Studiu pentru o nouă legătură rutieră între drumul expres şi centura ocolitoare

Studiu pentru o nouă legătură rutieră între drumul expres şi centura ocolitoare
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare de luni, 31 ianuarie, a Consiliului Județean (CJ) Galați se află, printre altele, un proiect de hotărâre privind aprobarea protocolului de colaborare dintre Judeţul Galaţi, prin CJ, şi Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) SA. Acesta a fost încheiat pentru proiectul de elaborare a studiului de fezabilitate și realizarea documentației tehnice pentru autorizația de construire, precum și obținerea acesteia pentru obiectivul de investiții "Drum de legătură între DX Brăila - Galați și VO Galați".

Practic, după cum ne-a declarat în exclusivitate președintele CJ, Costel Fotea, este nevoie de acest tronson de drum pentru ca cei care vor intra pe varianta de ocolire (VO) a municipiului Galați, așa-numita centură mare, să poată ajunge direct la drumul expres (DX 6) Brăila - Galați, ce face conexiunea și cu podul suspendat peste Dunăre. "Este vorba despre circa șapte-opt kilometri de drum, acesta urmând a trece prin spatele combinatului (Liberty - n.n.), astfel încât să existe o conexiune clară între drumul expres ce pleacă de la Baldovinești și ajunge undeva în zona de la <<Borcan>> și varianta ocolitoare ce pleacă de la Vama Giurgiulești și continuă până în zona satului Traian. Consiliul Județean va face studiul de fezabilitate pentru această conexiune", a precizat Costel Fotea.

Citit 8542 ori Ultima modificare Luni, 31 Ianuarie 2022 00:28

3 comentarii

 • postat de Iron IQ
  Duminică, 30 Ianuarie 2022 10:45
  188.26.219.***
  Doua proiecte facute cu picioarele, cand ar fi putut sa fie doar unul cu un traseu optim.
  Dar interesele sunt ca drumul sa treaca pe terenurile anumitor persoane si expropierile sa fie grase pe de o parte si pe alta ca drumul sa fie lung si scump ca sa iasa plicuri grase de la firmele castigatoare.
  2
  13
  Raportează
 • postat de Katia
  Sâmbătă, 29 Ianuarie 2022 21:45
  95.77.107.***
  Vorba lui Gica Prispa (persoana fara adapost din zona Baii Comunale) - "AAA-leluia!"
  2
  11
  Raportează
 • postat de Nicu
  Sâmbătă, 29 Ianuarie 2022 03:39
  5.13.220.***
  Poate Consiliul Judeţean Galati proiecteazae, supravegheaza şi execuţa lucrarea “ Amenajare arteră de legătură între B-dul Dunărea şi B-dul Marii Uniri, drumul prin curtea Poliţiei de Frontieră” ca Primaria promite numai de "fatada".
  6
  59
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.