Centrul Multicultural „Dunărea de Jos”

Centrul Multicultural „Dunărea de Jos”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Printr-un parteneriat între Consiliul Judeţului şi Consiliul Local Galaţi, clădirea de patrimoniu pe de strada Domnească nr. 91 va fi restaurată şi transformată în Centrul Multicultural „Dunărea de Jos”. Proiectul se va realiza cu finanţare externă nerambursabilă prin Programul Operaţional Regional 2007-2013.

Spaţiile acestei clădiri monument istoric vor fi adaptate ca săli multimedia în vederea organizării de manifestări culturale, expoziţii şi acţiuni culturale pentru minorităţile din municipiul şi judeţul Galaţi dar şi a celorlalte judeţe membre ale Regiunii de Dezvoltare Sud – Est şi ale Euroregiunii „Dunărea de Jos”.

Centrul Multicultural „Dunărea de Jos” va fi un spaţiu deschis publicului, în cadrul acestuia urmând să se desfăşoare activităţi de expoziţie, de plastică, meşteşug, artizanat, design ambiental.

Odată cu parteneriatul, aleşii judeţului au votat şi studiul de fezabilitate, proiectul tehnic şi detaliile de execuţie ale acestui obiectiv de investiţii în valoare totală de 6.494.940 de lei (inclusiv TVA). 

Proiectul, dacă va fi câştigat, va fi cofinanţat cu suma de 83.322,68 lei din fondul Consiliului Judeţului. Aleşii au fost de acord şi cu alocarea fondurilor pentru cheltuielile neeligibile aferente implementării proiectului în sumă de 2.409.636,13 lei, precum şi a cheltuielilor suplimentare (conexe) ce vor apărea în timpul evaluării şi implementării proiectului.

Citit 2671 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.