Noul director al Poliţiei Locale, „uns” în funcţie de primarul Galaţiului

Noul director al Poliţiei Locale, „uns” în funcţie de primarul Galaţiului
Evaluaţi acest articol
(37 voturi)

În sfârşit, Primăria municipiului Galaţi a „desecretizat” numele noului director general al Poliţiei Locale, pe care s-a încăpăţânat să-l păstreze în taină şi după anunţarea rezultatelor finale ale concursului de recrutare organizat pentru acest post. Iar acest fapt s-a petrecut pe 4 februarie 2022.

Printr-un comunicat de presă, Primăria municipiului Galați informează astăzi, 14 februarie 2022, că noul director general al Poliției Locale Galați, Marius Dobrea, a depus jurământul și își poate exercita atribuțiile. La eveniment au fost prezenți primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, și funcționari din cadrul Primăriei.

„Marius Dobrea este un profesionist, cu 26 de ani de experiență în poliție. Este absolvent al Facultății de Poliție din cadrul Academiei de Poliție „Al. I. Cuza" București, specializarea Drept, a urmat cursuri postuniversitare și de prefecționare, deține un master cu specializarea „Politici Europene. Managementul Siguranței Publice", la Universitatea „Dunărea de Jos" din Galați.

În perioada 2019-2021, a fost șeful Poliției municipiului Galați; 2018-2019 - împuternicit adjunct al șefului IPJ Galați cu atribuții pe linie de ordine publică; 2009-2018 - șeful Poliției municipiului Galați; 2009 - director al Corpului de Control al Ministrului de Interne; 2006-2009 - adjunct șef IPJ Galați cu atribuții pe linie de ordine publică; 2002-2006 - șef Secția 1 Poliție (Poliția municipiului Galați); 1995-2002 - ofițer de investigații criminale la Poliția municipiului Galați”, transmite Primăria Galaţi.

Trebuie spus că venirea lui Marius Dobrea la cârma Poliţiei Locale nu este câtuşi de puţin o surpriză. Bursa zvonurilor a "anunţat" că Marius Dobrea va fi noul director general al Poliţiei Locale încă de acum un an, când acesta era încă şef al Poliţiei Municipale, de unde s-a pensionat în primăvara trecută, iar postul de la Locală era ocupat de Petrică Hahui, acesta din urmă luând decizia de a demisiona pentru a permite organizarea unui concurs. Mai mult, la finele anului trecut, înainte de a fi anunţat concursul,  întrebat la Pro Lider FM dacă fostul şef al Poliţiei municipiului Galaţi, Marius Dobrea, ar putea fi noul director, primarul Ionuţ Pucheanu a răspuns: „Dacă se va înscrie la concurs şi va lua notă de trecere sau se va plasa primul în funcţie de cine va mai participa, atunci va fi dl Dobrea”.

 

Citit 27125 ori Ultima modificare Marți, 15 Februarie 2022 00:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.