiului Galați", ne-a transmis Biroul de presă.

IATĂ unde se află adăposturile de apărare civilă din Galaţi

Citit 6307 ori Ultima modificare Marți, 08 Februarie 2022 18:32

7 comentarii

 • postat de lucruri neserioase de galati
  Marți, 08 Februarie 2022 13:35
  89.39.81.***
  stati linistiti. s-a spus clar ca trebuie sa va bagati sub masa, pivnita cu vin si sunca afumata. in caz ca suna sirena in toiul noptii va fi o panica totala. nimeni nu ia in serios problema asta. scapa cine poate.
  0
  8
  Raportează
 • postat de Un cetatean.
  Marți, 08 Februarie 2022 11:04
  95.76.34.***
  Biroul de presa al Primariei si biroul de presa al A.C.,trebuie sa dea informatii exacte populatiei,dupa
  ce a facut verificari recente.Nu bla-bla general,pentru a scapa de un raspuns real.
  5
  28
  Raportează
 • postat de SDC
  Marți, 08 Februarie 2022 10:58
  37.140.249.***
  te inseli @Ghe, primaria va fi informata de atacul aerian cu mult timp inainte si nenea din primarie care are cheia va deschide si pregati din timp aceste adaposturi ( cu clanta la usa, becul la intrare, rozeta la robinet, hartie igienica la toaleta si ca arde focul in soba )
  7
  13
  Raportează
 • Marți, 08 Februarie 2022 09:55
  95.76.3.***
  Este... extrem de trist că foarte multe ființe pică în capcana acestei propagande occidentale deșănțate. De la o vreme, într-o manieră obsesiv-compulsivă condimentată cu anxietate falsă și prostie demnă de slugă, se repetă că... „ne atacă rușii”! Strigătele, tânguielile, mătăniile și „ferească Dumnezeu” mai lipsesc pentru a fi un circ total și ieftin!

  În primul rând, nu vine niciun război! Iar dacă va fi, nu ne privește nici pe noi, nici pe NATO, asta dacă suntem în adevăratul sens al cuvântului o alianță defensivă! Ucrainenii și NATO și-au făcut-o cu mâna lor! În mod normal, Ucraina - o țară coruptă și care nu respectă minoritatea românească și acordul privind combinatul de la Krivoi Rog, în care România a investit - nu ar merita nici măcar nano-picături de milă din partea vreunui român!

  Apoi... ceea ce "experții", "analiștii" militari (radu tudor, chifu, fota, pârvulescu și restul slugilor finanțate de servicii străine - altă variantă nu există) și ăștia spălați pe creier uită este următorul aspect: în perioada 1989-1991, când statele comuniste treceau prin tranziție, URSS se destrăma, iar Pactul de la Varșovia (varianta comunistă a NATO) se dizolva, Alianța Nord-Atlantică nu doar că a continuat să existe, dar s-a apropiat amenințător de Rusia! Pentru cine are creier, nu pică în propagandă și are o minimă curiozitate, poate afla că rușii au o mare teamă de invazie! În mentalul colectiv, rușii nu uită războaiele pornite de Bonaparte și Hitler, dintre care ultimul a venit la pachet cu niște orori ce nu vor fi uitate în vecii vecilor!!!

  Asta ar fi o oarecum scurtă analiză, ce trece în revistă DOUĂ MARI aspecte esențiale. Cine NU a fost încă spălat pe creier o să înțeleagă cât de cât ce se petrece acum! Nu mai zic de lipsa totală de respect arătată de occident Rusiei de nenumărate ori, respect care este VITAL în cultura rusă!!

  PS Rusia nu atacă România pentru că:
  1) stârnește râsul tuturor, chiar și maimuțelor: întâi au cumpărat F-16 SH, acum se gândesc să ia alte F-16 SH epuizate, dar aVaNsAtE, după care o serie de F-35. Bătaie de joc pe bani publici!
  2) este total disproporționat să ataci o ceată de babuini care-și fac nevoile în fundul curții, care își dau în cap unii altora și care au o țară DEZMEMBRATĂ!
  3) România ar face parte din meniul de negocieri, lucru ce s-a întâmplat de multe ori în istorie!
  22
  20
  Raportează
 • postat de titi
  Marți, 08 Februarie 2022 09:32
  84.243.108.***
  Daca sunt 154 de adaposturi pentru protectia civila, atunci sa publice lista adaposturilor si sa le pregateasca din timp pentru a fi functionale in caz de necesitate. Pentru ca noi romanii ne-am obisnuit sa lasam pe poimaine lucrul care trebuia facut astazi. Altfel, vom avea surpriza ca nici nu vom sti unde sa ne ascundem in caz de nenorociri. Acelasi lucru trebuie pus la punct si pentru interventia prompta in caz de calamitati naturale pentru ca, sa nu uitam, Galatiul este cel mai expus oras din Moldova la cataclisme naturale...
  In rest, numai de bine!
  6
  21
  Raportează
 • postat de Ghe
  Marți, 08 Februarie 2022 01:31
  86.124.203.***
  Și în caz de atac aerian sunăm la primărie ca să fie aduse cheile?... Și vine repede un nene sa le deschidă...))
  6
  52
  Raportează
 • postat de Cd
  Marți, 08 Februarie 2022 00:50
  78.96.81.***
  Deci..spuneti-ne unde sunt pe fiecare cartier in parte.
  6
  56
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.